KALİTE KALLA Vİ
G.Saray maçındaki oyunuyla göz dolduran Sivas'ın 1.90'lık savunmacısı Kalla: "Herkes bizi konuşacak".
Sivasspor'a sezon başında Almanya'nın Bochum takımından geldi. Kırmızı-beyazlı ekibin Ali Sami Yen'de G.Saray'a 2-0 mağlup olduğu maçta, yenilgiye rağmen ortaya koyduğu futbolla yeteneğini ispatladı. Yiğidolar'ın Kamerunlu savunmacısı Raymond Kalla'dan bahsediyoruz. Geçen haftasonunun adından en çok söz edilen futbolcusu 30 yaşındaki Kalla da konuşmak için SABAH'ı seçti.
GÜZEL GÜNLER YAKIN
Kamerun'da 7 çocuklu bir ailenin ferdi olan ve futbola 10 yaşında başlayan 1.90'lık Kalla, Sivaslılar'ı övüyor: "Sivas soğuk bir şehir. Ama insanların sıcaklığı bana havayı unutturuyor." 82 kez Kamerun Milli Takımı'nda oynayan başarılı savunmacı, Türkiye'ye geliş hikayesini şöyle özetliyor: "Song ile Ali Uyanık (Allum Buker) Türkiye hakkında güzel şeyler söyledi. Song ile zaten milli takımda beraberiz. Onunla Türkiye'de de aynı forma altında oynamak isterdim." Hakan Şükür'ün çok büyük bir golcü olduğunu da ifade eden Kalla, Sivaslılar'a müjdeyi veriyor: "Herkes bizi konuşacak. Güzel günler yakın."
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/09/15/spo129.html
FİLM GİBİ İDMAN
Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'un antrenmanında iki kavga çıktı... Koşu sırasında sahaya köpek girdi.
Turkcell Süper Lig'de yarın Trabzonspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak olan Sivasspor'da gergin idman... Kırmızı-beyazlı takımın, kendi tesislerinde yaptığı antrenmanda futbolcuların sinirli tavırları dikkat çekti. İlk gerginlik idman öncesi yaşandı. Alman teknik direktör Werner Lorant, çalışma saatinde sahada bulunmayan Mohamed Ali'yi antrenmana almadı. Yarı sahada yapılan çift kale maçta, iki genç futbolcu kavga etti. Yasir, kendisine sert giren Dennyys'e küfür etti. Sonra da bu futbolcunun üzerine yürüdü. Kendisine küfür edildiğini anlayan Dennyys de Yasir'e çıkıştı. Araya giren diğer futbolcular tartışmayı engelledi.
WERNER LORANT UYARDI
İkinci tatsızlık ise kaptan Hakkı ile Hakan Bayraktar arasındaydı... Hakkı, arkadaşlarına sert giren ve devamlı bağıran Hakan Bayraktar'ı uyarınca tansiyon arttı. Tartışma büyümeden önlendi. Lorant ise idman bitiminde iki futbolcuyu uyardı... Öte yandan Sivasspor, bugün İstanbul'a geliyor.
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/09/15/spo130.html