Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor son hatfalardaki gibi yine maça çok hızlı başladı. İbrahim, Bilica ve Musa ile üst üste pozisyonları değerlendiremedi. Buna karşılık ilk kez Sivas kalesine giden Gençlerbirliği golü buldu.
Bu şok golden sonra Sivaslı futbolcular bir an önce toplarlanmaya çalışırken,sessizliğe bürünen taraftar homurdanmaya başladı. Golü 22’de yedik ve daha geride koskoca bir en az 70 dakika var,ama bizim taraftarımız sanki o anda her şey bitmiş gibi tavır sergiliyor.
Taraftarlar için bir şey daha söyleyeyim, genelde yaptığı yine yaptı. Saman alevi gibi destekten sonra oyunun büyük bir bölümünde sustu.
Allah’dan kale arkasındaki ”Yiğido gençlik” ve maratonun uç bölümündeki gerçek taraftarlar varda bir şey yapıp takımlarına destek olmaya çalışıyorlar. Ben yüzlerce defa yazdım, çizdim, artık bu konuda yazmakta istemiyorum, çünkü usandım, bıktım.
Tekrar maça dönecek olursak. Sahanın en çalışkan ve göze bsatan ismi hiç şüphesiz Murat Erdoğan’dı. Müthiş futbolunu bir de golle süsleyerek maçın adamı oldu.
Kamanan genellikle yaptığını dün akşamda yaptı ve girer girmez oyuna hareketlilik getirdi,golünüde attı. Sivasspor’da en çok aksayan taraf sol kanattı. Nitekim yenilen gollerde ordan oldu.
Sivasspor 4 Eylül stadında Gençlerbirliği ile oynarken herkesin gözü kulağı Beşiktaş-Galatasaray maçındaydı.
Önce üzüldük, sonra Galatasaray’ın beraberlik golüyle yıkıldık! Beni asıl üzen Galatasaray’ın yediği komik goller.
Birisini Hakan Balta kendi kalesine atıyor,diğerinide 40 yaşındaki Yusuf’a adeta ”Buyur at” deniyor.
Sonuç olarak, Gençlerbirliği maçından üç alınan üç puan ne bizi, ne de Yiğidoları mutlu etti. Üç puan sadece ”tesellimiz” oldu!..