Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Diğer Sporlar

Diğer Sporlar Diğer Sporlar hakkında

Seçenekler Arama Stil

YILDIZ DAĞI ŞENLENECEK
Alt 27.02.2006, 12:33   #1
x_burnley
Yiğido

x_burnley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 x_burnley ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Pfeil YILDIZ DAĞI ŞENLENECEK

Yıldız Dağı şenlenecek.
Sivas'ta 2552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı'nda, kış turizminin canlandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.
Sivas kent merkezine 58, Sivas Havaalanı'na ise 30 kilometre uzaklığındaki Yakupoğlan Beldesi'nde, 2552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı'nda, kış turizminin canlandırılması ve kayak tesislerinin yapılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulunan Vali Hasan Canpolat, bölgede yapılabilecek çalışmalarla ilgili Gençlik ve Spor Müdürü Salim Kılıç, Bayındırlık Müdürü Mustafa Doğan, Sivil Savunma Müdürü Peksever Müderrisoğlu, Yakupoğlan Belde Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ile CÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi Coşkun Büyükdere'den bilgi aldı. Vali Canpolat “Sivas’ta kış turizmine en uygun yer olarak Yıldız Dağı görülüyor. Bu konuda çok ciddi bir fizibilite, etüt ihalesi yapacağız ve bölgeyi incelettireceğiz. Bunların sonuçları olumlu çıktıktan sonra buraya ciddi bir yatırım yapılabilir” dedi.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı dağda, jetskiye binen Vali Canpolat, bir süre dağın eteklerinde gezdi, daha sonra kayak yaptı.

YILDIZ DAĞI KIŞ TURİZMİNE AÇILIYOR
Vali Canpolat, burada yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı'ndaki kayak imkanlarını yerinde tespit etmek için böyle bir gezi düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Sivas kışı uzun ve çok güzel geçen bir yöremiz. Ancak bugüne kadar maalesef kış turizmi konusunda hiçbir adım atılamamış. Türkiye'nin birçok yerinde kış turizmi çok iyi ilerledi. Ancak Sivas gibi çok kaliteli karı olan, kış mevsimi uzun geçen bir ilde olmaması bir eksiklik. Şimdi yapılan birçok araştırmalar var. Buna göre Sivas'ta en uygun yer olarak Yıldız Dağı görülüyor. Bu konuda çok ciddi bir fizibilite, etüt ihalesi yapacağız ve bölgeyi incelettireceğiz. Bunların sonuçları olumlu çıktıktan sonra buraya ciddi bir yatırım yapılabilir. Havaalanından buraya yeni bir yol açılması uygun görülüyor. Kış turizmi dış turizme açık bir olay. Tabi bunların hepsi raporda ortaya çıkacak.''
Kış mevsiminin sonu olmasına rağmen Yıldız Dağı'nda çok güzel bir kar olduğunu ve burasının kış turizmi açısından ideal bir yer olduğunu ifade eden Canpolat, ''Kayak için son derece güzel ve ideal bir yer ama büyük bir yatırıma ihtiyacı olduğu görülüyor'' dedi.
Bu bölgeden sıcak su kaynağı çıkması durumunda, Yıldız Dağı'nın kış turizminin yanı sıra termal turizm merkezi haline de geleceğine dikkat çeken Canpolat, ''Bölgenin sıcak su bakımından uygun çıkması son derece avantajlı olur. Çıkmazsa da bildiğiniz gibi yakında Sıcak Çermik yöresi var. Sıcak Çermik yöresinden de buraya yol bağlantısı kurulabilir. Termal turizm ile kış turizmini biz burada birleştirmek istiyoruz'' diye konuştu.
Bölgede ilkbahar ve yaz mevsiminde ise doğa sporlarının yapılabileceğini anlatan Canpolat, Yıldız Dağı'nın eteklerine dağ evlerinin yapılabileceğini de kaydetti.
Yıldız Dağı'na kayak tesislerinin kurulması ile bölge ekonomisinin de canlanacağına dikkat çeken Canpolat, Türkiye'nin kış olimpiyatlarına aday olması durumunda, buraya yapılacak tesislerin de olimpiyatların bir ayağını oluşturacağını sözlerine ekledi.

ÇOK UZUN BİR PİST
CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi Coşkun Büyükdere ise, Yıldız Dağı'nın eteklerinde kuzey disiplini, alp disiplini, snowbord gibi kayak sporlarının rahatlıkla yapılabileceğini belirterek, dağın uzun bir piste sahip olduğunu söyledi.
Çığ düşme tehlikesinin olmadığı dağda, yaz aylarına kadar kar örtüsünün kalabildiğine dikkat çeken Büyükdere, ''Burada rüzgar ve fırtına gibi faktörler etkili olmadığı için, günün her saati kayak yapılabilir. Burası gerekli tesisler yapıldıktan sonra önemli bir kayak merkezi olacak'' dedi.
x_burnley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: YILDIZ DAĞI ŞENLENECEK
Alt 27.02.2006, 12:39   #2
hattab
Acemi Yiğido

hattab - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 hattab ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: YILDIZ DAĞI ŞENLENECEK

BENCE GUZEL FIKIR HER YONDEN SIVASA FAYDASI OLACAK BIRPROJE AMA BEN HATIRLADIGIM KADARIYLA ONLARCA PROJE IHALE EDILDI ZAMANINDA AMA ARKASI GELMEDI UMARIM BU PROJE DE DIGERLERI GIBI GUMBURTUYE GITMEZ
hattab isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2006, 12:47   #3
x_burnley
Yiğido

Evet haklısın gardaşım
Ama sanırım bu proje büyük proje güme gitmez sanırım
Alt 27.02.2006, 12:50   #4
hattab
Acemi Yiğido

GARDASSIVASIN HEMEN ICINDE KARSIYAKADAKI KAYAKTESISLERI HALA OLDUGU GIBI DURUYOYA BUNLAR GITMIS YILDIZ DAGINA TESIS YAPACAZ DIYOR BENCEBUNLARDA KOFTIDEN INANASIM GELMIYO
Alt 27.02.2006, 12:51   #5
x_burnley
Yiğido

Alıntı:
hattab Nickli Üyeden Alıntı
GARDASSIVASIN HEMEN ICINDE KARSIYAKADAKI KAYAK TESISLERI HALA OLDUGU GIBI DURUYOYA BUNLAR GITMIS YILDIZ DAGINA TESIS YAPACAZ DIYOR BENCEBUNLARDA KOFTIDEN INANASIM GELMIYO
Bakalım zaman neyi göstericek
Herşeyde bir sabır vardır unutma
Alt 27.02.2006, 12:58   #6
hattab
Acemi Yiğido

SABIR HAKIKATTE VARDIR YALANCILIKTA VEYA MENFAATCILIKTE SABIROLMAZ AMA TABIKI INSALLAH BU PROJE GERCEKLESIRDE INSANLARIMIZ FAYDALANIR
Alt 27.02.2006, 12:59   #7
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 986 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI

yıllarca sivasta olimpik yüzme havuzunu bekledim ben yüzemedim yüzmeyi 35 yaşında öğrendim, inşallah çocuklarınız kayak yaparlar
Alt 27.02.2006, 13:00   #8
yalnizcilgin
Yeni Yiğido

yalnizcilgin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yalnizcilgin ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

insallah öyle bir yer yaparlarda güzel vatanimiz sivas anadolu parisi olur
insallah....yetkililerdende ricam sözde degil özde kalsin
saygilar..pasaköylü seyit
yalnizcilgin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2006, 13:05   #9
hattab
Acemi Yiğido

GECENLERDE BIR HABER OKUMUSTUM SIVASA AVRUPANIN EN BUYUK SPOR OLIMPIYAT TESISLERININ OLDUGU BIR PARK YAPILACAK DEMISTILER VALLA O HABERI BIR KERE OKUDUM DAHA IC BIR YERDE GOREMEDIM HATTA INTERNET ARAMA MOTORLARINDA ARADIM YOK YOK SIMDIDE KAYAK TESISI BILMEMNE VALLA BIZ ONCE ELIMIZDE OLANA SAHIP CIKALIM KAYAK TESISI YAPACAKLARINA SIVASSPORA TESIS YAPSINLARDA SONRA ZATEN KAYAK TESISIDE KENDILGINDEN GELIR AMA BIZIM AKILLI GECINEN YONETICILERIMIZ ANCAK BOL KESEDEN ISLER YAPIYOLAR MILLETIN PARASI YILLARCA BU MANTIKLA HARVURUP HARMAN SAVRULDU BENCE CART CURT ISLER BUNLAR
Alt 27.02.2006, 13:22   #10
kadir20
Tecrübeli Yiğido

kadir20 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

38 Mesajına 57 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 852 kadir20 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu yildiz dagi yildizelinde degilmi??
kadir20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla