Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 17.05.2005, 12:33   #1
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 965 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI

ALINTI SABAH GAZETESİ SAVAŞ AY GÜNLÜK YAZISINDA
SEVGİLİ YİĞİDOLARA
A BİRCAN

Müdür beni sevdi, tee nereye maça gönderdi!..

Ergun Müdür "Seni büyük bir maça göndereceğim" dedi sevindim. "Ohh yaa, nihayet hak yerini buldu, baş müdür de değerimi anladı artıkın " diye hoşlaştım durumumdan. "Şimdi hemen SABAH Spor'un kaptanı İskender kardeşle konuşur, Levent Tüzemen'in, Kazım Kanat'ın, Gürcan'ın, Ömer'in yerine tüm Frengistan müsabakalarına beni deplase" eder diye düşündüm.
Toplantı bitiminden bir iki dakika sonra odasına girdim. Kısa künye, topuk selamı ve esas duruş yaptıktan sonra dile geldim:
- Emret müdürüm! Hangi cenahtaysa fırlayıp gideyim. Paşaportum neyim hazır. Şengen vizem, maltıpıl-indefinitli (sınırsız tarihli ve sınırsız giriş çıkışlı) ABD vesikam da var!..

Gün özveri günüdür!..
Başını, yarı yarıya gömdüğü New York Times'tan şaşkın bakışlarla kaldırıp, kireç badanalı beyaz bi duvara bakar gibi baktı yüzüme. Ama hiç ses etmedi. "Gözlerime bak sıkıntımı anla diyordu" adeta. Düşündüm ki; mali zorlukları da göze almam gerektiğini ihsas ettiriyor. Rahatlatmak için sesimi fedakar onbaşı tınısına ayar ettim:
- Akçeli konular heç dert değil efem. Hele de maç Alamanya, Hollandiya, Löksenburg ya da San Marino taraflarındaysa iyicene no problem. Halamın 8 oğlu o diyarlara yayılı oturuyor yıllardır. İaşeibate ve ikamemi oradan tedariklerim.

Mağruriyetim ve ben!..
Yine olağanüstü yöneticilik yeteneğini gösterdi ve benim zırvalarımı huyuma verip sakin sakin konuştu:
- Ne pasaportu, dövizi kardeşim? Gideceğin yer Şükrü Saracoğlu Stadı. Fener Stadı yani.
- !!!!!!!!
- Yarın tam 14.00'te orada ol!
Sarsılmıştım. Lakin mağruriyetimi bozmadım. Fısıldar gibi konuştum kendisiyle. Laflarımın yarısı yutkunurken içerime düştü:
- Aaa Fe.. maç.. ki.. rın.. dürüm.
(Esası: Ama Fener'in maçı yok ki yarın orada müdürüm).
Herhalde o gavur gastesinde okuduğu bir makaleye kızmıştı, kabak bana patladı:
- Ne Fener'i be kardeşim? Sivas-Sarıyer maçını izleyeceksin orada.
NOT: Bu maceranın devamı aşağıda.
İstanbul'da amma da çok Yiğido varmış yav!..

Emir demiri kesti ve işte Saracoğlu'ndayım. Yanımda 'Tekil inisiyatif Zürap Abi' de yok. Okula ilk kez annesiz giden birinci sınıf talebesi gibi hissediyorum kendimi. Önce alışkın bir şekilde VIP otoparkına kırıyorum dümeni. Kapıda mebzul güvenlik.
- Şeeeyyy!.. Öhööö. Aslında araç giriş kartım var benim de unutmuşum. Yani hatta golden kart. Gastede masamın üstünde yani. Altın yani. Böle yaldızlı, sarı sarı..
Güvenlik şefi şefkatle bakıyor yüzüme:
- Geç be abi. Bugün serbest burası gazetecilere.
Sonra ta 3. kata çıkarıyorlar, oradan alıyorlar beni tribüne. Loca katları kapanıkmış bugün.

Öngörü!..
Yöneticilerimizin gencecik yaşlarında bile neden yüksek mevkilere gelip, yüzlerce kişiyi nasıl böyle idare edebilidiği sırrını o an anladım. İdareci dediğin öte görüşlü olacak aga. Ortamın nasıl bir düğün bayram yeri olacağını.. Buradan enteresan görüntüler, değişik bir ambiyans çıkacağını daha dünden sezmiş meğersem baş müdürüm.

Vay vay vaay!..
Girdim ve şaşırdım. Cimbom'un en kral maçlarında gelen Galatasaray seyircisinden bile fazla seyirci yığmış Sivasspor oraya. Tribünlerin dörtte üçü tıklım tıkalak dolu. Nereye kafa çevirsek Yiğidolar var. Ve hayretle gördüm ki; İstanbul'da muhtemelen Sivas'takinden daha fazla Sivaslı var.

Anneee çişim geldiiii!..
Ayrıntılı bakınca kavradım. Sadece bol bıyıklı iri kıyım vatandaş güruhu değil gelenler. Eşikteki, beşikteki, yaşlısı, genci, sabisi, kızı, kızanı, suskunu, cazgırı, lafazanı hepcek oraya doluşmuş. İstanbul Sivaslılar'ı adeta bir taraftar ordusu kurmuş . Bir yandan top oynanıyor, bağırıp çağrılıyor, bir yandan piknik yapılıyor . Evden dolma, börek, kuru köfte getirenler açıp yiyor, tuvalet kapılarında çocukları çişe tutan ana babalar birikiyor.

Kafamda kukilata
Valla epey bir resim çekindik oradakilerle. Bir ara kafama iskambil jokeri kukilatası da takıp pozlar verdim. Elime tutuşturulan kırmızı beyaz Sivasspor bayrağını sallayıp karşı tribündekileri fena coşturdum. İmza, söyleşi, telefon kamerasına yan yana görükme tekliflerinden sıyrılabilsem, maçı da seyredip yorum yazacaktım ama olmadı işte. Kısmetse başka sefere. Nasılsa Sivas seneye Süper Lig'de . Nasılsa baş müdürün mühim maç kontenjanı tekelimde. Heh heh heee. Yaşadım desenize!..
Alt 17.05.2005, 12:38   #2
1967_DERNEK_10UR
Usta Yiğido

1967_DERNEK_10UR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

29 Mesajına 32 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1322 1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick1967_DERNEK_10UR ist ein wunderbarer Anblick

SAVAŞ ABİ DEMİŞ:MUHTELEN İSTANBULDA Kİ SİVASLILAR SİVAS'TAKİ SİVASLILARDAN FAZLA İSTANBULDAKİ SİVASLILAR 10 TANE SİVAS EDER...NASIL BİLMEZ İSTANBULDA 2 MİLYONA YAKIN SİVASLI OLDUĞUNU...
1967_DERNEK_10UR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.05.2005, 15:17   #3
mesocan
Acemi Yiğido

mesocan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 3 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 mesocan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Güzel yazı olmuş...

Savaş Ay az ilerimizdeydi bizim de..
Tesbitleri gayet güzel.. Şanlı bir takımın Şanlı taraftarına dair enstantaneler harikaydı... Dolma börek yiyenler.. Çoluk çocuk gelenler.. hepsi vardı valla maratonda :lol:
Alt 22.05.2005, 12:52   #4
ygd
Yiğido

ygd - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 Mesajına 15 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ygd ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

[size=6]AÇIKCASI SAVAŞ AYDAN NEFRET EDERİM!!!CAZGIRLIK KENDİSİ GİBİ ÇİNGENELERE HAS Bİ OLAYDIR..BEN ÖLE PİKNİK VAZİYETLERİDE GÖRMEDİM STADTA..ZATEN HEP MARATON ÜST TRİBÜNDE ÖNÜMÜZE DİKİLİP ELİNDE Bİ MAKİNA FOTOGRAF ÇEKTİ DURDU ÇİNGEN..YANİ KAÇ YILLIK GAZETECİSİN İSTANBULDAKİ NÜFÜS ORANININ NASIL DAGILDIGINI İNSAN Bİ MERAK EDER ÖGRENİR,ARAŞTIRIR YANİ..!!!NEYSE REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ TABİ...YAZSIN HAKKIMIZDA BOL BOL..[/size]
ygd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 22.05.2005, 13:03   #5
türkçerap_yakup
Tecrübeli Yiğido

türkçerap_yakup - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 türkçerap_yakup ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

valla bende dolmayı böreği görmedim ama adam çekirdeğini kolasını almış gelmiş...

savaş ay ı nasıl görmedik biz yaw göreydik bi selam verirdik

güsel yazı olmuş ama
türkçerap_yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır