Almanya Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Olağan genel kurul toplantısını yaptı, toplantıda SivasSpor.com sitemizin kurucusu Rüştü Elmas Oy birliğiyle Başkan seçildi.

Başkan Rüştü Elmas: Sivasspor.com sitesimiz 2001 yılında amatör olarak yayın hayatına başlamış ve o günden bugüne dek özverili çalışmalar sonucunda bu günkü haline gelmiştir.
„SivasSpor.com sitemizde 2003 yılında ziyaretçi defterine yazılan dernek kurma fikri ve bu fikri değerlendirmemiz sonucunda Almanya Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasına karar verdik. Bu derneği kurmamızdaki amaç; Almanya’da yaşayan Sivaslıları bir araya getirmek, Sivaslılar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma arzusunu geliştirip güçlendirmek, Sivas ve Sivasspora hizmet eden tüm derneklerle irtibata geçerek, Sivas ve Sivasspor için neler yapabileceğimiz konusunda araştırmalar yapıp bu yönde çalışmalar yapmak ve başka yabancı derneklerle çeşitli organizasyonlar Sivaslılar Gecesi gibi organizeler düzenlemektir.
Geçmiş dönemde dernek olarak kan Bağışı Kampanyaları, Felaketzedelere Yardımlar, gibi kampanyalar düzenledik bu ve benzeri organizelere devam edecektir’’dedi.
Bu ilkeleri ve amaçları benimseyen Almanya Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 2. olağan genel kurulunu 26.11.2006 tarihinde yapmıştır. Dernek üyeleri nezdinde toplanan kurul, yeni yönetim kurulunu belirlemiştir. 03.12.2006 tarihinde yönetim kurulu görev dağılımı yapılmıştır. Kurul üyeleri oy birliği ile Rüştü Elmas' ı başkan seçerek yeni görevlerine başlamışlardır.
Başkan: Rüştü Elmas
Başkan Yardımcısı: Fatih Bayrak
Yönetim Kurulu
Ayhan Bayrak
Harun Acıkabak
Eyüp Bayrak
Yadigar Acıkabak
Veli Alyaprak
Kadir Güner
Adnan Bayrak
İlyas Elmas
Ertuğrul Ergovanlı