Nail SERTAKAN / Sivaspostası
Beklediğimiz Sonuç ...
Sivasspor alışık olmadığı bir biçimde 10 günde 3. Maçına çıktı. Hafta içi kupa maçında Konya önünde alınan galibiyetinde moral ile Denizli'yi de, Bursa, Ankaragücü maçlarında olduğu gibi rahat bir şekilde yendi. Ben sayamadığım, seyirci hop oturup hop kalkmaktan inanılmaz kaçan golleri seyretti. Son iki maçın golcüsü Balili inanılmaz fırsatlar kaçırdı. Sezer'in ve Musa'nın vuruşlarında kaleci Cenk müthiş toplar çıkardı. İlk yarı 6, 7 sıfır bitse hiç kimse birşey diyemezdi.
2. yarı hiç değişiklik yapmayarak oyuna başlayan Bülent Hoca yine kritik hamlesini yaptı. Musa'nın yerine İbrahimi aldı. Hemen bir dakika sonra Sivasspor Mehmet Yıldız'la ikinci golünü buldu. Bu golde hem Balili'nin asisti, hem de Mehmet Yıldız'ın vuruşu çok güzeldi. Golden sonra seyirci Terimi tabiki unutmadı. On dakika sonra bu kez Tum'a yapılan faulde Mehmet Yıldız ilk golde olduğu gibi penaltıdan hem kendisinin hem de Sivasspor'un 3. golünü attı. Maçın son dakikasında Denizlispor'un ilk şutu İvanla gol oldu. Bu maçıda, kadroyu çok iyi kullanan Bülent Hoca yaptığı değişikliklerle farka taşıdı.
Denizlispor inanılmaz kötü , etkisiz ve güçsüz. Sivasspor hiç zorlanmadı desek yalan olmaz.
Sivasspor Murat'ın sakat, Diallo'nun cezalı olmasını hiç aramadı. Sedat kendine gelmeye başladı. Oynadığı süre içinde M.Ali ben geliyorum demeye başladı.
Maçın Yıldızı şüphesiz 3 gol birden atan Mehmet Yıldız ve Denizlispor kalecisi Cenk diyebiliriz.
Kale arkasındaki taraftar gurubunuda kutluyorum. Bu kez maça kendi döviz ve pankartları ile renk kattıkları için. Bence bu gurubun yeri kale arkası değil maraton tribününü tam ortası olmalıydı.
Suat hocanın iyi bir hakem olması içinde avantaj kurallarını daha iyi uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Maçın skoruna hiç etki etmedi, sahada varlığı ile yokluğu hiç belli olmadı.
Önceki hafta Hakan Hoca bu hafta Ali Hoca Sivas'ta istifa ettiler. İnşallah bundan böyle Sivas'ta maç sonrası teknik direktörlerin istifası moda olmaz