Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’un ikinci ligde şampiyon iki sezon önce TRT’nin naklen yayınladığı bir maça, Üniversiteli bir grup bayan taraftar ellerinde kırmızı-beyaz bayrak ve kaşkollerle gelip Sivasspor’u destek vermişlerdi. O maçta en çok hoşumuza giden olay ise, Sivasspor’un golünden sonra TRT kameralarının o bayanların olduğu yeri göstermesiyldi.
Yani maçı televizyondan izleyen herkes, Sivas’ta da bayanların ellerinde bayraklarla koşa koşa maça geldiğini gördü. Sivas adına bu müthiş olayı oraganize edende değerli dostum Öğretim görevlisi Ali Tatar olmuştu. Hatta maçtan sonra kendisine ve o gün maça gelenlerede teşekkür etmiştim. Buna benzer bir olayı geçen hafta oynanan Trabzon maçındada yaşadık. Sağolsun TSO Başkanı Sayın Osman Yıldırım, Sivas’la ilgili her konuda olduğu gibi bu konudada duyarlı davranıp, 100 Üniversite öğrencisinin sezon sonuna kadar bilet konusunda yardımcı olacağını açıkladı.
Bayan ve Üniversitelilerin Sivasspor maçlarına gelmesini çok önemsiyorum. Nitekim, Trabzon’a attığımız golden sonra bütün kanallarda ellerinde Sivasspor bayraklarıyla bayan taraftarlar ekranlara geldi. Küfürün ve olayların azalması bir yanda Sivas’ın imajı açısından çok ama çok önemli bir olaydır bu.
Sivas’ı görmeden önyargılı yaklaşıp “Sivas’ta bayanlar tek başına gezemez” diyenler, bir futbol maçında bu kadar bayanı görünce sanırım bu düşüncelirindende vazgeçmiş olacaklardır.
Hani şu üç büyükleri tutanlara “Bırakın artık İstanbul takımlarını Sivasspor’u destekleyin” dememizdeki asıl maksatta bu zaten. Parayla pulla yapacağımız “Sivas reklamını” Sivasspor’la bu şekilde yapıyoruz. Onun içinde Sivasspor’un kıymetinin iyi bilinmesi ve her alanda destek olunması gerekiyor. Ligin ilk yarısında kendi sahamızda oynayacağımız bir maç kaldı. Dilerim,Ankaragücü maçında tribünlerdeki bayan taraftar sayısı daha çok olur. Bu konuda tekrar tekrar TSO Başkanına ve yöneticileri ile Üniversite’den gelen bayan taraftarlara ve hocalarına teşekkür ediyorum.
Sizler belkide farkında olmadan Sivas adına çok önemli bir görev yapıyorsunuz,bundan sonrada yapacağınızdan eminim. Sizler Sivasspor destekliyorsunuz, bizde sizleri....