Cevap: 4 Temmuz ve Yeni Bir Sayfa
1980'lerin sonlarına doğru o zamanki Malatyaspor yönetimi yeniden yapılanma ve sınıf atlama projesiyle üç Brezilyalı getirir. Carlos, Eder ve Serginho. Oysa takım zaten yükseliştedir ve önceki sezonu Ünal Karaman,Feyzullah vs. gibi oyuncularıyla lig 3. olarak bitirmişlerdir. Neyse, aşı tutmaz o sezon 12. bitirirler. Yabancıların ücretleri ödenemez,türk oyuncular ayrımcılık var diye ayaklanır vs., sonunda ertesi sezon takım küme düşer.
Sonrası tipik Kocaelispor,Sakaryaspor,İstanb ulspor gibi plansız büyüme hayallerinin birbirine benzer hikayeleridir.
Nedense son günlerde o yıllar aklıma geldi... .
Gelelim bu güne. Bu açılan yeni bir sayfa mı, yoksa günü kurtarmak mı? Eğer yaş ortalaması 30 ve yukarı yeni transferler yapıyorsanız, hayır, bu yeni bir sayfa değildir. Ha neden böyle bir tercih yapılıyor? Çünkü, herkes memnun.
1) Carlos'un planı zaten en fazla 2 yıl Sivassporun başında kalmak. 30'lu yaşlardaki oyuncularla iki yılı götürür, teknik direktörlükte acemiliğimi atar giderim diyor.
2) Gelen oyuncular paralarını alıyor, forma bir yerde garanti, keyifler de rahat.
3) Yönetim, istediği reklamı, sükseyi yaptı. Kupa maçlarını yayınlatacak kanal bulmakta zorlanmak, ya da az paraya razı olmaktan,5 liraya maç bileti ve forma satamamaktan muzdarip çareyi burada arıyor. vs vs.
Ama futbol sadece futbolcuya nankör değil, herkese öyle. Yönetim yanlışlarının bedeli küme düşmekle ödenir. Örnekleri yukarda belirttim. Yaşlandığı gerekçesiyle oyuncu gönderip aynı yaş ve kariyerde oyuncu alırsanız derdinizi anlatamazsınız. Ben felaket tellallığı yapmıyorum. Tepki göreceğimi bilsem de doğru bildiğimi yazmak zorundayım.
Kayserispor, Gençlerbirliği 19 yaşındaki oyuncuların peşine düşüyorken, bizim emekliliği gelmiş, kendi takımında yedek ,bonservisi elinde tiplerle ilgilenmemiz zoruma gidiyor. TS altyapıdan bu sene 4 oyuncuyu A takıma çıkarırken benim 1 oyuncum bile çıkamıyorsa üzülüyorum. Bu sezon geçen yıldan kalan Rıza Hoca'nın askerleri Ümit, Hakan, Atıf gibi yükü çeker, generallere rağmen sizi bu ligde belki bıraktırır. Ama yapılan yanlışlıkları unutturmaz ve gideni geri getirmez. Allah yardımcımız olsun. Gidişat iyi değil.
Ama Bülent Uygun başarmıştı, Carlos neden yapamasın? deniyor. Evet, ama Bülent Uygun'un iki farklı dönemi oldu. Bir iyi bir kötü. Sizce bu yaşadıklarımız Bülent Uygun'un hangi dönemine daha çok benziyor?
|