Belediye'nin ağır yıkımı Sivas'ı üzdü
Ağır Yıkım !
Ne hayaller ile, ne ümitler ile son 4 haftaya girmiştik. Bir tarihi değiştirecek, Lig tarihinde rönesans yaratıp devrim yapacak, Ligin tarihini tekrar yazacaktık. Kendimizde bu gücü görüyor bu amaç uğrunda mücadelemizi veriyorduk. Sahamızda 1 yılı aşkındır maç kaybetmiyor, gelen rakipleri eziyor, herkeste bizden çekiniyordu. Yani biz artık büyük olma yolunda dev adımlar atıyorduk.
Ya da kendimizi dev aynasında görüyorduk. Biraz hocamız Bülent Uygun tarafından şişirilmiş, basın ve medyada futbol başarılarımızla fazla yer bulamayınca değişik medyatik konularla futbol kamuoyunun önüne atılmıştık. Bu tür konuşmalar rakip takımların ve taraftarlarının tepkisini çekmiş herkes sevgi ve sempati maskesini çıkarmış, nefret silahlarını kuşanmıştı. Ve herkes saldırıya geçmişti.
Şimdi hangisi doğrusu? Belki her ikiside diyebilirsiniz. Belki de yalnızca birini savunabilirsiniz. Ama bir doğru daha var ki o da dün 4 Eylül Stadında yaşanan hezimetti. Skor olarak olmasa bile sonuç olarak bir hezimetti.
Kendi kurtuluşları adına, Sivasspor'un iki senedir ki yapmış olduğu temelsiz yapıyı bir kasırga gibi esip 8 dakika içinde yıktı geçti. Zaten belediyeler böyle değilmidir? Onca emeği bir-kaç dakika da yıkıp geçerler.
Hata Kimde
Burada hatalı olan kimdir? Bence hata yok ama hazırlıksız ve dikkatsizlik var. Bülent hoca hatalı gibi gözüksede yine de onun hakkını da vermek lazım. İki yıldır adımızdan başka türlü söz ettirmek kolay kolay kimsenin harcı değilken, Bülent Uygun sayesinde SİVASSPOR hergün gündemdeydi.
Şimdi bunu bir kalemde yıkıp geçemeyiz. Daha 5 yıl öncesine kadar SİVASSPOR kimdir bilen yokken şimdi daha 4-5 yaşında ki çocuk bile biliyor tüm Türkiye'de.
Bülent Uygun'un hataları ne oldu? Başta medyatik tavırları olurken esas konu kadro seçimlerinde oldu. Mehmet Yıldız'ı oynatmakta ki ısrarını Balili ve Kamanan için göstermedi. 3'lü hatta zaman zaman 4'lü forvet ile oynamayı tercih etti. Ama Balili ve Kamanan'ı sürekli oynatmayarak onları adeta küstürdü.
Halbu ki her geçen gün gücü azalan, yorulan ve oyun sistemini anlayıp onu 2'li, hatta 3'lü adam ile savunan rakipleri de yanıltmak için Mehmet Yıldız'ı dinlendirmesi lazımdı.
Devre arasında G.Saray'a gitmesi gündeme gelipte taraftarların çoğunluğu tarafından gitmemesi istenilen Mehmet Yıldız, bugün taraftarın tepkisini çekmektedir. Çünkü, gücü azalıp iyi işler yapamayınca bu sefer çenesine vurmuş durumda. Maç içerisinde takım arkadaşlarını bile kırmakta, tepkisini çekmekte.
Eğer dinlendirilmezse bundan sonra daha çok zararı olacağı kaçınılmaz. Bu hafta ileri forvet 2'lisi Balili-Kamanan şeklinde olsun siz o zaman görün forveti. Bunu keşke Belediye maçında görseydik. Orta sahamızı daha sağlam yapıp Tum'da olabilirdi, ileride Balili-Kamanan'ı oynatsaydı rakip Mehmet Yıldız'a göre plan yapmışken 2 hızlı adam karşısında bocalardı.
Herşey bitmedi
Neyse henüz kaçan birşey yok, sadece avantajı kaybettik. Ama Beşiktaş'ın puan ve maç kaybetmeyeceğini kim söylebilir ki? Bugüne kadar adımızı altın harflerle yazdıran Bülent Uygun son 3 hafta da daha dikkatli davranır, takım kadrosunu daha dikkatli seçer ve üç maçı da almaya oynarsa lig sonunda bu yıkımı unutmamızı sağlar.
Bülent Uygun ve talebelerine güveniyoruz ve onlara bunca güzellikleri yaşattıkları için tekrar teşekkür ediyoruz.
AYK
|