[size=6] Sevgili kardeşler aşağıdaki yazıyı dün akşamki Sivas-Beşiktaş maçı için ''Sivasspor in, Taraftar out'' adlı foruma yazmıştım. Bu yazdıklarımı buraya kopyalama ihtiyacı hissettim çünkü aşağıda belirttiğim hatalarımızdan ders çıkartmamız lazım. Eğer sarıyer maçında coşkulu bir kalabalık bekliyorsak bir an önce yönetimin maçın nerede, ne zaman, vs oynanacağını kesinleştirmesi lazım. Bu işler son dakikada taraftara haber verilerek olacak işlerden değil. Mesela Sarıyer maçına şurda üç-dört gün kalmış olduğu halde hala maçın hangi stadda oynanacağı meçhul. Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes kendine göre bir yorum yapıyor. Bence bu işlerin biraz daha ciddi yapılması lazım ve yönetimin bu konuya daha ciddi yaklaşması lazım. Örneğin Sarıyer maçının nerede oynanacağı en azından bir hafta öncesinden taraftara duyurulmalı idi ama üç- dört gün kaldığı halde hala belirsiz. Burası koskoca İstanbul. Maçın nerede ve ne zaman oynanacağı bir haftalık bir süre içerisinde ancak kulaktan kulağa yayılır. Sen tutar Beşiktaş maçında olduğu gibi üç gün öncesinden haber verir ve bunun da duyurusunu adamakıllı yapmazsan sonuç dün gece olduğu gibi hüsrah olur.
Yaşadığımız tüm bu aksaklıkları hep beraber hep birlikte büyük coşku ve heyecanla Sarıyer maçında atlatabilmemiz dileğiyle... Hepinize selamlar...
''''''''''Sevgili yiğidolar dün akşam Ali Sami Yen'de idim. Maçta taraftar tam anlamıyla büyük bir rezillik gösterisi sergiledi. Bırakın takıma destek vermeyi ne zaman önemli bir pozisyonda ayağa kalkacak olsak hemen arka taraftakilerden sert ikazlar aldık. Bana göre bizim taraftarımız takıma destek vermek için değil tiyatro seyretmek için en uygun insan kitlesidir.
Ayrıca stadın ancak yarısı doldu ise dolmayan kalan yarısının en büyük sorumlusu bence yönetimdir. Maçtan önce bir çok arkadaşıma, eşe dosta vs maça gideceğimi söylediğim zaman bir çoğunun şaşırdığını gördüm çünkü büyük çoğunluğun Salı günü akşam saat 20:00'de Beşiktaş-Sivas maçı olduğundan haberi yoktu. Şuna eminim ki bir çoğunun eğer haberi olsaydı stada iki saat öncesinden gelirdi. Bundan birkaç gün önce yine bu sitede bir forumda çoğu kişinin Sivas-Beşiktaş maçından haberinin olmadığını yazmıştım ve yönetimin dernekler, vakıflar vs aracılığı ile taraftarı haberdar etmesi gerektiğini; aksi halde bu maçın taraftar açısından bozgun olacağını söylemiştim ama ne yazık ki haklı çıktım.
Neyse daha fazla ağlayıp sızlamanın gereği yok. Bizim geniş kitleleri harekete geçirecek gazetemiz televizyonumuz vs yok. Bu yüzden vakıf ve derneklerimizi haberleşme alanında daha etkin kullanmamız lazım. Bu maçtan ders çıkarıp çizilen karizmamızı tekrar eski haline getirebilmemiz için var gücümüzle Sarıyer-Sivas maçına asılmamız lazım. İnönü mü olur veya Saraçoğlu u olur bilmem ama bu defa hatalarımızdan ders çıkarmış vaziyette İstanbul'u inletmemiz gerek...
Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. Kalın sağlıcakla...
NOT: Kendilerinin Sivaslı Fenerbahçe taraftarları olduğunu tahmin ettiğim ve kapalı tribünde bulunan yaklaşık 70-80 kişilik grubu tebrik ediyorum. Staddaki yedi-sekizbin kişi bir tarafa bu küçük gurup bir tarafa. Her nekadar sayıları az da olsa stadda gerçek taraftar kimliğiyle bu küçük gurup ayaktaydı ve takıma destek veriyordu. Bu kardeşlerime ayrıca sevgiler...''''''''''[/size]
|