NASIL KATKI SAĞLARIZ
ARKADAŞLAR SİVASLILAR VAKFI BAŞKANI SN. MUHSİN KAYA' NIN BİR KÖŞE YAZISI HOŞUMA GİTTİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
Sivasspor kurulduğunda 12 yaşındaydım. Takımımızın ilk maçlarında çok heyecan olurdu. Çok içten ve maç boyunca tezahüratlarımız devam ederdi. Rahmetli Amigo İhsan’ı unutmak mümkün mü?
O tel örgülerin üzerine çıkıp bir cambaz gibi bir uçtan bir uca yürüyerek seyirciyi ateşlemesi, bağırmayanları ismiyle anons edip, içimizde şaka yollu ‘Hain var” derdi. Stadyumdaki seyirciye hakimdi. İstediği zaman kaldırır oturttururdu. Taraftarlar da rahmetliyi çok severdi. O günden bugüne,çileli bir maratondan sonra nihayet Süper Ligdeyiz.
Türkiye Gündemini %50 sinden fazlasını futbol meşgul ediyor. Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi maçların kritiği, analizi, hakem hataları falan filan…Geri kalan Salı,Çarşamba, Perşembe oynanacak maçlar için şu takım yener, bu takım yenilir tahminleri üzerinde tartışılıyor. Hayatımız futbol. Bu yetmiyor Avrupa Ligleri, televizyonları işgal ediyor. Her tarafımızda futbol,futbol, futbol…Kaçış yok!
Bendenizde uzaktan takip ediyorum ister istemez. Sağından solundan bulaşıyoruz.
Futbol artık ülkemizin vazgeçilmezleri arasında, baş sırada. O zaman oyunu kuralına göre oynamak lazım.
Sivasspor Süper Lige çıktığından buyana yazılı ve görsel medyada. Eskiyle mukayese edilemeyecek şekilde.
Sivas yer almaya başladı.
Aslını,memleketini unutanlar “Bizde Sivaslıyız” demeye başladılar.
Takımımızın Süper Lig’de kalması için bütün memleket evladı üzerine düşeni az çok yapması lazım. Taraftar, maçlarda aynı heyecanla takımını desteklemeye devam edecek. İşadamlarımız,sanayicimiz,tücc arımız takımımıza maddi destekte bulunacak. Siyasi milletvekillerimize de büyük görevler düşüyor
Maalesef futbolda ayak oyunları, takım kayırmalar istemediğin kadar… Takımımız Süper Lig’in en küçük bütçeli takımı. Futbolda parayla oynanıyor.
Nasıl kaynak bulacağız,ne yapabiliriz? Benim önerim,Karadeniz dayanışması! Karadeniz dedimse Rize ve Trabzon’u bahsediyorum. Bu illerin milletvekilleri,iş adamlarına, mütahitlerine ihalelerde meşru şekilde yardımcı oluyorlar. Akabinde ihaleyi alan firmalarda, bölge takımlarına bağış alıyorlar. Aynı şekilde İstanbul’da Rizeli ve Trabzonlu Belediye Başkanları minareyi kılıfına uydurup ihaleleri, hemşehrilerinin alması için ortam hazırlıyorlar. Akabinde aynı şekilde bölge takımlarına bağış alıyorlar.
Size sadece iki örnek vereyim. Albayraklar firması İstanbul Büyük şehir firmasından 200 e yakın ihale almış.
Şimdi Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, Cengizler İnşaat İstanbul Hafif Raylı sistem inşaatını yaptı ve Karadeniz oto yolu mütahididir. Şimdi Rizespor Kulüp Başkanı.
Bu işin kuralı bu.
Herkes taşın altına elini koysun.
Taşıma suyuyla değirmen dönmez.
Yazar Adı: Muhsin Kaya
|