Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

Seçenekler Arama Stil

4 Temmuz ve Yeni Bir Sayfa
Alt 02.07.2013, 11:15   #1
DOGU_BEY
Usta Yiğido

DOGU_BEY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2.159 Mesajına 8.138 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1081 DOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz seinDOGU_BEY kann auf vieles stolz sein
Daumen hoch 4 Temmuz ve Yeni Bir Sayfa

-Çok değil bundan 8-10 sene öncesine gidelim...Tarihimizde ilk defa Süper Lige çıkıyoruz, o bataklık gibi olan 3. ve 2.liglerden süper lige...Ve o zamanlar hayalimizde, bilgisayar oyunlarında takımımıza aldığımız Roberto Carloslar, Cicinholar ve diğerleri var...Ve bugün işte onlardan ikisi Sivassporda..Hem de Roberto Carlos efsanesi Sivassporun hocası olarak...

-Şampiyonluğa oynadığımız özlenen yıllardan hemen sonra yanlış hamleler sonucunda ve yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle yine kümede kalma savaşları verdik...Fakat bu sezon artık bunun bittiği ve sona erdiği, yeniden üst sıralara oynama döneminin başlayacağını düşünüyorum...Mecnun başkanımızın bizzat söylediği gibi artık yeninden canlanma ve yeni bir heyecan zamanı ve Avrupa'ya oynama zamanı geldi...

-Bunun için de geçen sezonun ortasında söylediğimiz yeniden yapılanma yolu seçildi...İlk aşamada Hoca olarak bir futbol efsanesi olan Roberto Carlos seçildi...Elbette ilk hocalık deneyimini bizde yaşayacak olması bir riskti...Ama zamanında biz bu riski Bülent Uygunla da almış ve nerelerden nerelere gelmiştik...Carlos gelince herşeyden önce büyük bir reklam ve imaj ortaya çıktı...Yabancı transferinde Carlos markasının ağırlığı ortaya çıktı...Ve hedefleri olan, hırslı olan bir hoca profili ortaya çıktı...Ki bu kaç senedir bu taraftarın özlediği bir durumdu...

-İkinci olarak takımda köklü bir revizyona gidildi...Özellikle yaş ve futbol olarak artık son demlerine gelen futbolcularla yollar ayrılmaya başlandı...3-4 seneden beri gerekli hale gelen bu revizyon nihayet gerçekleşmeye başladı...

-Üçüncüsü ise gerekli yerlere gerekli transferlerin yapılması için yoğun bir mesaiye başlandı...Bazı transferler yapıldı ve hala yapılıp kampa yetiştirilmeye çalışılanlar var...Ve bunların içinde bir tane de ses getirecek bir transfer şartlar zorlanarak yapılmak da isteniyor...

-Gelelim sonuca ve bize düşen görevlere: Herşeyden önce şunu iyi kavramalıyız...Biz bu sezon yeniden bir yapılanmaya gittik...Risk aldık ve bir efsaneye takımı teslim ettik...Bu sene epey bir reklam yapıldı ve beklentiler arttı...Bu beklentilerin gerçekleşmesi adına bu takıma, başkana ve hocaya sonuna kadar destekle yola çıkmalıyız...2-3 senedir tribünlerin üzerinde olan ölü toprağını atmalı ve yeniden coşku ve heyecanı yakalamalıyız...Bir nevi Brezilya ekolüne yöneldik ve Brezilya ekolü daima coşku ve heyecanı ister bunu unutmamalıyız...4 Temmuz itibarıyla takımımız ve bizim adımıza yeni bir sayfa açılacak...Gelin bu sayfayı hep birlikte güzelliklerle, başarılarla ve ileride çocuklarımıza gururla anlatacağımız notlarla dolduralım...İçerideki maçlarda asla stad boş kalmasın..Kombineler artık daha fazla satılsın..Formalar atkılar daha fazla alınsın ve stad rengarenk bayraklarımızla dolsun...Şimdiden yeni sezonumuz ve yeni sayfamız hayırlı olsun...

► DOGU_BEY ◄

Cevap: 4 Temmuz ve Yeni Bir Sayfa
Alt 02.07.2013, 11:27   #2
psychology58
Tecrübeli Yiğido

psychology58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

400 Mesajına 810 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 584 psychology58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 4 Temmuz ve Yeni Bir Sayfa

DOGU_BEY'in konu açtığını görünce kesinleşen transfer var sanıp heyecan yaptım
psychology58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2013, 11:40   #3
hüso58
Yiğido

hüso58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

67 Mesajına 107 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 501 hüso58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

doğu bey bende taraftarımızın desteklemesini istiyorum ama baykuşlar yine erken ötmeye başladı bu sene sivas küme düşer ben bu sene maça gelmem böyle taraftarlarımızı görünce gerçekten çok üzülüyorum bence onlar maça hiç gelmesinler geldikleri zaman hayrettin ugur kavuk ibrahim dağşan doğa kaya gibi futbolcularımızn kalplerini kırıyorlar
hüso58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda hüso58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 02.07.2013, 15:01   #4
cengizzzhan58
Acemi Yiğido

cengizzzhan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

32 Mesajına 44 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 492 cengizzzhan58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

inş tribünler rengarenk olur kardeşim istanbulda yaşıyorum tv'den maçları izlediğim zaman tribünler kapkara simsiyah artık tribünlerde KIRMIZI-BEYAZ formaları,atkıları,bayrakları görmenin zamanı geldi
cengizzzhan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2013, 15:40   #5
ozledımeskıyı
Usta Yiğido

ozledımeskıyı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

615 Mesajına 937 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 748 ozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblickozledımeskıyı ist ein wunderbarer Anblick

[B]Doğu_BEY'e katılıyorum ve destek veiyorum fakat biz bu riskleri alırken hep toz pembe olan noktalara olabilecek güzel şeylere değiniyoruz. Gelin beraber ufak bir hesap yapalım. Geçen senden bugüne değişen noktalar nedir?
--Stoperlerimiz aynı hatta Rajnoch gibi bir tecrübeyi kaybettik elimizde şu an 3 stoper var bunlardan çok iyi veya yeterli bir ikili çıkmıyor.

--Sol bekte Ziya var alternatifi yok.(geçen sene Hayro vardı artık o devir kapandı.

-- Sağbekte ismi anılanlarda Cicinho geldi Uğur gitti gelişme olarak sayabiliriz alternatifi Uğur akdemir imza attı mı bilmiyoruz o yüzden burda çok fazla bu problemlere değinmeyeceğim.

-- Özellikle ilerde Eneramo gitti herkes buna sevinse de arkadaşlar en iyi futbolculardan birini kaybettik geçen sezon Eneramosuz kaç puan alabildik ? Eneramo'nun olmadığı maçlarda oyunumuz çok berbattı ki küme düşen Miy'den bile fark yedik böyle bir maçta.

-- Orta sahamızda Adem Kadir ve Hakan var ki süperlig için son derece yetersiz görünen bir üçlü. İlerde sadece Aatıf Piech ve Kamil var bunlara çok fazla bel bağlanamaz.
--Erman gibi bizi ipten alan ve birçok puan kazandıran adamı kaybettik.

Tüm bunlar [U]şimdilik [B]böyleyken ben çok da fazla umutlu olamıyorum eskilerin yerini doldurmamışken birkaç adım geri gitmişken nasıl bir hamle yapıp hem bu oyuncuların yerini doldurup hem de iddialı bir kadro kuracağız kocaman bir soru işareti.

Son olarak da bizim yabancı transferlerimiz bu konumdayken yabancı sınırlaması problemi varken nasıl oluyor da tatmin edici hiçbir yerli dile gelmiyor onu da anlamış değilim umarım ki u-20 dünya kupası izleniyordur ve geleceğin süperstarlarının çıkacağı turnuvadan biz de bir kaç oyuncu alabiliriz.
Alt 02.07.2013, 16:53   #6
u2sivasspor
Yiğido

u2sivasspor - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

219 Mesajına 391 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 580 u2sivasspor FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

takımın oeta sahasına çok sağlam bi oyuncu alınmalı ileriye de aynı şekilde mesela bobo tarzı ortalama 15 gol atabilecek bir isim işte o zaman avrupa hayalini kurarız
Alt 02.07.2013, 18:02   #7
Djamoka
Yiğido

Djamoka - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

127 Mesajına 246 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 607 Djamoka COK SEVILEN BIR KISIDjamoka COK SEVILEN BIR KISIDjamoka COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
DOGU_BEY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster

-İkinci olarak takımda köklü bir revizyona gidildi...Özellikle yaş ve futbol olarak artık son demlerine gelen futbolcularla yollar ayrılmaya başlandı...3-4 seneden beri gerekli hale gelen bu revizyon nihayet gerçekleşmeye başladı...

Abdurrahman ve son transfer Eren'in uyduğunu düşünmüyorum. Geri kalan açıklamalara katılıyorum.

Alıntı:
DOGU_BEY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Gelelim sonuca ve bize düşen görevlere: İçerideki maçlarda asla stad boş kalmasın..Kombineler artık daha fazla satılsın..Formalar atkılar daha fazla alınsın ve stad rengarenk bayraklarımızla dolsun...Şimdiden yeni sezonumuz ve yeni sayfamız hayırlı olsun...
Bunun için yönetimin satış mağazasına el atmasında fayda var. Son maça gittiğimizde diğer aksesuarları geçtik insanlar üzerlerine bedeni uyacak forma bulamadılar.

Bir diğeri kombine meselesi. Kombineler teşvik edilmeli. Stad boş kalacağına kombineler daha ucuza satılmalı. Taraftar tek tek maçları hesapladığında kombine pahalıya geliyor. Bu da sadece bizim şahsımıza münhasır bir olay

Havuz tarafı kale arkasının en son ne zaman dolduğunu gördük? Veya bir sezonda kaç defa? Ver havuz tarafı kale arkasını kombine olarak sudan ucuza; hem gelir elde edilmiş olur hem taraftarı garantilemiş oluruz o bölgede.
Djamoka isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2013, 19:46   #8
MaXiMuM
Usta Yiğido

MaXiMuM - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.190 Mesajına 2.682 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 801 MaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer AnblickMaXiMuM ist ein wunderbarer Anblick

Son 10 yılda ilk 10 içerisinde olmak beni şaşırttı. Büyük başarı bence.
MaXiMuM isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.2013, 21:46   #9
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 921 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bu nasıl yeni sayfa ..........Gidenler 30 yaş ve üzerinde gelenler 30 yaş ve üzerinde...Dünyada böle sayfa açan takım kaç tane var...Gelen oyunculardan Perulu 31 yaşında,Cicinho 33 yaşında,Elazığlı sol bek 31 yaşında...Elin oğlu takımını gençleştirip geleceğe yönelik oyuncu alırken biz ne yapıyoruz ipini eleyip duvara asmış,doymuş,bitmiş ,tükenmiş oyuncuları düşünüyoruz...Gelen oyuncu da bence 30 yaş civarında olacak...İçimden bir ses bu oyuncunun F.B de oynayan Nijeryalı Stoper Yobo olduğunu söylüyor...Yobo yu gerçekten alırlarsa en azından tanınan bir oyuncu,bilinen bir oyuncu der sineye çekeriz ama ya diğerleri nasıl çıkacak;Sivassporu gelir gelmez şampiyonluğa mı oynatacak...Bu kadar kötü geleceğe dönük transfer nerede görülmüş...Bu kadar övülen Perulu ve Körpe General Cicinho nasıl oynayacak şimdiden çok merak ediyorum..Ne varsa eskilerde var..Bu takımı yine götürecek oyuncular bence Grosecki,ve Faslı oyuncumuz olacak...Umarım yeni alınan oyuncular çatır çatır oynar;bende çıkar özür dilerim...Son bir not;geçmişe rağbet olsaydı bit pazarına nur doğardı diyorum...
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda eyuphulagu'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 03.07.2013, 00:35   #10
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 715 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

1980'lerin sonlarına doğru o zamanki Malatyaspor yönetimi yeniden yapılanma ve sınıf atlama projesiyle üç Brezilyalı getirir. Carlos, Eder ve Serginho. Oysa takım zaten yükseliştedir ve önceki sezonu Ünal Karaman,Feyzullah vs. gibi oyuncularıyla lig 3. olarak bitirmişlerdir. Neyse, aşı tutmaz o sezon 12. bitirirler. Yabancıların ücretleri ödenemez,türk oyuncular ayrımcılık var diye ayaklanır vs., sonunda ertesi sezon takım küme düşer.
Sonrası tipik Kocaelispor,Sakaryaspor,İstanb ulspor gibi plansız büyüme hayallerinin birbirine benzer hikayeleridir.
Nedense son günlerde o yıllar aklıma geldi... .
Gelelim bu güne. Bu açılan yeni bir sayfa mı, yoksa günü kurtarmak mı? Eğer yaş ortalaması 30 ve yukarı yeni transferler yapıyorsanız, hayır, bu yeni bir sayfa değildir. Ha neden böyle bir tercih yapılıyor? Çünkü, herkes memnun.
1) Carlos'un planı zaten en fazla 2 yıl Sivassporun başında kalmak. 30'lu yaşlardaki oyuncularla iki yılı götürür, teknik direktörlükte acemiliğimi atar giderim diyor.
2) Gelen oyuncular paralarını alıyor, forma bir yerde garanti, keyifler de rahat.
3) Yönetim, istediği reklamı, sükseyi yaptı. Kupa maçlarını yayınlatacak kanal bulmakta zorlanmak, ya da az paraya razı olmaktan,5 liraya maç bileti ve forma satamamaktan muzdarip çareyi burada arıyor. vs vs.
Ama futbol sadece futbolcuya nankör değil, herkese öyle. Yönetim yanlışlarının bedeli küme düşmekle ödenir. Örnekleri yukarda belirttim. Yaşlandığı gerekçesiyle oyuncu gönderip aynı yaş ve kariyerde oyuncu alırsanız derdinizi anlatamazsınız. Ben felaket tellallığı yapmıyorum. Tepki göreceğimi bilsem de doğru bildiğimi yazmak zorundayım.
Kayserispor, Gençlerbirliği 19 yaşındaki oyuncuların peşine düşüyorken, bizim emekliliği gelmiş, kendi takımında yedek ,bonservisi elinde tiplerle ilgilenmemiz zoruma gidiyor. TS altyapıdan bu sene 4 oyuncuyu A takıma çıkarırken benim 1 oyuncum bile çıkamıyorsa üzülüyorum. Bu sezon geçen yıldan kalan Rıza Hoca'nın askerleri Ümit, Hakan, Atıf gibi yükü çeker, generallere rağmen sizi bu ligde belki bıraktırır. Ama yapılan yanlışlıkları unutturmaz ve gideni geri getirmez. Allah yardımcımız olsun. Gidişat iyi değil.
Ama Bülent Uygun başarmıştı, Carlos neden yapamasın? deniyor. Evet, ama Bülent Uygun'un iki farklı dönemi oldu. Bir iyi bir kötü. Sizce bu yaşadıklarımız Bülent Uygun'un hangi dönemine daha çok benziyor?
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...

Etiketler
sayfa, temmuz, yeni