Mutlaka olması gerekenler
Milan Borjan, hırslı ve yenilgiye tahammülü yok, ama çıkışlarına dikkat etmeli
Mahmut Boz, Çok çok iyi alternatif. Mevki boşluğunu dolduracak önemli bir oyuncu. Mutlaka Geri Dörtlünün ortasında oynamalı...
Navratil, Geçen seneden hırslı başladı. Sakin kişiliği soğukkanlı oyunu güven veriyor. Mevkisinin tartışmasız tek adamı...
Jack Faty, Kırılgan bir oyun yapısına sahip. Sakatlanmaya meyilli bir vücut yapıya sahip olduğu kanısı oluştu bende. Ama iyi bir Faty Navratille uyumlu olursa bu bölge tamamdır. ayrıca fiziği ile yan toplarda gol arayabiliyor Navratil gibi.
Ziya Erdal, Bu sene kötü başladı. Fiziksel olarak hazır değil. Zaman tanınmalı...
Hayrettin Yerlikaya, Yine mevkisinde ama bu sefer ters ayakla oynamak zorunda kaldı kaptan. İkinci yarı biraz oyundan düşsede fazla sırıtmadı. Stoper Libero mevkiinde daha başarılı (geçen sene GS maçı)
Kadir Bekmezci, Bu sene takımın beyin vazifesi görmekle yükümlü. Ayağına bileğine yüreğine çok güveniyor. 2 adam geçince üçüncüyüde dördüncüyüde geçerim diyor ama olmuyor. Zaten bünye müsade etmez ama zorluyor. Yapacağı işin çok basit olduğunun farkında değil. ama takımın en iyilerinden hala...
Sandro Mendonça, Gereksiz bir oyuncu bana göre. Kesinlikle Mehmet Nas ondan 2-3 gömlek üstün. Hem Türkiyede ne kadar fiziksel olarak düşük olsada Mehmet Nas düşündüğünü aynı anda uygulamayı seven bir oyuncu olduğu için ona tercih ediyorum. Fakat fiziksel olarak yetersiz. Gerçi Mendonça da yetersiz...
Kıvanç, Bu maçta kötüydü... Süper Lig için biraz vasatın altında kaldı. Hırslı olduğu her halinden belli oluyor. ama zamana ihtiyacı var. Bu belli...
Erman Kılıç, Geçen sene takımı sürükleyen oyunculardan bir tanesiydi. Bu senede gereksiz işler yapmaya başladı. Ama onun potansiyeli kesinlikle bu değil. Yabancı bir futbolcunun onun kadar meziyetleri olsa asist şampiyonu olurdu bana göre. Bu mantalitenin farkında değil. O gol krallığını asiste değişmiyor.
Kamil Grosicki, Ne diyebiliriz ki. Tv başında neler göründü bilemem ama çıplak gözle kameraların olmadı pozisyonları bile seyretmeniz kafi. Küskün, bitik, dünya umurunda değil... 1. dakikada şu maç bitsede gitsek tavrı görünüyor. Mutlaka ama mutlaka terapiye ihtiyacı var... Abdullah Yiğitin dediği gibi 10/9 .. Onun klasındaki bir topçuya yakışmıyor. Biraz silkelenmesi lazım.....
Michael Eneramo Saçları hoş olmuş... Koşuyor çiçek arıyor ama bal yapamıyor... Öyle zamanlarda öyle olmaz işler yapıyorki, gülsekmi kızsakmı bilemiyoruz. Beceriksiz desek değil, kalitesiz desek oda değil... Nasıl bir oyuncudur anlayamadık...
Cihan, oyuna sonradan dahil oldu biraz kıpırdandık... Demekki orta saha özellikle bizim takım için çok çok önemli... Top taşıdı servis yaptı, koştu arkadaşlarını motive etti ama zaman olarak geç girdiği için oda etkisiz kaldı. Zaten Karabük son 7-8 dakikayı tamamen fırsat buldukça zaman çalmaya oynadı. Buda onun iş yapmasını engelledi...
Rassmussen, Türkiyeye gelen Danimarkalı oyuncuları şöyle gözümün önünden geçiriyorum, hiç kötü oyuncu yok... Demekki Türkiye futbol liginin kimyası bu ülkeye çok uygun... O kısacık zamanda kaliteli olduğunu göstermeye çalıştı. Özellikle önceki yorumlarımda da belirttiğim üzere bu adam inşallah bu sene bizde sakatlık yaşamaz. Bizim için eldeki varolan en iyi forvetlerimizden olacak... İnşallah yanılmam. 4 Eylüldeki Eskişehir maçına sırf bu adam seyir zevkini tatmaya gidebilirsiniz...
Milan Cerny 
Isınma hareketlerinde (maçtan önce) çok güzel top sektiriyor. Dar alanda güzel paslar yapıyor ama sahada onu izleyemedik...
RIZA ÇALIMBAY, Geçen sene zor şartlarda geldi. Bu senede bu şartların daha yokuşlusu ile karşı karşıya... Ne yapsın iç etkenler yönetimsel durum. Oda kucağında bir sürü sorun buldu. Ama içimizden birisi, sonuna kadar destek olmalıyız. Eleştirilerimizi dozunda yapmalıyız. Çünkü hoca faktörü çok çok önemli... Benim hocamızı eleştirmem şu şekilde olacak... Oyuncu değişikliklerini çok geç yaptı. Mesela Faty mecburi değişikliği hariç Rassmussen ve Cihan değişiklikleri 10-15 dakika daha erken olabilirdi. Hiç değilse birini erken sokabilirdi. Ama onunda kafasında mutlaka bazı planları vardı biz onu bilemiyoruz tabiki. Çünkü o kadar çok aksayan mevkiler vardıki, 2 değişikliği ne zaman kullanacağının zamanlamasıda ona aitti. O bunu öyle öngördü..
Önümüzde bir Eskişehir sınavı var... Tunç Kayacı bile demiş BJK galibiyeti kimseyi yanıltmasın. Çok doğru bir tespit. BJK dış sahalarda çok sorun yaşayacak bir takım. Oyuncu profilleri nazik ve çıtkırıldım tipten... Sert oyuna gelemiyorlar. Onun için Eskişehiri kesinlikle gözümüzde büyütmeden gerçek bir Yiğido gibi oynamalıyız.. Bize düşen ise Ana sayfada yayınladığımız gibi
TAM DESTEK vermektir