Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Ben biliyordum, ben demiştim" gibi lafları hiç sevmemem ama, Kasımpaşa-Sivas maçında İbrahim Dağaşan ilk sarı kartı görünce "Bu İbrahim bizi 10 kişi bırakmazsa iyi" diyerek, kırmızı kart göreceğini daha maçın ilk yarısında söyledim.
Çünkü, İbrahim ve bazı futbolcular sahada inanılmaz agresif olup,gereksiz yere kart görmek için adeta bir birleriyle yarışıyorlar. Üstelik Kasımpaşa-Sivas maçını yönetem hakem Cüneyt Çakır ise bir kez daha oturup düşüneceksin ve çok dikkatli olacaksın. Futbolcuya kırmızı kart göstenrmeyi marifet sayan ve sanan böyle bir hakemin yönettiği maçta daha çok dikkat etmek gerekir.
Şu işe bakın! Tartışmalı bir penaltıdan beraberlik golünü bulmuşuz,sonra rakip 10 kişi kalmış ve neredeyse son 1 saati bir kişi eksik oynuyacakken, bizim İbrahim çıkıyor ve cahilce hareketler yaparak takımını belkide 3 puandan ediyor.
İlk gördüğü sarı kart pozisyonuna bir bakın! İkili pozisyonda hakem faul veriyor,karara aşırı tepki gösterip havalara zıplıyor,sonrasındada sarı kartı yiyor! Sonra,orta çizgiye yakın bir pozisyonda Cenk'e çok hafifte olsa ayağına dokunuyorsun,oda bunu iyi kullanıp,artistik yaparak yere atıyor ve ikinci sarı karttan oyunu dışı kalıyorsun. Helede takımın böyle bir pozisyondayken bu kadar ucuz kart görmeye hakkın yok! Kasımpaşa şu ana Sivasspor'un bir kaç rakibinden birisi. Dolayısıylada 6 puanlık maçta bu amatörce ve bilinçsizce harektleri yapıp koskoca camianın geleceğiyle oynuyorsun.
Buradan Teknik Direktör Muhsin Ertuğral hocayı bir kezde ben uyarmak istiyorum. Hocam takımda bazı futbolcular her an Sivasspor'u sahada 10 kişi bırakacak hal ve hareketlerde bulunuyor. Şimdiden tedbirinizi alıp,bu oyunculara gereken uyarıları yapmanızı bekliyoruz.
Kasımpaşa-Sivas maçını TRT'den dinleyen hemen herkes, maçı anlatan spikerin anlatımından rahatsızlığını dile getirdi. Maçı anlatan Ali Ferahbot isimli spikerin adeta Kasımpaşa taraftarı gibi maç anlattığını dile getiren Sivaslılar,yıllardır TRT'de maç dinlediklerini ve ilk defa bir spikerin hakemin kararı sonrasında yorum yaptığını hatırlattılar.
Spikerin,sık sık Kasımpaşa'nın daha iyi futbol oynadığını,maçı kazanmayı hak ettiğini, verilen penaltının ise penaltı olmadığını söylediğini dile getiren Sivaslılar,TRT'nin bu konuda ojektif olmasını istediler.