Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

Seçenekler Arama Stil

Sivassporluluk Üstüne
Alt 07.02.2012, 22:46   #1
güneşyurdu
Tecrübeli Yiğido

güneşyurdu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

288 Mesajına 518 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 770 güneşyurdu Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Sivassporluluk Üstüne

Sivasspor;

Neden 7 milyon sivaslının takımı değildir de 7 milyonun çok az bir kısmının takımıdır?
Ben her şeyden önce Sivassporluluğun bir haykırışla beraber isyana dayalı kimlik sahiplenmesi olduğunu düşünüyorum.Çünkü Sivassporlu olmak gurbette küçümsenen,önyargıyla bakılan sivaslılık imajına sonuna kadar sahip çıkma aynı zaman da da ironik bir biçimde isyan etme vardır.korkmamaktır,utanmamakt ır ben buyum diyebilmektir...bzizm sayımız tam da bunlar kadardır.

peki bunu hangi tür sivaslı diyemiyor?dış dünyaya açılmış,olaylara değişik yönlerden bakma yetisi olsa dahi kendini ortaya koyma cesaretinden yoksun olan imaja bakan bir insan der. bu tarz biri nereli olursa olsun imaja bakar,imaj güç ve olumluya ait ise kendini o yolla ifade etmeyi akılcılık olarak görür.kendini gizler,ben oldum olsı fenerliyim,cimbomluyum,beşikta şlıyım seviyorum ama sivassporuda destekliyorum der zaman zaman sivasspolu olur...bu kişilerin psikolojik alt yapısında güvensizlik,zayıf kişilik sebebiyle geçerli olan hazır büyüklüklük imajına kendilerini farkında olmadan esir ederler.ondan vazgeçmemin anlamı iç benliklerindeki güç ve büyüklük duygusundan vazgeçmek olacağı için bile bile vazgeçmek isteseler dahi vaz geçmezler...

yukarıda belirttiğim taraftarlık duygusu;dış dünayada olumsuz imajı ve güçsüz görünümü kabul eden,ezilmekten hoşlanmasa dahi katlanabilen sivaslılar içinde geçerliği olan bir durumdur...

sivassporluluk ise tüm bu olumsuzlukları reddi anlamına gelir.
olumsuz imaja hayır demektir...
küçümsenen bir kimliği yerelliğin ötesinde sportmence sahiplenmektir...
sivassporun başarılarını hep cevap olarak diğer kimliklere bak ben senin dediğin gibi değilim,ben sizlerin küçümsediği kadar geri,cahil bilgisiz değilim diye cevap olarak addetmektir...
Almanyada ki türkleri düşünün hep küçümsenmişler,hor görülmüşlerdir.ta ki ne zaman kadar türk milli takımı dünaya kupasında ve avrupa şampiyonasında başarılı olana kadar...milli takımın başarısı almanları susturmuştu.oradaki türkler neden oratada net bir başarı yokken arabaları ile ellerinde bayraklar ile münih in berlin in soklarına çıkıp çılğınca sevindiler....çünkü yıllardır söylemek istedikleri şeyi söylemiş olmamın tarif edilemz hazzı ile sevinmişlerdi...türkler belki de yıllarca ezilmiş olmalarına rağmen sahip çıktıkları türk kimliğinin vermiş olduğu savaşı kazanmış olamının haklı gururunu yaşıyorlardı o gün alman caddelerinde...düşünün türkler 40 yıl boyunca o kimliğe sahip çıkmasa ezilmişliğe boyun eğselerdi öyle bir zafere bu kadar neden sevinlerdki...sevinecekelrdi bu onların en çok da gurbetteki türklarin hakkı idi.40 yıl hep söylelenler karşında susmak zorunda kalmışlardı...
türkiye de ki bizlerde tüm dünaya işte biz buyuz diyebildiğimiz için hoşlanıyorduk...ama asla almanaya daki türkler kadar olmadığını bilmeden...

işte sivasspor 60 yıldır gurbet ellerde sivaslı olduğu için önyargı ile bakılan insanların hiçde öyle olmadığını gerek başarılar gerekse yerli yersiz çıkışları ile tüm türkiyeye düşündürtmüştür...ezilen sivaslıların sesi olmaktan asla geri durmamaıştır...işte sırf bu yüzden sivasspoluluk bir kimlik savaşının ve isyanın ta kendisidir...

teşekkürler sivasspor:biz işte buyuz dedirttiğin için,teşekkürler yiğidolar ırkçı olmadan sportmence kimliğiniz sahip çıktığınız için...
güneşyurdu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı güneşyurdu'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
sivassporluluk, Üstüne