Orijinalini görmek için tıklayınız : Serbest Kürsü
GLoBe-Y-Gençlik 05.08.2008, 14:08 İnternetten film veya mp3 indirenlerdenseniz bu haberi dikkatlice okumalısınız...
http://img505.imageshack.us/img505/4222/adszgi1.png
İnternetten illegal yollar ile film ve ya mp3 mü indiriyorsunuz? Her an bir uyarı alabilirsiniz.
Ülkemizde illegal olarak indirilen film ya da mp3’ler için bir yaptırım uygulanmasa da yurt dışında yapılan ilginç uygulamalar ile korsanın önüne geçilmeye çalışılıyor.
Örneğin çoğu Avrupa ülkesinde internetten illegal olarak film ya da mp3 indirenler, internet sağlayıcıları tarafından hemen tespit edilip polise bildiriliyor. Eğer bu suçu ilk defa işliyorsanız sadece bir uyarı ile kurtulabiliyorsunuz. Fakat aynı suçu 2 veya daha fazla işlerseniz ağır para cezalarına çarptırılıyorsunuz.
Başka bir uygulamada ise ABD’de yapılan bir araştırmadan yola çıkarak Avustralya Hükümeti illegal yollar ile indirme yapan kullanıcıları tespit edip ilk uyarıyı e-postalarına gönderiyor. Hükümet bu sayede illegal indirme sayısını daha aşağılara çekmeyi planlıyor. ABD’de yapılan araştırmanın sonuçları ise gerçekten çok ilginç. İllegal indirme yapan her 10 kişiden 9’u ilk uyarıdan sonra illegal indirmeyi hemen bırakıyor.
Ülkemizde ise kanunlarda ağır cezalar olmasına rağmen uygulamalarda hayata geçmediği için korsanın önü alınamıyor. Bu sebepten dolayı da firmalar ağır maddi kayıplara uğruyorlar. Örneğin Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre illegal yollar ile indirilen her türlü içeriğin yıllık sebep olduğu zarar 250 milyon dolar civarında. Çin’de ise bu rakam 2.7 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise kesin bir araştırma bulunmasa da korsanın sadece yazılım sektörüne yıllık zararı 180 milyon dolar civarında.
Haber7.Com
baysivaslı 05.08.2008, 21:56 http://www.internethaber.com/images/news/49116.jpg
Cumhurbaşkanı Gül, 21 üniversiteye rektör atadı. Gül, YÖK'ün kendisine gönderidiği listeden şu isimleri atadı:
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21 üniversiteye rektör atadı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca YÖK'ün önerdiği adaylar arasından rektör atadığı bildirildi.
Rektör atanan üniversiteler ve rektörlerin isimleri şöyle:
- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe,
- Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemal Taluğ,
- Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hikmet Koçak
- Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kadri Özçaldıran,
- Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:SjdlgFiRCQ1_KM:ht tp://www.sivasinsesi.com/images/genel/manset09052008185437b.jpg
- Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alper Akınoğlu,
- Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç,
- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Füzün,
- Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,
- Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur,
- Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl,
- Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rıza Ayhan,
- Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun,
- İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil Çelik,
- İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin,
- Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Özen,
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Akan,
- ODTÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Acar,
- Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Enver Duran,
- Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Medet Mete Cengiz,
- Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek
DOGU_BEY 05.08.2008, 21:58 hayırlısı olsun artık,umarım faydalı olur...
hayırlı uğurlu olsun....................
gül iyisini bilir hayirli olsun
Hayırlı olsun, inşallah hakederek gelmişlerddir yeni görevlerine, üniversitelerimizin hali içler acısı. Hatta berbat...
aslanbey1907 05.08.2008, 22:15 hayırlı olsun ......................
hayrlı olsun daha iyi olur inş..
DOGU_BEY 05.08.2008, 23:36 Başkandan eleştirilere sert çıkış !
http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/08/04/00457462.jpg
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin başka yere taşınması ve mevcut alanın ihale yoluyla satılması konusunda yapılan eleştirilerin karalama kampanyasına dönüştüğünü ve kasıt içerdiğini söyledi.
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Başkan Aydın ile birlikte Başkan Yardımcıları Bünyamin Çoban ile Abdurrahim Ceylan da katıldı. Başkan Aydın, son günlerde kentte tartışma konusu olan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin başka yere taşınması ve mevcut alanın ihale yoluyla satılması konusunda çıkan tartışmalara son noktayı koydu. Aydın, terminalin başka yere taşınması ve yerinin de ihaleyle satılması konusunda gerçek olmayan açıklamalarla kendilerine saldırılar yapıldığını söyledi. 4 yıldan beri çok önemli projeleri hayata geçirirken radikal kararlar aldıklarını kaydeden Aydın, "Biz, görev yaptığımız 4 yılı aşkın süredir bu şehre birçok hizmet yaptık. Birçok radikal karar almaktan da geri durmadık. Bu süreçlerde eleştiri de aldık. Ama eleştiri her zaman var olacağı için hoşgörüyle yaklaştık. Hatamız varsa düzelttik, yanlış anlama varsa doğrusunu anlattık. Ancak, son zamanlarda yapılan eleştiriler sınırını aşarak karalama kampanyasına dönüştü ve kasıt içerdiği için bugün sizlerle bir araya gelme mecburiyeti hissettik" dedi.
Bu konuda kendilerine yapılan saldırıların bir karalama kampanyası olduğunun altını çizen Aydın, yerel seçimler yaklaşırken bazı siyasi parti mensupları ve onların yandaşları olan sivil toplum örgütü başkanlarının belediyeyi hedef alan eleştirilerini artırdığını savundu. Demokrasiye inancı ve çok sesliliğe olan saygısı gereği eleştirileri doğal karşıladığını ifade eden Aydın, "Ama son günlerde bilgi kirliliği oluşturan, kamu yararı adı altında kamuoyunu yanıltan, yanlış yönlendiren, hatta halkımızı kurumumuza karşı kışkırtma çabaları içerisinde olan girişimler karşısında bu açıklamayı yararlı görüyorum. Sivas'ta Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük projeleri hayata geçirdik. Mensubu olduğum partimin önerisi, halkımızın oylarıyla 4 yıldır görevimi yürütüyorum. Burada sıralayamayacağım birçok hizmeti rekor hızla bir döneme sığmayacak maharetle hayata geçirdik. Milletin bize verdiği emanete halel getirmedik. Yaptığımız her türlü proje tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızdan takdir ve övgü aldık. Hatta bu projeler ulusal ve uluslararası otoritelerden ödül alarak Sivas adına taçlandırılmıştır. 7 bin yıllık Sivas'ın Cumhuriyet öncesini konuşmuyorum. Ancak, bir asra yaklaşan Cumhuriyet dönemi sürecine baktığımızda, Sivas'ın büyütülmesi, genişletilmesi, modernleşmesi, ana sorunlarının çözülmesi, sosyal ve tarihi alanların artırılması bağlamında yapılan çalışmalar ortadadır. Bu süreçte Sivas adeta kabuk değiştirmiştir. Tarafsız gözle bakanlar bu gelişme karşısında şapka çıkarırken son dönemde bu şehrin aktörlüğüne soyunmuş olanların olumlu gelişmelerden rahatsızlık duymalarını, gelişimin önünü tıkama çabasına girmelerini, Sivas sevdalısı biri olarak anlamakta zorlanıyorum. Ve yorumu Sivas kamuoyuna bırakıyorum" şeklinde konuştu.
Terminal projesinin Sivas'ın geleceğine ışık tutacağını ve gelecek 50-100 yılı hedef aldığını kaydeden Belediye Başkanı Sami Aydın, "Mevcut şehirlerarası terminalin bulunduğu alanın değerlendirilmesi, en az bin kişilik istihdam ve Sivas ekonomisine 200 milyon YTL'lik girdi sağlayacak. Bu proje; beş yıldızlı otel ile birçok markayı, alışveriş ve ticaret merkezini bünyesinde barındıracağını umduğumuz, Sivas'a yakışır modern terminal binasını da kapsayan bir çalışmadır. Bu projeye böyle bakamayanların kasıtlı olarak 'Mevcut terminal neden değiştiriliyor?' şeklinde sormasını, bilgisizliğin ötesinde kişisel ve siyasi menfaat kaybı endişesinin pervasızca saldırısı olarak algılıyorum. Sivas kamuoyunun huzurunda o şahıslara ve siyasilere soruyorum, hani siz Sivas'ta istihdamın oluşturulmasını istiyordunuz? Hani siz beş yıldızlı otel istiyordunuz? Hani siz modern, büyüyen, genişleyen, çok merkezli şehir istiyordunuz? Hani siz Sivas'a sermaye girmesini istiyordunuz? Evet, biz bunların hepsini istiyoruz ve Sivas'a getiriyoruz. Önümüzü dikenlerle, mayınlarla kapatmaya kalksanız da, bütün zorlukları aşarak Sivas'ı layık olduğu yerde taşıyacağız. En azından görevde olduğumuz müddetçe bunun çabasını ortaya koyacağız. Sivas'ı hiç kimsenin kişisel çıkarlarına feda edemeyiz" dedi.
Toplantıda ihale bedelini az bulan kişi ve kurumların açıklamalarının yanlış olduğunu da ifade eden Aydın, basın mensuplarına hesap makinesi dağıtarak söylenen rakamların iki katına ihaleye çıktıklarını belirtti. Aydın, "Yerel basında arazinin muhammen bedelinin birim metrekare fiyatı ile ilgili 55 YTL/metrekare, gerçek değerinin ise 250 YTL/metrekare olduğundan bahsediliyor. Arazinin 50 bin metrekare muhammen bedeli 28 milyon YTL'dir" diyerek hesapları basın mensupları ile birlikte yaptı.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, normalde yarın yapılması planlanan terminal binası arazisi ihalesinin ertelendiğini sözlerine ekleyerek, "Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcı ihale için dosya aldı. Biz de bu ihaleyi 26 Ağustos 2008 tarihine erteledik. Bu ihaleye isteyen herkes girebilir" diye konuştu.
başkanım harikasın böle devam et meyve veren ağaç taşlannır misali takma onları sen. yanlzı tek ricam terminal yerine yada mevcut stadyumun yerine örnek kayseripark gibi bi alışveriş merkezi yapılması koşuluyla verin yeri sivasın öle bi merkeze ihtiyacı var şahsen ben ailemi alıp hemen her haftasonu kayseriye kayseriparkı ve diğer alışveriş merkezlerini gezmeye eğlenmeye gidiyorum benim gibi nice arkadaş var neden paramız kayseriye gitsinki
DOGU_BEY 06.08.2008, 00:24 başkanım harikasın böle devam et meyve veren ağaç taşlannır misali takma onları sen. yanlzı tek ricam terminal yerine yada mevcut stadyumun yerine örnek kayseripark gibi bi alışveriş merkezi yapılması koşuluyla verin yeri sivasın öle bi merkeze ihtiyacı var şahsen ben ailemi alıp hemen her haftasonu kayseriye kayseriparkı ve diğer alışveriş merkezlerini gezmeye eğlenmeye gidiyorum benim gibi nice arkadaş var neden paramız kayseriye gitsinki
hocam bence terminalin mevcut yeri çok güzel taşınma yerine bence aynı yere yeniden inşa edilse daha güzel olur hem de sizin dediğiniz gibi alışveriş merkezleriyle birlikte çok hoş olur
ama terminal yerinde kalmalı hem üniv. ye yakın hem de ana yolların kesişme noktasında
http://www.sivasspor.gen.tr/images/stories/0000123idman.jpg
Bülent Uygun “Hedefimiz yeni sezonda ilk etapta ilk 10 arasında yer almak, Türkiye Kupasında da gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. İlk maçımız olan Kayseri maçında rakibimizi karanfillerle karşılayacak ve maç sonrasında alkışlarla uğurlayacağız”
Geçen sezon gönüllerin şampiyonu olan Sivasspor'un bu sezon hedefinin büyük olduğunu dile getiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun "İlk etapta ilk 10 takım arasında yer almak ve daha sonrasında belirlenen hedefe doğru adım adım ilerlemek istiyoruz. Hem ligi hem de Türkiye Kupasında iddiamızı ortaya koyacağız. Türkiye Kupasında gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" dedi.
HEDEFE ULAŞMAK İSTİYORUZ
Geçen sezon Sivasspor'un son iki haftaya kadar şampiyonluk yarışındaki yerini aldığını ve son iki haftada yaşanan şansızlıklar sonucunda mutlu sonu yakalayamadıklarını buna rağmen ortaya konulan başarılı oyun sonucunda Türkiye genelinden Sivasspor'un başarısını destekleyen sporseverler tarafından "Gönüllerin Şampiyonu" unvanına layık görüldüklerini dile getiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun “Üç sezondan beri Sivasspor olarak Turkcell Süper Ligine renk getirdik. Yiğido ekolü ile adımızdan söz ettirdik. Yeni sezon öncesinde de sorumluluğumuzun bilinci içerisinde çalışmalara başladık. İntertoto Kupasında üçüncü tura kadar gelmemize rağmen üçüncü turda yaşadığımız sakatlıklar ve şansızlıklar bizim UEFA hayalimizi yıktı. Yeni sezonda hedefimiz çok büyük.
Öncelikli olarak ayağımızı sağlam yere basmak istiyoruz. İlk etapta 10 takım arasında yerimizi almak ve ardından zirveye doğru adım adım ilerlemek. Ligin yanı sıra Türkiye Kupasında da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” dedi
KAYSERİ'Yİ ÇİCEKLERLE KARŞILAYACAĞIZ
Sivasspor'un yeni sezonda ilk maçının dost şehir olarak nitelendirdiği Kayserispor ile olduğunu ve bu maçta taraftarlara ve kamuoyuna dostluk ve kardeşliğin en güzel örneklerini yaşayacaklarını da söyleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun “Ligin ilk maçı dost şehir, kardeş takım Kayserispor ile olacak. Kayserispor'u ve Kayserispor taraftarlarını, yöneticilerini karanfillerle karşılayacak, maç sonrasında skor ne olursa olsun alkışlarla uğurlayacağız” dedi
DESTEK GEREK
Sivasspor'un başarısının devam etmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekleyen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun “Sivasspor'un başarısını Sivas ve Sivaslı istiyorsa maddi ve manevi desteklerini esirgememeli.
Şehrin önde gelenleri, iş adamları ve sanayiciler taşın altına elini sokmalı ve başarıya ortak olmalı. Sivasspor sadece yönetim kurulunun değil, tüm Sivaslıların takımıdır” dedi.
bana göre hedefimiz geçen sene daha büyüktü...
http://www.internethaber.com/images/news/49116.jpg
Üsküdar'da sıcak saatler. Belediyenin Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan ek hizmet binası yakınında 3 patlama oldu.
Üsküdar Belediyesi'nin Selimiye'deki ek hizmet binası yakınında 3 patlama meydana geldi. Patlamaların 2'si Karacaahmet Mezarlığı, 1'i de çöp kamyonu içinde oldu. Patlamada 1 kişinin yaralandığı belirtiliyor.
Patlama saat 09.25 sıralarında meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerinden motosikletle kaçtığı öne sürülen 1'i kadın 2 kişi aranıyor.
Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, patlamaların belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yer aldığı Selimiye'deki hizmet binasının yakınında olduğunu kaydetti.
ÖNEMLİ BİR HASAR YOK
"Bana ulaşan bilgilere göre 3 adet patlama olmuş. 2'si binanın yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'nın içinde, 1'i ise park alanında bulunan çöp kamyonunda meydana gelmiş" diyen Çakır, park alanındaki araçlarda önemli bir hasarın meydana gelmediğini, binanında sadece bir camının çatladığını kendisine ilettiklerini söyledi.
Çakır, emniyet güçlerinin, patlamaya neyin neden olduğuna ilişkin araştırmasını sürdürdüğünü de ifade etti.
rEsuLAKPINAr 07.08.2008, 09:48 yaa kardeşim nedir bu patlamarın sonu ne olacak.bu pkknın kökünü kurutmadan bu patlamalar devam eder.
GLoBe-Y-Gençlik 07.08.2008, 10:55 http://img523.imageshack.us/img523/7604/348420sr3.jpg
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında MTK Budapeşte'yi deplasmanda 0-5 yenerek bir üst tura çıkan Fenerbahçe, İspanyol basınından övgüler aldı.
PANKART`I ACAN ABILERIMIZE TESEKKURLER
GLoBe-Y-Gençlik 07.08.2008, 12:48 http://img362.imageshack.us/img362/6073/xcjg2.png
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Genelkurmay Başkanı'na şiir yazdığı bir veda mektubu kaleme aldı...
Sivasspor'un ''Asker Bülent'' lakaplı teknik direktörü Bülent Uygun, 30 Ağustos'ta emekli olacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a içinde kendi kaleme aldığı şiir de bulunan bir veda mektubu yazdı.
''Asker Bülent'ten Yaşar Paşa'ya şiirli veda mektubu'' başlıklı haberde, kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Bülent Uygun'un, görev süresi 30 Ağustos'ta sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a şiirli veda mektubu yazdığı, Büyükanıt'tan görevi devralacak olan yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a da başarı dileklerinde bulunduğu belirtildi.
Uygun'un Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a sevgisini anlatan bu veda mektubunu, kendi sitesi olan ''www.bulentuygun.com.tr'' adresinde de yayımladığı kaydedildi.
Haberde, Uygun'un futbol oynadığı yıllarda attığı goller sonrasında verdiği asker selamı ile ''Asker Bülent'' olarak anıldığı, Sivasspor'da geçen yıl elde ettiği başarıyla ''yılın teknik direktörü'' unvanını elde ettiği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ''baba'' gibi sevdiği ifade edildi.
Büyükanıt ile Uygun'un fotoğrafının da yer aldığı haberde, içinde Uygun'un yazdığı şiirin de bulunduğu veda mektubuna da yer verildi.
-BÜLENT UYGUN'UN ŞİİRİ-
Bülent Uygun'un mektubunda yer alan şiir şöyle:
Canım feda toprağına
Akan suya yaprağına
Yetmiş milyon Mehmetçiğin
Selam durur bayrağına.
Yaşar Paşam emrindeyiz
Sadakattir yeminimiz
Tek yürekte, tek bir rengiz
Mehmediz biz, Mehmetçiğiz.
Selam olsun vatanıma
Suyun içtim kana kana
Kıyameti yaşatır İlker Paşam
Bu vatana göz koyana.
Korkutur düşmanı kartal bakışın
Sevdadır gönlümüzde ışık yakışın
Bu sevdadan vazgeçilmez, mümkün mü?
Can veririz yoluna vatan aşkının
haberturk
TARAFTAR GÖRÜN ADAM NASIL YAZMIŞ PANKARTI HELAL OLSUN VALLA
HaSiVasLıM58 08.08.2008, 10:47 http://www.aynaprogrami.com/site/detay.aspx?ICERIKID=oUG%2fJEpw 094%3d&ICERIKTIPID=cOkgKu7A1Jw%3d
Dikkat edin 55:58'ine Grönland da iki Sivas'lı insanın göğüsünü kabartıyorlar helalll olsun ''Keşke her Sivas'lı onlar gibi olsa hakikatende ben bu programı izlerken duygulandım..Bizi Kutuplarda Buzullar ülkesinde tanıtan 'Grönland'da dahi ilk bir Türk Oda Sivas'lı olması hakikaten bir onur şeref bizlere bu doyumsuz tadı tattırdıkları için saolsunlar...
HaSiVasLıM58 08.08.2008, 10:52 http://www.aynaprogrami.com/site/detay.aspx?ICERIKID=oUG/JEpw094=&ICERIKTIPID=cOkgKu7A1Jw=
Bu Linki Tıklayabilirmisiniz Üstteki Linkte sanırım sorun oluşdu Tşk..
mysuskunx 08.08.2008, 11:22 SİTEMİZE GEÇMİŞ KONULARI TEKRAR AÇMAYIN...............
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/1.jpg
Kanserle beslenme arasındaki ilişki artık ispatlandı... Bakın hangi yiyecekler kanseri tetikliyor;
Cips, kraker ve kurabiyeler:
Bu yiyeceklerin hazır satılanlarında trans yağların kullanımının çok fazla olduğu bildirildi.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/2.jpg
Patates kızartması:
Yağ içinde yüksek derecede kızartıldığı için kansere neden olabilecek kimyasal değişimlere uğruyor.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/3.jpg
Donut::
Un, yağ ve hidrojen içeren yağlarla yapılmasının yanı sıra yüksek ısıda pişirilmesi nedeniyle kansere davetiye çıkarıyor
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/4.jpg
Hamburger:
Dana kıyması kullanılarak yapılan köfte içerdiğinde et ürünlerini korumak için kullanılan ancak fazla tüketildiğinde kansere yol açan sodyum nitratı da içeriyor demektir. Bu da kalp krizi riskini yükseltir.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/5.jpg
Sosisli Sandviç:
Hamburger gibi yüksek sodyum nitrat içeriyor. Bir çocuğun yılda 12'den fazla sosis tüketmemesi öneriliyor.
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/1872/6.jpg
DİKKAT EDELİM ....
DENİZEVİ 09.08.2008, 22:47 MEKTUPLARIMIZ..
http://i33.tinypic.com/14m4dq0.gifhttp://i37.tinypic.com/15qpwz7.gifhttp://i33.tinypic.com/14m4dq0.gif
Mektuplar vardı eskiden, yolları gözlenen, satır satır hasretlerin işlendiği,
Kimisi bir arkadaşa, dosta yazılır; “ ….nasılsın, beni sorarsan ben çok iyiyim..” diye başlayıp, belki de en gizli sırların döküldüğü satırlardı bunlar. Gideceği yerin uzaklığına göre gözlenirdi postacıların yolu,”Postacı, bana mektup var mı?”…
Ne güzel duyguydu elinize bir zarfın uzatılması…
Bir de asker mektupları vardı, postacılara bahşişlerin verilip, anaların kınalı kuzularından bekledikleri… “Er Mektubu Görülmüştür.” Kim bilir hangi köşeye oturup sessizce ağlayarak defalarca okurdu analar ve sanki evladına sarılır gibi koklayıp koklayıp öperlerdi mektupları,
Ya sevgiliye yazılan mektuplar!..
En güzel kağıtlar seçilirdi, ruh haline göre de rengi tabiî ki. En iyi kalemlerle anlatılırdı sevgiliye Aşklar, özlemler, bazen de sitemler…
Ezberleyene kadar okurdu mektubu alan sevgili, sanki karşısında okuduğu bir mektup değil de sevgilinin kendisiydi, Çoğunun sonunda da içinden bir ok geçirilmiş kalp resmi çizilerek bir ucuna sevgilinin ismini, diğer ucuna da kendi ismini yazardı mektubu yazan sevgili. Yine çoğunda da aynı şiirle son bulurdu sözler..
Seviyorum ama kimi,
En tatlı birisini,
Nasıl anlatsam bunu sana,
İlk harflerine baksana…
Ne güzel duygulardı bunlar. Oysa şimdi öylemi ya? Her şey cebindeki bir telefonda başlayıp, telefonda son buluyor. Ne eskisi gibi içine sindire sindire anlatılıyor duygular, ne de bekleniyor postacılar. Mektupların saklandığı kutular bile satılmıyor artık çarşılarda, her şey iki kelimeyle bitiyor, hatta ve hatta hazır msjlar gönderiliyor. Bir bakmışsın bayramda birçok mesaj gelmiş, yarısında aynı şeyler yazılı. Kimse artık kendi duygularını anlatmıyor, yaşatmıyor nedense, hepimizi bir hazırcılık almış bir yerlere götürüyor ve biz farkında olmadan en güzel değerlerimiz kaybediyoruz ne yazıkki.. ve farkında olmadan kültürümüz, geleneklerimiz de yavaş yavaş yok oluyor.
http://i33.tinypic.com/14m4dq0.gifhttp://i37.tinypic.com/15qpwz7.gifhttp://i33.tinypic.com/14m4dq0.gif
GokhanTurna 11.08.2008, 15:42 http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_j5_YasinKara ca001.jpg
25 yaşındaki Belçika doğumlu Türk futbolcu Yasin Karaca, Sivasspor ile sözleşmesini feshederek Jupiler Lig'in yeni takımlarından Tubize'ye transfer oldu.
Futbol hayatına Belçika'da başlayan, 2003-04 sezonunda Anderlecht'ten Akçaabat Sebatspor'a transfer olan futbolcu ülkemizde Türk Telekomspor ve Yeni Kırşehirspor'da da oynamıştı.
Sivasspor'a da imza atan ancak kırmızı beyazlı takımda forma şansı bulamayan Yasin Karaca 1 yıllık sözleşmesini karşılıklı feshederek, Belçike 1. Ligi Jupiler'e bu yıl yükselen Tubize'ye transfer oldu.
Oyuncunun menajeri Gökhan Bağcılar, Ligtv.com.tr'ye yaptığı açıklamada transferi doğrulayarak "Tubize ile 2 yıllık sözleşme imzaladık" dedi.
Yasin Karaca böylece 5 yıl aradan sonra yeniden Belçika'ya dönmüş oldu.
GokhanTurna 11.08.2008, 15:47 http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_j5_DenTurk00 1.jpg
Türk hekimleri, sahayı Avrupalı meslekdaşlarına dar etti !.. Dünya Spor Sağlık Olimpiyatları’nda ülkemizi ana kategori futbol dalında temsil eden Denttürk Futbol Takımı Türkiye’ye Dünya Şampiyonluğu’nu kazandırdı !..
Bu yıl 29.’su Almanya’nın Münih şehrine e bağlı Garmisch Parternkirshen kasabasında düzenlenen ve 28 dalda 4.500 sporcunun katıldığı Dünya Spor Sağlık Olimpiyatları’nda Denttürk Takımı ana kategori futbol ve çift branşta (6’lık ve 11’lik futbolda) ülkemizi temsil etti. 30 sporcu hekimden oluşan Denttürk Takımı’nın 18’i 11’lik ana kategori futbolda ve 12’si de 6’lık futbolda yarıştı.
Diş Hekimi H. Şahin Filik önderliğinde 2004 yılında kurulan ve faaliyetlerine Sağlık Çalışanları Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında başlayan Denttürk Takımı; 2005 yılında Gençlik Spor ve 2006 yılında da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlanmıştır.
“Finalde geçen yılın şampiyonu olan İtalyan Napoli Takımı ile oynayan ekibimiz ilk devre attığı golle1-0 öne geçti ancak 2. devrenin son dakikasında yediği golle maçın uzatmalara gitmesine neden oldu. Uzatmalardaki üstün oyununa rağmen istediği golü bir türlü bulamayan takımımız, penaltı atışları sonucunda İtalyan ekibi 6-5 yenerek altın madalya ve kupaya sahip oldu.” şeklinde final maçını özetleyen Sağlık Çalışanları Spor Kulübü Başkanı Diş Hekimi H. Şahin Filik, oyunlarda gol kralı kupasını ekibimizden Samatya Hastanesi Ortopedi Bölümü’nde görevli Dr. Hilmi Karadeniz 6 gol atarak kazanmasına da ayrıca çok sevindiklerini belirtti.
Sağlık Çalışanları Spor Kulübü Başkanı Diş Hekimi H. Şahin Filik yaptığı açıklamada son olarak çıktığımız bu yolda ve başarımızda bizlere destek olan İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, Futbol Federasyonu’na ve takıma inanan herkese teşekkürlerini sundu.
ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ...
http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/dtur.jpg
2004 yılında Diş Hekimi H. Şahin Filik önderliğinde kurulan Sağlık Çalışanları Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında faaliyetini sürdüren takım; 2005 yılında Gençlik Spor ve 2006 yılında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlandı. Her yıl düzenlediği Denttürk Futbol Turnuvası’yla takımına yeni oyuncular katan ekip, Şubat ayında gerçekleştirdiği Denttürk Hazırlık Ligi ile oyunlara hazırlandı.
2004 ve 2005 yıllarında sadece 6’lık futbol kategorisinde oyunlara katılan ekip, bu yıllarda sadece 5.'lik elde etti. 2006 yılında İtalya'da ana kategori futbolda katılan ekip 39 takım arasından 3. olarak bronz madalyayla ülkemize döndü. 2007 yılında Fas’ta, oluşturduğu geniş sporcu kadrosuyla hem ana kategori futbolda ve 6’lık futbolda oyunlara katılan Denttürk Takımı ana kategoride 6. olarak sıralamada yer alırken 6’lık futbolda 3. olarak bronz madalyayla ülkemize döndü.
2008 yılında Almanya’da düzenlenen oyunlara da geniş bir sporcu kadrosuyla giden takım, kura çekiminde seri başı olarak ilk torbada yer aldı. B grubunda yer alan Denttürk Takımı sırasıyla İtalyan rakibini 2-0, Alman ekibini 6-0 ve Portekiz rakibini 3-0 gibi skorlarla geçerek grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Grup mücadelelerinde 3 maç 3 galibiyet alan ve 11 gol atıp hiç gol yemeyen tek ekip olarak sıralamada 1. oldu ve 8. olan Cezayir takımıyla eşleşti.
Çeyrek finalde gergin geçen maçta Cezayir ekibini 3-0’lık net bir skorla geçen Denttürk Takımı yarı finalde çeyrek finali 2-2’lik skor sonunda penaltı atışları ile Polonya’yı geçen Brezilya ekibiyle oynadı.
Erken final havasında geçen maçı ekip, bitime 2 dakika kala attığı golle 2-1 kazanarak finale ismini yazdırdı.
Finalde geçen yılın şampiyonu olan İtalyan Napoli takımıyla oynayan Denttürk Takımı ilk devre attığı golle 1-0 önde götürdüğü maçı 2. devrenin son dakikasında yediği golle uzatmalara gitmesine neden oldu. Uzatmalardaki üstün oyununa rağmen istediği golü bir türlü bulamayan ekip, penaltı atışları sonucunda İtalyan ekibini 6-5 yenerek altın madalya ve kupaya ulaştı.
Ayrıca oyunlarda gol krallığını da Samatya Hastanesi Ortopedi bölümünden Dr. Hilmi Karadeniz 6 gol atarak kazandı.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/dtur1.jpg
ibrahimovic7 12.08.2008, 09:47 Öncelikle bütün sehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. korkakların cıkıp adam gibi çatışacak yürekleri yok tabi anca böle ********ce seylerle amaçlarına ulaşmaya calışırlar ama boşuna ülkemiz asla bölünmez bu ülke için savaşacak yiğitlerimizde asla tükenmez. Ne desek, ne yapsak, ates düstügü yeri yakiyor, basta ailelerinin ve hepimizin basi sagolsun! yaziklar olsun bu evlatlari siyasi çikarlari ugruna harcayip eskiyayi meclise göz göre göre sokanlara! yaziklar olsun beni sokmayan yilan bin yil yasasin deyip tatil köselerinde zevki sefa sürenlere! yaziklar olsun bu vatani satip kukla olanlara! Allah hepinizin belasini versin.. Şehitler Ölmez Vatan AsLa Bölünmez..
GLoBe-Y-Gençlik 12.08.2008, 10:08 Unutmayacagız belkı bızde o mertebede olucagızdır..
Ama unutmayın
GokhanTurna 12.08.2008, 11:40 http://www.tff.org/Images/TFF/NoImgThumbM.gif
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi, 2008-09 sezonunda başlayacak ve 13-14-15 yaş kategorilerini kapsayacak olan Ulusal Futbol Gelişim Akademisi Ligi'nin kriter denetlemeleri tamamlayarak, bu lige katılacak olan takımlar belirledi. Aşağıda isimleri yazılı olan kulüpler Akademi Ligi'ne kabul edilmiş olup, yıldız işaretli takımlar denetleme kriterlerindeki (çalıştırıcı ve/veya tesis) eksikliklerini giderdikleri takdirde lige katılabileceklerdir.
MARMARA
1- Fenerbahçe SK
2- Galatasaray SK (*)
3- Beşiktaş JK (*)
4- Sakaryaspor (*)
5- Kocaelispor (*)
6- Bursaspor
7- Pendikspor (*)
8- Kartalspor (*)
9- İstanbul Büyükşehir Belediyespor (*)
10- İstanbulspor (*)
11- Sarıyerspor (*)
EGE
1- Altayspor
2- Göztepespor (*)
3- Karşıyakaspor (*)
4- İzmirspor (*)
5- Bucaspor
6- Turgutluspor (*)
7- Akhisarspor (*)
8- Nazillispor (*)
9- Denizlispor (*)
10- Manisaspor (*)
İÇANADOLU
1- Ankaragücü SK (*)
2- Gençlerbirliği SK
3- Hacettepespor
4- Ankaraspor
5- Eskişehirspor (*)
6- Boluspor (*)
7- Etimesgut Şekerspor(*)
8- Türk Telekomspor(*)
9- Konyaspor (*)
ÇUKUROVA
1- Adana Demirspor (*)
2- Gaziantepspor
3- GASKİ SK (*)
4- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (*)
5- Tarsus İdmanyurduspor (*)
6- Toroslar Belediyespor (*)
7- Adana Gençlerbirliğispor (*)
8- İskenderun Demir Çelikspor (*)
9- Adanaspor (*)
mysuskunx 12.08.2008, 12:29 sivas yok ki listede niye acaba...............
merkez-2 13.08.2008, 07:19 Terör örgütü DHKP-C lideri Dursun Karataş 10 yıldır kanser tedavisi gördüğü Hollanda'da öldü.Karataş ailesinin Avukatı Taylan Tolar haberin doğru olduğunu duyurdu.11 Ağustos 2008 sabaha karşı saat 05:00 sularında öldüğü belirtiliyor.
Güngörendeki patlamayı DHKP-C üslenmişti.
Sabancı süikastınıda üstlenmişlerdi.
Ve daha neler neler.
DURSUN KARATAŞ KİMDİR?
1953 yılında Elazığ’da doğdu. Gençlik yıllarında Devrimci Yol hareketi ve Dev-Genç örgütü içinde yer aldı. Dursun Karataş 1978 yılında Devrimci Yol’dan ayrılarak İstanbul Teknik Üniversitesi Derneği’nde Devrimci Sol fraksiyonunu kurdu. Örgüt, o dönemde eski başbakan Nihat Erim ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak’ı öldürdü. 12 Eylül harekatından sonra 30 Eylül 1980 tarihinde yakalandı. 3 Kasım 1980’de tutuklandı. 9 yıl cezaevinde kaldı. Bu süre içinde örgütü cezaevinden yönetti.
25 Ekim 1989’da Bayrampaşa Cezaevi’nden firar etti.Örgüt 1994 yılında siyasi temeli olan Mahir Çayan'ın başında olduğu THKP-C’den esinlenerek DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi ve Cephesi) adını aldı. Dursun Karataş 9 Eylül 1994 tarihinde Fransa’da yakalandı. 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra 26 Ocak 1995 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
MEKANIN ''CEHENNEM'' OLSUN
DİĞER YANDAŞLARINDA SENİN GİBİ OLSUN.
XXCakir58 15.08.2008, 14:59 Dünyanın en hızlı futbol oynanan ligi, HD kalitesiyle Digiturk'ün yeni spor kanalı SPORMAX'ta !.. Premier Lig'in yanı sıra Rusya Ligi, Brezilya Ligi ve çok yakında açıklanacak büyük sürprizleri de bulacağınız SPORMAX, Digiturk 78. kanalda !.. DIGITURK'ün Yeni spor kanalı SPORMAX kısa sürede sporsevrelerin tutkusu olacak !..
HD KALİTESİYLE...
Her maçta ayrı bir futbol resitalinin yaşandığı, Tuncay Şanlı ve Tugay Kerimoğlu gibi Türk yıldızların yanı sıra Cristiano Ronaldo, Deco, Torres, Fabregas, Rooney gibi dünya yıldızlarının da top koşturduğu Premier Lig'i HD yayın kalitesi sayesinde adeta sahanın içindeymişsiniz gibi izleyebileceksiniz !..
16 Ağustos 2008'de başlayacak olan Premier Lig maçları 2010 yılına kadar 2 sezon boyunca DIGITURK SPORMAX tarafından HD kalitesi ve ayrıcalığı ile sporseverlerin beğenisine sunulacak. Digiturk üyeleri Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, Brezilya Ligi ve Rusya Ligi'nden sonra Dünya'nın en prestijli ligi ile bir kez daha futbola doyacak.
RESİTAL 16 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR !..
SPORMAX'TE Premier Lig resitali cumartesi günü başlıyor !.. 16 Ağustos'ta Arsenal-West Bromwich Albion karşılaşması ile başlayacak olan Premier Lig maçları 2010 yılına kadar iki sezon boyunca SPORMAX tarafından HD kalitesi ve ayrıcalığı ile sporseverlerin beğenisine sunulacak.
DIGITURK üyeleri Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, Brezilya Ligi ve Rusya Ligi’nden sonra İngiltere’nin en prestijli ligi ile futbola doyacak.
SPORMAX'TE HANGİ MAÇLAR VAR?
DIGITURK 78. kanaldan yayın yapacak olan SPORMAX'i DIGIPLUS üyeleri 378. kanaldan HD kalitesiyle izleyebilecek. SPORMAX Premier Lig yayın akışı şöyle:
1. HAFTA
Arsenal - W.B.Albion (16 Ağustos Cumartesi / 14.45) - HD
Middlesbrough - Tottenham (16 Ağustos Cumartesi / 17.00)
Sunderland - Liverpool (16 Ağustos Cumartesi / 19.30)
Chelsea - Portsmouth (17 Ağustos Pazar / 15.30) - HD
M.United - Newcastle (17 Ağustos Pazar / 18.00) - HD
2. HAFTA
Liverpool - Middlesbrough (23 Ağustos Cumartesi / 17.00)
Fulham - Arsenal (23 Ağustos Cumartesi / 19.30)
W.Athletic - Chelsea (24 Ağustos Pazar / 15.30)
M.City - West Ham (24 Ağustos Pazar / 18.00) - HD
Portsmouth - M.United (25 Ağustos Pazartesi / 22.00) - HD
3. HAFTA
Middlesbrough - Stoke City (30 Ağustos Cumartesi / 17.00)
Arsenal - Newcastle (30 Ağustos Cumartesi / 19.30)
Chelsea - Tottenham (31 Ağustos Pazar / 15.30) - HD
Aston Villa - Liverpool (31 Ağustos Pazar / 18.00) - HD
Ligtv`ye bize böyle bir sans verdikleri icin tsk ederim.
Artik en cok sevdigim ingiltere liginede bakma sansi bulacagim.
şaban bozat 15.08.2008, 17:56 bizdeki sivas aşkı değil gardaş sivas delülüğü sivaslı olsunda çamurdan olsun ahh sivas ah yahtın ciğerimizi
mermerbey 16.08.2008, 00:15 Birileri halen sessiz mi kalacak.Ne iş anlayamadık.
YuNuSPaSa58 16.08.2008, 22:21 Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen Oktay Derelioğlu, yeşil sahalara veda etti.
Oktay, Beşiktaş ile Azerbaycan'ın Hazar Lankaran takımları arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçla jübilesini yapıp futbola veda etti.
Sahaya Beşiktaş takımının kaptanı olarak 7 numaralı formasıyla çıkan Oktay'a, siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.
15 dakika Beşiktaş forması giyen Oktay, bu dakikada siyah-beyazlı futbolcuların omuzlarında sahayı terk edip futbola veda etmiş oldu. Oktay'ı saha kenarında ilk olarak iki takımın teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ve Rasim Kara tebrik etti. Oktay, yerini genç futbolcu Necip'e bırakırken, kaptanlık pazubandını da Nobre'ye verdi.
''ATSAYDIM BIRAKMAZDIM''
Maçın 14. dakikasında Nobre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Oktay'ın yaptığı vuruşta top yan direkten döndü. Oktay, sahadan çıktıktan sonra da bu pozisyon için espri yaparak, ''Atsaydım, bırakmazdım'' dedi.
Acısıyla tatlısıyla futbol hayatının artık geride kaldığını ifade eden Oktay, daha sonra taraftarların isteği üzerine kapalı tribünün önüne kadar giderek siyah-beyazlı taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı. Taraftarları kıramayan Oktay, tribünlere çıkarak bir süre amigoluk da yaptı ve tezahüratlara eşlik etti.
-FUTBOLA 1985 YILINDA BAŞLADI-
17 Aralık 1975 tarihinde dünyaya gelen Oktay Derelioğlu, futbola 1985 yılında Karagümrük altyapısında başladı. 14 yaşında Karagümrük'ün (A) Takımı'nda ilk 11'de forma giydi.
1992 yılında kısa bir Trabzonspor deneyiminden sonra 1993 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta 6 sene forma giydi. Toplam 154 lig maçında oynayıp, 73 gole imza attı. (1993-94 sezonunda 26 maçta 10 gol, 1994-95 sezonunda 21 maçta 10 gol, 1995-96 sezonunda 27 maçta 9 gol, 1996-97 sezonunda 28 maçta 22 gol, 1997-98 sezonunda 27 maçta 14 gol, 1998-99 sezonunda 25 maçta 8 gol.)
-REKORU KIRILAMADI-
Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 14 gole imza atan Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ın Avrupa'da en fazla gol atan futbolcusu oldu. Oktay'ın bu rekoru halen kırılamadı.
Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ta 1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası, 2 TSYD Kupası şampiyonlukları yaşadı.
Beşiktaş'ta gösterdiği üstün performansla Milli Takım'a kadar yükselen Oktay Derelioğlu'nun, ay-yıldızlı formayla Belçika'ya 7 oyuncuyu çalımlayarak attığı gol, Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi. Zeki Rıza Sporel'in 1924 yılında milli takımın Finlandiya'yı 4-2 yendiği maçta 4 gole imza atarak, bir milli maçta en çok gol atan futbolcu rekorunu, 72 yıl sonra Oktay Derelioğlu egale etti. Oktay, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino ile oynanan ve millilerin 7-0 kazandığı Dünya Kupası eleme grubu maçında 4 gol atarak, Zeki Rıza Sporel'in rekoruna ortak oldu.
13 defa B Genç, 37 defa A Genç, 14 defa Ümit Milli, 18 defa A Milli Takım forması giyen Oktay, A Milli Takım formasıyla 9 gole imza attı.
-OYNADIĞI DİĞER TAKIMLAR-
Yaşadığı talihsiz olaylar sonucunda bir dönem futboldan uzaklaşan ve Beşiktaş'tan ayrılan Oktay, daha sonra birçok takımın formasını giydi.
Siirt Jetpaspor, Gaziantepspor, İspanyol takımı Las Palmas, Trabzonspor, Fenerbahçe, Bundesliga takımı FC Nürnberg, Samsunspor, Akçaabat Sebatspor, İstanbulspor, Yalovaspor, Azerbeycan takımı Hazar Lankaran'da forma giyen Oktay, son olarak Karagümrük'e vefa borcunu ödemek için bu kulübe geri döndü ve 2008-2009 sezonu öncesinde futbolu bırakma kararı aldı.
-''İBRAHİM''LER İLK 11'DE-
Beşiktaş'ta Avusturya kampında kavga ettikleri için süresiz kadro dışı bırakılan ancak geçen hafta içinde yönetim kurulu tarafından affedilen İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman, jübile maçında ilk 11'de sahaya çıktı.
Siyah-beyazlılar, Hazar Lankaran takımı karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, UEFA Kupası ön elemesinde Siroki Brijeg takımıyla yaptıkları karşılaşmada ilk 11'de oynayan futbolcularını dinlendirirken, gençlerle takviye ettiği kadroyu sahaya sürdü.
İbrahim Toraman savunmanın sağında, İbrahim Üzülmez ise solunda görev aldı. Siyah-beyazlılarda genç futbolcu Emre Özkan ile yeni transfer Tuna savunmada görev aldılar.
-BİRLİKTE TRİBÜNLERİ SELAMLADILAR-
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Hazar Lankaran Teknik Direktörü Rasim Kara, birlikte siyah-beyazlı tribünleri selamladı.
Maç öncesi taraftarlar iki teknik direktör lehine tezahüratlar yaparken, Kara ve Sağlam birlikte tribünlere gidip taraftarları selamlayarak karşılık verdi.
Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 5 bine yakın sporsever izledi.
http://www.internethaber.com/images/news/63255.jpg
Damacana suyu alıp evine gelen vatandaş içindeki yabancı maddelere önce anlam veremedi. Bakın o damacananın fotoğrafı nasıl?
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan bir vatandaş aldığı hazır sudan deniz anası çıkınca şaşırdı.
Arapçeşme Mahallesi'nde bir marketten aldığı 10 literilik hazır suyun içinde deniz anası parçacıkları olduğunu öne süren oto tamircisi Yusuf Şentürk, konuyla ilgili bilgi almak için firmanın Düzce'deki dolum tesislerine kadar gitti.
SUYUN İÇİNDE DENİZ ANASI PARÇALARI VAR
Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Yusuf Şentürk, fabrikaya gittiğinde, kendisini kimya mühendisi olarak tanıtan birisi ile konuştuğunu söyledi.
Şentürk, "Suyun içinde deniz anası parçaları var. Daha hiç kapağını açmadan Düzce'deki fabrikaya gittiğim. Kimya mühendisi, 06.06.2008'de üretilen tüm hazır sularda böyle sorunlar çıktığını, dağıtıma gitmeyenlerin imha edildiğini söyledi. Ancak dağıtıma çıkanları toplatamadıklarını söyledi. Halkın sağlığı ile oynanmaz. Bir sıkıntı varsa sadece eledekiler değil dağıtılanlar da toplanmalıydı" diye konuştu.
Söz konusu firmanın yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, Şentürk, gerekirse yasal yollara başvurarak şirket hakkında şikayetçi olacağını söyledi.
İŞTE O DAMACANA:
http://www.internethaber.com/images/other/su1.jpg
epey oldu online olmayalı
şehidimize allahtan rahmet diliyorum
tay yeap bey de malezyaya yol yapmak istiyceğine anadolumuzn patika yollarına asfalt yapsaya burada şehit düşenler müslüman değilmi ?
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 19:55 Şeklini ay ve yıldızdan
Rengini kanımızdan
Şevkini ulusumuzdan
varlığını canımızdan aldın
Senin için can vermeyene
Senin için kan dökmeyene yaşamak haram olsun
Varlığını ilelebet yaşatmak en kutsal görevim,
Seni ilelebet dalgalandırak namus borcumdur ödeyeceğim..
Ne Mutu Türküm DİYENE!!!
HER ŞEY VATAN İÇİN!
Ulusumuz için başka bir türküye yok Kardeşlerim.BAYRAĞIMIZA VE VATANIMIZA sahip çıkalım.
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:03 Dost ve düşman herkes şunu çok iyi ßiLmeLidir ki;
Ne bu Ülkenin Bölünmez bütünlüğü ne de bu birlik ve bütünlüğün SemboLü olan ŞanLı TÜRK BAYRAĞI asla sahipsiz DEĞİLDİR.. Tıpkı ataLarımızın Yaptığı gibi üLkemizi ve bayrağımızı koruma ve kollamaya ve bunun için kanımızın son damlasını akıtmaya hazırız ve yeminliyiz.
Onun vakar ve ciddiyetini, sabrını yanlış yorumlayanlara,yanlış hesap peşinde koşanlara,TÜRK MİLLETİ'nin VATAN ve BAYRAK sevgisini denemeye kalkışanlara;
TARİHİN ALTIN SAYFALARINA BAKMALARINI ÖNERİRİZ!!!...
Dost ve düşman herkes şunu çok iyi ßiLmeLidir ki;
Ne bu Ülkenin Bölünmez bütünlüğü ne de bu birlik ve bütünlüğün SemboLü olan ŞanLı TÜRK BAYRAĞI asla sahipsiz DEĞİLDİR.. Tıpkı ataLarımızın Yaptığı gibi üLkemizi ve bayrağımızı koruma ve kollamaya ve bunun için kanımızın son damlasını akıtmaya hazırız ve yeminliyiz.
Onun vakar ve ciddiyetini, sabrını yanlış yorumlayanlara,yanlış hesap peşinde koşanlara,TÜRK MİLLETİ'nin VATAN ve BAYRAK sevgisini denemeye kalkışanlara;
TARİHİN ALTIN SAYFALARINA BAKMALARINI ÖNERİRİZ!!!...
yürübe paşam helalin var varoll.......
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:09 yürübe paşam helalin var varoll.......
Eyw. Kardeş Saol:) Düşüne düşüne ancak bu kadar oLdu:) Ama daha iyisini yapabilirim:D:D
Eyw. Kardeş Saol:) Düşüne düşüne ancak bu kadar oLdu:) Ama daha iyisini yapabilirim:D:D
yaparsın tabi senin kanında var
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:17 yaparsın tabi senin kanında var
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
ee ßirazda sen yardımcı oLda şöyLe qüzeL ßi şiir yazaLım. Ve Sİgnatürümüze koyaLım. KopyaLayıp yapıştırsınLar sağa sola:D
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:17 yaa yazı harßiden müthiş oLmuş:D Ben Bunu Signatürüme koyacam:D
ee ßirazda sen yardımcı oLda şöyLe qüzeL ßi şiir yazaLım. Ve Sİgnatürümüze koyaLım. KopyaLayıp yapıştırsınLar sağa sola:D
ok kanka bekle şiir geliyo bide msn ni açsan:D
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:19 ok kanka bekle şiir geliyo bide msn ni açsan:D
anaa ben msni açmayı unuttum yaa:D yaw bende diyom niye millet yazmıyo:D
mehmetçik
cehennem burası,
ölmeye gelmiş mehmetçik
gencecik ömrünü yakmaya,
vatan için ölmeye gelmiş mehmetçik.
anası,bacısı bekler evde
çaresiz mi çaresiz.
babası şehit abisi gazi belkide
o da şehit olacakmış.
kurban olmaya gelmiş mehmetçik.
bu vatan için ölmeye gelmiş mehmetçik.
Atalarım gökten yere
İndirmişler ay yıldızı,
Bir buluta sarmışlar ki
Rengi şafaktan kırmızı.
Onun ateş kırmızısı,
Ne gelincik ne de gülden,
Türk oğlunun öz kanıdır,
Ona bu al rengi veren.
Ay yıldızı, gökyüzünün
Ayla, yıldızından yüksek,
Türkün ün alın yazısıdır,
Türk'tür onu yükseltecek
Güneş Bu Diyardan Bir Başka Doğar,
Komando Bu! Düşmanı Çelik Pençesiyle Boğar.
Gururlanın Ey Analar, Sevinin Ey Bacılar,
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Binlerce Cana Kıyıldı, Acısı Yüreğimizde Sönmez
Komandonun Andı Bu, Hesabı Sorulmazsa Gülmez
Duyun Ey Hainler, Duyun Ey Düşmanlar
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Tek Tek Sorulacak Bu Hesaplar AZİZ Şehitlerimiz İçin
Günahsız Yavrulara Kıyıdınız Söyleyin Niçin
Hain Dilleriniz Varmıyor Söylemeye
Siz Söyleyin KOMANDOLAR
HERŞEY VATAN İÇİN
İşte KOMANDOLAR, İşte Hepsi Burada
Ürkekliğe Yer Yok Yüreğimizde, Korkaklığa Elvada
Bin Canım Olsa Bin Kez Ölürüm Yoluna
Tarlada rençber,
Sınırda asker,
Tunç gibi gezer,
Aslan Mehmetçik.
Anası Vatan,
Babası Vatan,
Kalplerde yatan,
ASLAN Mehmetçik.
Yeldir aşar o,
Seldir taşar o,
Ölmez yaşar o,
Aslan Mehmetçik
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:39 Tarlada rençber,
Sınırda asker,
Tunç gibi gezer,
Aslan Mehmetçik.
Anası Vatan,
Babası Vatan,
Kalplerde yatan,
ASLAN Mehmetçik.
Yeldir aşar o,
Seldir taşar o,
Ölmez yaşar o,
Aslan Mehmetçik
HelaL oLsun beee. yürü Kim tutar seni:) MemLekete BöyLe adamLAr Lazım.(Bu ve benim gibi):):rolleyes:
HelaL oLsun beee. yürü Kim tutar seni:) MemLekete BöyLe adamLAr Lazım.(Bu ve benim gibi):):rolleyes:
estağfurullah kardeş biz üstümüze düşen vazifemizi yapıyoruz
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 20:56 estağfurullah kardeş biz üstümüze düşen vazifemizi yapıyoruz
yaw aynı ben yaa:D:D Kardeş senLe akraßaLığımız fiLan wardır belki:D
furkancfc 19.08.2008, 21:16 Tüm türkiyenin başı sağolsun.
HER GÜN BİRİNİZİ BİR GÜN HEPİNİZİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.
askerimize kalkan eller kirilsin
şaban bozat 19.08.2008, 21:38 vay zalımlar vay gözleriz kör olur inşallah
YuNuSPaSa58 19.08.2008, 22:33 Bende Kasımda Askere gidicem İnş.
yaw aynı ben yaa:D:D Kardeş senLe akraßaLığımız fiLan wardır belki:D
belkide akrabayızdır kardeş:D...........
HaSiVasLıM58 21.08.2008, 15:41 Alman Birinci futbol Ligi 'ne yükselen FC Köln 'ün teknik direktörü Christoph Daum , yeni takım kaptanı olarak Ümit Özat 'ı seçerken, ikinci kaptan ise Galatasaray 'ın eski kalecisi Faryd Mondragon oldu.
Daum yaptığı açıklamada, Ümit'in takım içinde ve dışında saygı ve takdir kazandığını belirtti.
Daum 'a kulübe ve takım arkadaşlarına teşekkür eden Ümit, ''Büyük geçmişi bulunan bir takımda kaptanlık yapmak beni ve ailemi gururlandırdı'' dedi.
Geçmişte de kaptanlık yaptığını ve görevlerinin ne olduğunu bildiğini ifade eden Ümit, bu tecrübesini takımın puan cetvelinde iyi bir yerde olması için kullanacağını, istikrarlı ve başarılı olmak için çalışacağını kaydetti.
'Kolsuz kahraman'a Kaptan el uzattı
tıp Fakültesi'ni kazanan kolsuz çobana yardım yağıyor. Köln futbol Takımı Kaptanı Sivas'lı olan Ümit Özat da İrfan'a yardım elini uzattı.
5yaşındayken elektrik akımına kapılan kolu köyünde Doktor olmadığı için kesilen İrfan Töreci, azmin zaferini yaşıyor. Töreci, tek koluyla çobanlık yaparken bir yandan da Doktor olma hayaliyle ders çalıştı. Sonunda engelleri aştı ve ÖSS'de Hacettepe tıp Fakültesi'ni kazandı. Zor şartlar altında eğitimini sürdüren Töreci, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için bu konuda kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyordu.
HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Hakkari Yüksekovalı 19 yaşındaki Töreci'nin başarı hikayesi, herkesi derinden etkiledi. Bir çok yardımsever, hesap numarası açılmasını istedi. Bu isimlerin başında da Köln futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat yeralıyor. Ünlü futbolcu, İrfan'ın tüm eğitim masraflarını karşılamak istediğini açıkladı
HaSiVasLıM58 23.08.2008, 17:14 Yeni parada Yunus Emre de olacak
İşte yeni 200 TL banknotlar
Paradan altı sıfır atarak üç yıl önce piyasaya sürülen YTL yıl sonunda tedavülden kalkıyor.
1 Ocak 2009'dan itibaren kâğıt parada 'Y' ibaresi olmayacak ve piyasada yeniden Türk Lirası dönemi başlayacak.
Banknotlarda boyut, renk, tasarım ve güvenlik özellikleri açısından da değişikliğe gidilecek. Çok fazla rağbet görmeyen kâğıt 1 Yeni Türk Lirası piyasadan çekilirken, 200 TL'lik yeni banknotlar çıkarılacak. Kâğıt paralardaki resimlerde de değişim yaşanırken Türk tarihinde önemli yer edinmiş şair, matematikçi, düşünür, müzik ve sanat tarihi ile ilgili önemli şahsiyetler yeni paraların üzerinde hayat bulacak. Bu isimlerden birinin Türk dil ve edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre olacağı ifade ediliyor. Gündeme gelen bir diğer ismin ise Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılmasında önemli başarılar elde eden Nene Hatun olduğu öğrenildi.
Kaynaklar, özellikle Türk tarihinde önemli yer edinmiş isimlerin resimlerinin yılbaşından itibaren dolaşıma girecek TL'de yer alacağını belirterek, "Farklı alanlarda tarihe mal olmuş isimleri Türk Lirası'nda göreceğiz. Ama bu kişiler sadece 14 ve 15. yüzyıllarda yaşamış isimlerden oluşmayacak. Bu kişilerin seçimi yakın tarihe mal olmuş isimlerden de olacak." dedi. Öte yandan henüz hangi isimlerin olacağına ilişkin net bir karar vermediklerini aktaran kaynaklar, yeni tasarım ve arka yüz portre resimlerinin tanıtım toplantısına kadar açıklanmayacağını vurguladı. Konuya ilişkin son kararı banka yönetimi sonbaharda verecek. Türk Lirası banknotlarda, sahteciliğe karşı dünyadaki teknolojik gelişmelere uygun olarak yeni geliştirilmiş güvenlik önlemlerine de yer verilecek. Kağıt, mürekkep, yazılım gibi farklı unsurlara işlenecek yeni güvenlik önlemlerinin bir kısmı "zamanı gelince" kamuoyuyla paylaşılacak. Avrupa Birliği'nin Euro'ya benzediği için şikâyet ettiği madeni para da değişime uğrayacak. Kalpazanların gözdesi 1 YTL'lerin alaşımı ve ebatları yenilenecek.
Cumhuriyet'in dokuzuncu serisi
Kâğıt para, tahvil ve bono, hisse senetleri gibi değerlerin ilk kez piyasaya sürülmesine emisyon adı veriliyor. Cumhuriyet tarihinin ilk emisyonu 'Birinci Emisyon (E1) Grubu' adıyla 5 Aralık 1927 günü gerçekleştirildi. O dönemde merkez bankası henüz kurulmadığı için bu paralar bir İngiliz şirketi tarafından hazırlandı ve basıldı. Yaklaşık 10 yıl boyunca tedavülde kalan bu paralar, ikinci dönemde Latin harfleriyle hazırlanan paralarla değiştirildi. 'İkinci Emisyon (E2) Grubu, 1937-44 yılları arasında piyasaya sürüldü. Bu paraların en büyük özelliği üzerinde hem Atatürk hem de İsmet İnönü'nün portrelerinin yer almasıydı. 'Üçüncü Emisyon (E3) Grubu' 1942-47 yılları arasında yedi tertip halinde, İngiltere, Almanya ve ABD'de de bastırıldı. 'Dördüncü Emisyon (E4) Grubu' içinde en az farklı değerde banknotun bulunduğu seri oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde basılan bu paraların tamamının üzerinde 'Milli Şef' İnönü'nün resmi bulunmaktadır. Beşinci grup ise Demokrat Parti döneminde piyasaya sürülür. Bu seride halk arasında çok iyi bilinen 'mor binlik'ler bulunmaktadır. Türk Lirası'nın Amerika ve İngiltere'de basılmasından rahatsız olan Adnan Menderes'in talimatıyla kurulan Banknot Matbaası'nda basılmıştır. Serinin altıncı bölümü ise 1966-83 yılları arasında dolaşıma çıkarılır. 1979 yılında piyasaya sürülmeye başlanan 'Yedinci Emisyon (E7) Grubu' ise halk arasında 'enflasyon dönemi banknotları' olarak bilinmektedir. 20 milyon liralık banknotların da yer aldığı bu serinin ardından 28 Ocak 2004 tarihinde paradan sıfır atılmasıyla oluşan YTL serisi piyasaya sürüldü. 2009'da piyasaya sürülecek olan 'E9 Emisyon Grubu' ise serinin en yeni halkası olacak.
Hoşgörü ve kahramanlığın sembol isimleri parada
Merkez Bankası'nın liranın üzerinde abideleştirmek istediği Yunus Emre ve Nene Hatun, Anadolu coğrafyasının tarihine damgasını vurdu. Anadolu'nun Moğol istilasına uğradığı bir dönemde İslam tasavvufu ve akidesinin ayakta kalmasını sağlayan isimlerden birisi olan Yunus Emre, söylemleri ile Türk-İslam birliğinin oluşumuna büyük katkı sağladı. Nene Hatun ise '93 Harbi' olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus savaşı sırasında küçük yaştaki oğlunu ve üç aylık kızını evde bırakarak, Erzurum savunmasına katılan genç bir gönüllüdür. Şehrin güvenliğini sağlayan Aziziye Tabyası'nın geri alınmasında büyük yararlılıklar göstermiş, çatışmaların sona ermesinden sonra da yaralıların tedavisi için uğraşmıştır. Vatan sevgisinin en güzide örneklerinden birisini sergileyen Nene Hatun, Türk tarihinin en önemli kahramanlarından birisi olarak gösterilmektedir.
Ercan Baysal - ZAMAN
titizyiğido 23.08.2008, 17:18 BİLGİLER İÇİN SAĞOL GARDAŞŞŞŞ..............
emremoni 23.08.2008, 17:21 eed saol fukan abe artık inş hep bnm bu paradan oalcak..D:D:D
bhdr5858 23.08.2008, 17:29 evt ya haberlerde sölüyodu 200 gelecekmiş bide gelecek sene yani 1 ocak 2009 da ytl tl olcakmış
emremoni 23.08.2008, 17:31 200 onemli deil yunus emre nin resminin olacagı önemli
bhdr5858 23.08.2008, 17:37 yok yani 200 tl oluomuşta ondan
Arif Coşkun 23.08.2008, 17:43 Bence başbakanın resmi güzel yakışırdı oraya, işbaşına geldğinde en büyük para 20 tl idi,sonra onu ytl,marifetiyle 100 YTL'ye çıkardı,şimdide eski TL'ye çevirme marifetiyle 200 TL'ye çıkarmış oluyor.Görülmemiş bir rekor.Tebrikler.
metincetin58 25.08.2008, 22:39 Bursaspor´un Hacettepe´yi 2-1 yendiği maçta penaltıdan takımının ilk golünü atarak galibiyette önemli rol oynayan kaleci Ivankov´un antrenörü Yaşar Duran, "Ivankov´dan bu sezon en az 4-5 gol bekliyorum" dedi.
Yaşar Duran, yaptığı açıklamada, Ivankov’un uzun yıllar sonra takımda güven ortamı yarattığını, arkadaşlarının artık, "Bizim
kalecimiz çaprazdan veya karşı karşıya kalınan pozisyonlarda kolay gol yemez. Yan ortalarda iyidir" düşüncesiyle daha güvenli şekilde mücadele ettiğini söyledi.
Güven ortamının tüm takıma olumlu yansıdığını ifade eden Duran, kalecinin bir takım açısından büyük önem taşıdığını, Ivankov’un da bu anlamda çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.
Duran, teknik direktör Samet Aybaba’nın isteği doğrultusunda Ivankov’un takımın birinci penaltı atıcısı olduğunu dile getirerek, "Ivankov, Kayserispor ve oynadığı diğer takımlarda da zaten birinci penaltıcıydı. Penaltı atışlarını çok iyi kullanıyor. Ivankov, çok iyi de penaltı kurtarır. Yani gerçekten çok önemli bir kaleci transfer ettik" diye konuştu.
Bulgar kalecinin Hacettepe maçından 2 gün önce Bulgaristan Milli Takımı’nın Bosna Hersek ile oynadığı maçta forma giydiğini, adeta ayağının tozuyla Hacettepe maçına çıktığını anlatan Duran, şunları kaydetti:
"Öncelikle bu sene çok iyi bir takım kurduk. Savunmaya ve sol kanada önemli takviyeler yaptık. Kalecimiz de kimse tarafından tartışılmayacak bir isim. Ivankov da hata yapacaktır ve goller yiyecektir, ama takıma ciddi anlamda güven veriyor. Bu güven Bursaspor’a başarı getirecektir. Kaleci bir sezonda en az 4-5 kez takımını kurtarmalı. Ivankov, bunu başarabilecek kalitede."
Duran, "Ivankov’u frikik atışlarında kullanmayı düşünüyor musunuz" yönündeki soruya, "Özellikle Kolombiya’da kaleciler bir sezon boyunca 70-80 frikik golü atıyor. Ivankov’un da frikik atışları iyi, ama bizim takımda şu anda frikikçimiz var. Ivankov, özellikle takımın yenik olduğu veya berabare devam eden maçların son bölümlerinde korner atışlarında gol atmak için ileri çıkacaktır" yanıtını verdi.
"Ivankov’dan bu sezon kaç gol bekliyorsunuz" sorusunu ise Duran, "Ivankov gol sevinci için yedek kulübesine geldiğinde kendisine ’gol krallığında iddialısın’ dedim. Ivankov’dan bu sezon en az 4-5 gol bekliyorum" diye yanıtladı.
metincetin58 25.08.2008, 22:40 ilgimi çekti o yüzden bu konuyu açtım bi kalecinin lige golle başlaması güzel bi duygu olmalı
tanju_58 25.08.2008, 22:46 arkadaşım bence konuyu boşuna açtın.ilginç bi tarafı yok.ıvankov herzaman penaltıları kullanıyor zaten...
zaten ilginç olanda o forvetlerın yapamadıgını kaleci yapıyor :)
metincetin58 25.08.2008, 23:25 arkadaşım bence konuyu boşuna açtın.ilginç bi tarafı yok.ıvankov herzaman penaltıları kullanıyor zaten...
arkadaşım bana acayip geldi açtık çokmu normal sence kalecilerin sezonu golle açması
kalecılere fırsat verınce herseyı yapıyorlar ınsallah o fırsatı artık akınada verırız
ethembey 27.08.2008, 01:04 Bir numara Nadal
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/8/7_226453_nadal1908_570_414_232 .jpg
Profesyonel Tenisçiler Birliği ile Bayanlar Tenis Birliği, erkekler ve bayanlarda yeni dünya sıralamasını açıkladı. İspanya’ya Olimpiyatlar’da altın madalya kazandıran İspanyol Rafael Nadal, İsviçreli Roger Federer’in 4,5 yıllık egemenliğine son vererek zirveye yerleşti. İkinci Federer’in ardından ise Sırp Djokoviç üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise Sırp Ana İvanoviç, bir numara olmayı başardı.
samet yıldız 03.09.2008, 21:35 Maç izlemek zeka geliştiriyor
Chicago Üniversitesi ekibi, bu araştırma çerçevesinde buz hokeyi oyuncularının ve izleyicilerinin beyinlerini gözlemledi. Ve bu deneklerin sporla ilgili bir konuşmayı dinlerken, normal bir sohbete göre beyinlerinin daha fazla kısmını kullandığını belirledi. Buna göre oyuncular ve izleyiciler, sporla ilgili bir konuşmayı dinlerken beynin planlama ve kontrol eylemlerini yönlendiren kısımlarını kullanıyor.
Normalde yalnızca spor yaparken kullanılan bu bölümlerin harekete geçmesi, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeye yarıyor.
Üstelik sinir ağlarında meydana gelen değişiklik sayesinde bu bağlantı, yani spor yaparken kullanılan bölümler ile dil yetisi için kullanılan bölümler arasındaki bağlantı kalıcı oluyor.
Uzmanlar bu araştırmanın yetişkin beyinlerin sanıldığından daha esnek olduğunu gösterdiğini ve öğrenme süreci açısından önemli sonuçları olabileceğini söylüyor.
Araştırmanın ayrıntıları ABD’de yayımlanan Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yer aldı.
mustafa_kavak58 04.09.2008, 21:34 Kulüpler 'Sambacı' seviyor
Süper Lig takımları, bu sezon 41 ülkeden toplam 122 yabancı futbolcuyla mücadele edecek.
Süper Lig'in yanı sıra Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı sonuçlar almak isteyen kulüpler, transfer döneminde kadrosunu yabancı futbolcularla güçlendirirken, Brezilya ekolü ağırlıklı tercih olarak öne çıktı.
18 Süper Lig ekibinin kadrosunda bu sezon toplam 32 Brezilyalı futbolcu bulunurken, ''Sambacı''ları 7 Kamerunlu, 6'şar da Hırvat ve Arjantinli oyuncular izledi.
ÜLKELERE GÖRE DAĞILIM
Süper Lig'de mücadele eden yabancı futbolcuların ülkere göre dağılımı şöyle:
Brezilya (32), Kamerun (7), Hırvatistan (6), Arjantin (6), Gine (5), Sırbistan (5), Slovakya (5), Çek Cumhuriyeti (4), Avustralya (4), Arnavutluk (3), Polonya (3), Şili (3), Mısır (2), Fildişi Sahilleri (2), Gana (2), Tunus (2), Bosna Hersek (2), Fransa (2), Portekiz (2), İsveç (2), İspanya (2), Senegal (2), Zimbabwe (1), Honduras (1), Burkina Faso (1), Namibya (1), İtalya (1), Kongo (1), Uruguay (1), Paraguay (1), Nijerya (1), Karadağ (1), Trinidad Tobago (1), Venezuela (1), Liberya (1), Meksika (1), Bulgaristan (1), Romanya (1), Belarus (1), Peru (1), İsrail (1).
TAKIMLARDAKİ YABANCI FUTBOLCULAR
Süper Lig'de yer alan 18 takımdaki yabancı futbolcular şöyle:
Ankaragücü: Leandro Rodrigues (Brezilya), Leonardo İglesias (Arjantin), De Souza Santos (Brezilya), Mouaine Shaabani (Tunus), Jaba (Brezilya)
Ankaraspor: Stefan Senecky (Slovakya), Dadoslav Batak (Sırbistan), Fredrik Risp (İsveç), Tita (Brezilya), Theo Weeks (Liberya), Neca (Portekiz), De Nigris (Meksika), Madiou Konate (Senegal)
Antalyaspor: Jaroslaw Pawel Bieniuk (Polonya), Piotr Dziewicki (Polonya), Ali Zitouni (Tunus), Serge Pacome Dijehoua (Fildişi Sahilleri), Joseph Ngwenya (Zimbabwe), Pavol Straka (Slovakya), Maynor Reve Suazo (Honduras)
Beşiktaş: Anthony Seriç (Hırvatistan), Bobo (Brezilya), Eduard Cisse (Fransa), Filip Holosko (Slovakya), Matias Delgado (Arjantin), Rodrigo Tello (Şili), Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti), Tomas Zapotocny (Çek Cumhuriyeti)
Bursaspor: Dimitar Ivankov (Bulgaristan), Adriano Bezerra (Brezilya), Fabricio Ramos Melo (Brezilya), Leandro Gomes (brezilya), Marcelo Rodrigues (Brezilya), Stelian Giani Kirita (Romanya), Maxim Romashchenko (Belarus), Ysrael Yanez Zuniga (Peru)
Denizlispor: Ivan Lietava (Slovakya), Daniel Braga (Brezilya), İrineu Calixto Couto (Brezilya), Darly Roberts (Trinidad Tobago), Renny Vega (Venezüela), Roman Krotochvil (Slovakya), Thomas Abraham (Çek Cumhuriyeti), Carlos Alberto (Brezilya)
Eskişehirspor: Vanje Iveca (Hırvatistan), Saffet Naderevic (Bosna Hersek), Durica Vucko (Hırvatistan), Stjepan Poljak (Hırvatistan), Ricardo Dos Santos Anderson (Brezilya), Kruno Lovrek (Hırvatistan), Süleyman Youla (Gine)
Fenerbahçe: Alex De Souza (Brezilya), Maldonado (Şili), Daniel Guiza (İspanya), Deivid De Souza (Brezilya), Diego Lugano (Uruguay), Edu (Brezilya), Joseco (İspanya), Roberto Carlos (Brezilya)
Galatasaray: Fernando Meira (Portekiz), Cassio Lincoln (Brezilya), Milan Baros (Çek Cumhuriyeti), De Santics (İtalya), Shabani Nonda (Kongo), Tobias Linderoth (İsveç), Harry Kewell (Avustralya)
Gaziantepspor: Christian Rodrigo Zurita (Arjantin), Armand Deumi Tchani (Kamerun), Andre Roberto Soares Da Silva Beto (Brezilya), Rodrigo Barbosa Tabata (Brezilya), Ivan Saraiva De Souza (Brezilya), Eduardo Pasheco (Brezilya)
Gençlerbirliği: Nicolas Periç (Şili), Lamine Traore (Burkina Faso), El Saka (Mısır), Daniel Addo (Gana), Kahe (Brezilya), Bruce Djite (Avustralya), James Troisi (Avustralyalı)
Hacettepe: Admir Azmy (Mısır), Admir Teli (Arnavutluk), Gilman Lika (Arnavutluk), Tozo (Brezilya), Sandro (Brezilya), François Zoko (Fildişi Sahilleri), Shaibu Yakubu (Gana), Xhevahir Sukaj (Arnavutluk)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Kenan Hasagiç (Bosna Hersek), Roberto Barbosa (Brezilya), Martin Robert Kus (Polonya), Marcus Cesario (Brezilya), Razundara Tjikuzu (Namibya), Adriano Nascimento (Brezilya), Gustave Bebbe (Kamerun)
Kayserispor: Cesar Toledo (Paraguay), Franco Cangele (Arjantin), Julius Aghahowa (Nijerya), Salomon Olembe (Kamerun), Leonardo Escobar (Arjantin), Milan Puroviç (Karadağ), Süleyman Hamidou (Kamerun)
Kocaelispor: Dusan Andjelkovic (Sırbistan), Julio Cesar Mendes Moreira (Brezilya), Nenad Jestrovic (Sırbistan),
Patrice Nzekou Nguenheu (Kamerun), Dorde Tutoriç (Sırbistan)
Konyaspor: Jefferson (Brezilya), Jonathan Kahne (Fransa), Da Silva (Brezilya), Milos Mihajlov (Sırbistan)
Sivasspor: Michael Petkoviç (Avustralya), Mamadou Diallo (Gine), Fabio Alves Da Silva Bilica (Brezilya), Kanfory Sylla (Gine), Sergio Pacheco de Oliveira (Brezilya), Pini Felix Balili (İsrail), Herve Germain Tum (Kamerun)
Trabzonspor: Rigobert Song (Kamerun), Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), İbrahim Yattara (Gine), Tony Sylva (Senegal), Daouda jabi (Gine).
EyüphanAydın 04.09.2008, 21:58 Günümüzde en iyi futbolcular Brezilyadan çıktığı için tabikide gözde isimler onlar gibi görünüyor.
Adamların en kötü topçuşu bile Büyük takımlarda rahatlıkla oynayabilir.İnşallah böyle giden üslübü değiştirir kendi oyuncularımıza değer vermesini biliriz.
Arjantinden de cikiyor oyle futbolcular neden cok deyil
YuNuSPaSa58 04.09.2008, 22:33 Arjantinden de cikiyor oyle futbolcular neden cok deyil
ArjantinLiLerin Burnu havadada ondan. KendiLerini ßişey sanıyoLar. Ama ßreziLyaLıLar öyLe deiL. AdamLArı Hakkariye qötürsen orda ßiLe oynar...
yerliturkuaz 05.09.2008, 16:15 Türk oyuncular dünyayı sardı
67 Türk başka ülkelerin Milli takımlarında futbol oynuyor. Türkiye'de Aurelio'nun Türk vatandaşlığına geçer geçmez Milli formayı giymesi büyük tartışmalar yaratırken, Avrupa'daki 9 ayrı ülkenin milli takımında son iki yılda 66 Türk genci forma giydi.
Futbolda söz sahibi Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Fransa, Danimarka, Avusturya, Rusya ve Belçika gibi ülkelerin başarı ve gelecek için Türk gençlerine yönelmesi, özellikle bu ülkelerde süregelen Afrikalı modasının ardından Türk modasının başladığını gösterdi.
Avrupa futbolunun devlerinden biri olan Almanya, neredeyse geleceğinin önemli bir kısmını Türklere emanet etmiş durumda. Almanların 21 yaş altı takımından itibaren hemen hemen her kademesindeki takımında birden fazla Türk görmek mümkün.
Avusturya Milli Takımı'nda da son yıllarda hızlı bir şekilde Türkleşme göze çarpıyor. Hataylı Azar Karadaş'ın Norveç, Uğur Yıldırım'ın Hollanda A Milli Takımlarına yükselmesinin ardından, Ramazan Özcan'ın Avusturya ve Malik Fathi'nin de Almanya A Milli Takımı'na çıkması dikkat çekti. Udineseli Gökhan İnler, Young Boyslu Hakan Yakın (şimdi Katar'da) ve Basel'deki Eren Derdiyok ise İsviçre milli takımının gözdeleri durumunda...
İŞTE ÜLKELER VE ONLAR İÇİN OYNAYAN TÜRKLER
AVUSTURYA MİLLİ TAKIMI
İsim Takım
(Salzburg) Ramazan Özcan A
Muhammed Akagündüz A
(Avusturya Wien) Yüksel Sarıyer A
Volkan Kahraman A
Salih Alıc U-19
Cemil Tosun U-19
(Ried) Harun Erbek U-19
Veli Kavlak U-19
(LASK) İhsan Poyraz U-19
Metin Batır U-18
Sabri Vural U-17
Turgay Bahadır U-17
Kemal Duran U-17
Cem Tosun U-17
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
(yok)
DANİMARKA MİLLİ TAKIMI
İsim Takım
Muhammed Akıncı U-21
Olcay Senoğlu U-20
Musa Turan U-16
Saban Özdoğan U-16
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
(yok)
HOLLANDA MİLLİ TAKIMI
İsim Takım
Uğur Yıldırım A
Gabriel Özcan U-19
Oğuzhan Türk U-19
Ömer Özçelik U-17
Ercan Sancar U-16
Serhan Candan U-17
Atam Koroğlu U-16
Ferdi Sönmez U-16
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
-NAC Breda (Aykut Demir)
-NEC Nijmegen (Muslu Nalbantoğlu)
ALMAN MİLLİ TAKIMI
İsim Takım
Erdal Kılıçaslan U-19
Mehmet Akgün U-19
Serdar Taşcı U 19
Mustafa Doğan A
Daniyel Çimen U - 19
Eren Şen U-19
Volkan Altın U-17
Selim Teber U-21
Abdül Yılmaz U-17
Volkan Kiral U-20
Mahmut Yılmaz U-21
Malik Fathi A
Bulut Aksoy U-18
Timur Özgüç U-18
Faruk Gül U-17
Serkan Durmaz U-19
Ersan Tekkan U-19
Mesut Özil -U-21
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
-Bayern Münih (Hamit Altıntop)
-Schalke 04 (Halil Altıntop)
-Stuttgart (Yıldıray Baştürk)
-Nuri Şahin (Dortmund)
-SC Freiburg (Ali Güneş)
-Köln (Ümit Özat)
-Wolfsburg (Emre Öztürk)
İSVEÇ MİLLİ TAKIMI
Baykal Kulaksızoğlu U-19
Hasan Çetinkaya U-21
Kennedy Bakırcıoğlu U-21
Gabriel Özkan U-19
Erkan Zengin U-21
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
(yok)
İSVİÇRE MİLLİ TAKIMI
Murat Yakın A
Hakan Yakın A
Eren Derdiyok A
Yaşar Ursal U-18
Ferhat Çökmüş U-20
Diren Aydemir U-20
Erhan Koçak U-18
Samet Gündüz U-18
Murat Ural U-18
Gökhan İnler A
İlker Tugal U-19
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
(yok)
BELÇİKA MİLLİ TAKIMI
Önder Turacı U-21
Onur Kaya U-17
Sinan Bolat U-16
Lokman Atasever U-19
Yusuf Nalıncı U-17
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
Anderlecht (Serhat Akın) (Şimdi Kocaelispor'da)
FİNLANDİYA MİLLİ TAKIMI
Uğur Menekşe U-19
NORVEÇ MİLLİ TAKIMI
Azar Karadaş A
İSPANYA
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
-Villarreal (Nihat Kahveci)(Milli Futbolcu)
-Huelva (Ersen Martin)(milli futbolcu)
-Real Sociedad (Necati Ateş)
-İbrahim Kaş (Getafe)
YUNANİSTAN
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
-Xanthi (Deniz Baykara)
-Erol Bulut
RUSYA
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
CSKA Moskova (Caner Erkin)
Zenit (Fatih Tekke)
Rubin Kazan (Gökdeniz Karadeniz- Hasan Kabze)
İNGİLTERE
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
Blackburn (Tugay Kerimoğlu)
Middlesbrough (Tuncay Şanlı)
AZERBAYCAN
TÜRKİYE İÇİN OYNAYANLAR
Ali Cansun (İnter Bakü)
Suat Usta (İnter Bakü)
DOGU_BEY 09.09.2008, 00:04 şu yalan dünyada 1 dilim ekmeğe muhtaç ne kadar insan var biliyor muyuz? ya da onlar günlerce belki aylarca yiyecek bulamazken bizler bol bol israf edip tıkınırken hiç düşünüyor muyuz?...
işte size açlığın acı ama bir o kadar da gerçek resmi...
http://img252.imageshack.us/img252/9813/9aat6.jpg
http://www.bildirgec.org/imaj/dogukansavas/mutluazinlik.JPG
http://www.sevivon.com/images/holokost/bakis17img2.jpg
http://www.volksbund.de/images/presse/fotos/bild_auf2/g2_150.jpg
not: bu resimlerden sonra bir parça da olsa düşünelim ve ramazan ayını iyi değerlendirelim gerçekten muhtaç olanlardan yardım elimizi esirgemeyelim..
titizyiğido 09.09.2008, 00:46 resimler açılmıyo gardaş ama allah bu durumdaki bütün insanların yardımcısı olsun özellikle şu mubarek günlerde
Abdullah DuMaN 09.09.2008, 10:04 BU SEZONUN EN PAHALI 25 FUTBOLCUSU
BÜYÜK KALİTEDE OYUNCULAR VAR
http://fotohaber.ekolay.net/detay.aspx?kid=10&id=8045&rid=D15115A4BAC543DE98578E18BC FD7549
06kaan058 15.09.2008, 21:53 Halk Müziği sanatçısı Engin Nurşani K.Maraş'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Yoğun bakıma alınan genç sanatçı yaşam mücadelesi veriyor.
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Cumartesi günü Ceylan Türkü Cafe adlı iş yerinin açılışını yapmak üzere ilçeye gelen Engin Nurşani, açılıştan sonra hayranlarının yoğun ilgisi altında programını tamamladı.
Gece saat 01.30'da arkadaşı Mustafa Kara ile birlikte Gaziantep'e dönmek üzere yola çıktı. Arkadaşı Mustafa Kara'nın kullandığı 27 LK 379 plakalı otomobil Göksun- Kahramanmaraş karayolu Püren Tüneli girişinde aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden şarampole yuvarlandı
yusuf_yusuf 15.09.2008, 21:55 yuce allahım acıl sifalar versın --------- çok genc ya yazık oldu vala
velibircan 15.09.2008, 21:58 Allah Acil Şiflar Versin..Çok Sevdiğim Sanatçılardan Birisi Daha çok Genç..
furkancfc 15.09.2008, 22:01 allah acil şifaler versin çok sevdiğim bir sanatçı.
UTKUM_58 15.09.2008, 22:34 ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN GECMIS OLSUN........
şafak58_35 16.09.2008, 02:35 allah şifa versin ya umarım düzelir.............
DENİZEVİ 16.09.2008, 22:46 Nihat KAHVECİ Villareal İçin Şarkı Söyledi !..( VİDEO GÖRÜNTÜSÜ )
http://www.tumspor.com/photos/434372489.jpg
Villarreal'in başarılı oyuncusu Nihat Kahveci, kulübünün televizyonu için şarkı söyledi.
Villarreal'de Nihat Kahveci ve bazı takım arkadaşları kulübün resmi televizyonu için “ VIOLETA ” adlı şarkıyı söyledi.
Gonzalo, Cazorla, Diego ve Pires'in de aralarında bulunduğu bir grup takım arkadaşı ile “Violeta” şarkısını seslendiren Nihat, şarkıyı tam söyleyemediği yerlerde “kayıtta mısınız?” derken, şarkının sonu da Nihat'ın “biliyorum biliyorum kayıttasınız!” sözleriyle bitiyor.
Villarreal, ligde son oynanan Deportivo maçında El Madrigal Stadı'nda taraftarlarına dev ekrandan futbolcularının ağzından “Violeta” şarkısını dinletiyor.
http://i37.tinypic.com/2u9hkiv.gif
http://i35.tinypic.com/kajius.gif (http://www.vidomodo.com/video_contents/16092008103359.flv)
DENİZEVİ 20.09.2008, 23:38 BAŞARININ SIRRI
http://i34.tinypic.com/33vgahi.gif
İş adamının işleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Bir zamanlar çok başarılı bir insan olmasına rağmen şimdi büyük olan sadece borçlarıydı.
Bir taraftan kredi verenler onu sıkıştırırken, diğer taraftan da bir sürü insan ödeme bekliyordu. Çok bunalmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu. Nefes ve hava almak için parka gitti. Bir banka oturdu ve başını ellerinin arasına aldı.Uzun-uzun tekrar bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başladı.
Tam bu sırada birden, önünde yaşlı bir adam durdu.
Yaşlı adam :
- " Çok üzgün görünüyorsun. Seni rahatsız eden bir şey olduğu belli. Benimle
Paylaşmak ister misin ? " diye sordu .
İşadamının yakınmalarını dinledikten sonra da ;
Yaşlı adam :
- " Sana yardım edebilirim " dedi. Çek defterini çıkardı. İşadamının adını sordu ve ona bir çek yazdı. Çeki ona verirken de şöyle dedi:
- " Bu para senin. Bir yıl sonra seninle burada buluştuğumuzda bana olan borçunu ödersin. Hadi al !.. " dedi. Ve yaşlı adam geldiği gibi hızla gözden kayboldu.
İşadamı elindeki çeke baktı. Çekte 500 Bin ( Beşyüz bin $ ) dolar $ yazıyordu ve imza ise John ROCKEFELLER 'e aitti... Yani o gün için Dünyanın en zengin adamının imzası idi. " Tüm borçlarımı hemen ödeyebilirim' diye düşündü. John ROCKEFELLER 'e ait bu çekle her şeyi çözebilirdi.
Ama çeki bozdurmaktan vazgeçti. Bu değerli çeki kasasına koydu. Onun kasasında olduğunu bilmenin güveniyle yepyeni bir iyimserlikle işine tekrar dört elle sarıldı.Büyük küçük demeden tüm işleri değerlendirmeye başladı. Ödeme planlarını yeniden yapılandırdı. İyi yapılan işler, yeni-yeni işleri doğurdu. Birkaç ay sonra tekrar işlerini yoluna koyabilmişti.
Takip eden aylarda ise borçlarından tümüyle kurtulup hatta para kazanmaya başlamıştı. Tüm bir yıl boyunca çalıştı durdu.
Tam bir yıl sonra, elinde bozulmamış çek ile parka gitti. Kararlaştırılmış olan saatin gelmesini bekledi. Tam zamanında yaşlı adamın hızla ona doğru geldiğini gördü. Tam ona çekini geri verip başarı öyküsünü paylaşacak ken ; bir hemşire koşarak geldi ve yaşlı adamı yakaladı.
Hemşire :
- " Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir. " dedi.
- " Çünkü bu bey sürekli olarak huzur evinden kaçıp, bu parka geliyor. Herkese kendisinin John ROCKFELLER olduğunu söylüyor. " diye ekledi.Hemşire yaşlı adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı.
İşadamı şaşkın bir şekilde öylece durdu kaldı. Sanki donmuştu. Tüm yıl boyunca arkasında yarım milyon dolar ( $ ) olduğuna inanarak işler almış, yapmış ve satmıştı.
Birden, hayatının akışını değiştiren şeyin para olmadığını fark etti.Hayatını değiştirenin yeniden kendinde bulduğu, kendine güven ve inançtı.
Son söz :
Başarının sırrı, kasamızda duran değil, kendi kalbimizde ve kafamızda olanlardır.
Başka yerde aramaya gerek yok.
http://i34.tinypic.com/33vgahi.gif
http://www.internethaber.com/images/news/72231.jpg
Sivaslı Ufuk, henüz 26 yaşındaydı ve müthiş oyunuyla bir çok taraftarın gönlünde taht kurmuştu! Ufuk bu kez...
Almanya'nın Rheinhessen-Kreisklasse ligi takımı Mainz Ditib Türkgücü'nün oyuncusu Sivaslı Ufuk Akkaynak, maç sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Takım arkadaşlarına "Başım dönüyor, bana su verin" dedikten sonra yere yığılıp kalan Akkaya, bir daha uyanmadı.....
Almanya'nın Rheinhessen-Kreisklasse ligi takımı Mainz Ditib Türkgücü'nün oyuncusu Ufuk Akkaynak, geçtiğimiz Pazar 1.FC Willy Wacker takımıyla oynanan maç sırasında kalp krizi geçirip, öldü.
Karşılaşmanın 43. dakikasında fenalaşan 26 yaşındaki Sivaslı Akkaynak, takım arkadaşlarına 'Başım dönüyor, bana su verin'' dedikten sonra yere yığılıp kaldı. Sahada yaklaşık 1,5 saat süren tıbbi müdahalenin ardından Mainz Üniversite Kliniği'ne kaldırılan genç futbolcu, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.
ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK DERİN
2006 yılında Bekir Gürbüz ile birlikte Mainz Ditib Türkgücü'nün kurulmasına ön ayak olan başkan Abdülkadir Işıktaş, üzüntülerinin çok derin olduğu belirterek, şöyle konuştu: "1.FC Willy Wacker karşılaşmasına sevinç içinde çıkmıştık. Çünkü 6 maçta, 6 galibiyet ile liderdik. Bu karşılaşmada da 2-0 öndeydik. İkinci golü, üç rakip oyuncuyu çalımlayarak Ufuk atmıştı. Bu golden 5 dakika sonra 43. dakikada yere yığıldı. Hemen ambulans, ardından doktor geldi. Sahada 1,5 saat kadar ilk yardım yapıldı. Doktor, kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kalp kapakçığı kapandığı için beyni su toplamış. Bu suyu vücudun 12 saat içinde tıbben çekmesi gerekiyormuş. Fakat bu olmadı. Yaşam destek ünitesine bağlanan Ufuk Akkaynak, beyin ölümünün ardından makineden çekildi. Allah'ın taktiri ilahisi gerçekleşti."
MORAL VERİYORDU
Takım arkadaşı kaleci Ramazan Ertuğrul, "Takımın ruhu ve beyni gitti. Çok üzgünüz, olayı bire bir sahada yaşamış olarak hep gözümün önüne geliyor. Onu unutmamız mümkün değil, daha 2 hafta önce 7.9.1982 doğumlu arkadaşımızın doğum gününü kutlamıştık. 'Takımı bir üst lige taşıyacağım, hiçbir şeyi dert etmeyin. Sahada kendinizi oyuna verin yeter' diyerek bize moral ve destek veriyordu" gözyaşı döktü.
Bir ilaç fabrikasında çalışan ve babasından ayrı yaşayan annesi Gül, kardeşleri Esra ve Derya ile birlikte oturan Ufuk Akkaynak'ın cenazesi, dün öğle namazına müteakip ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından Sivas'a götürüldü. Talihsiz genç, Sivas'ın Gürün ilçesinde bugün toprağa verilecek.
ÜMİT ÖZAT DA FENALAŞMIŞTI
Bundesliga takımlarından Köln'de kaptanlık yapan Ümit Özat da, 29 Ağustos'ta oynanan maçın 30. dakikasında bir anda yere yığılmıştı. Gözleri dönen ve dili boğazına kaçan Ümit'e doktorlar anında müdehale etmiş, dili boğazından çıkarılan ve kalp masajı yapılan Ümit, derhal oyundan alınarak hastaneye götürülmüş ve hayati tehlikeyi atlatmıştı.
Türk futbolnun başı saolsun..(::
yigido_ilhan58 24.09.2008, 20:09 kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve futbol camiyasınabassaglıgı ve metanet dilerim Allah mekanını cennet etsin
burak_baykal 24.09.2008, 20:17 sevgili ufuk kardeşime allahtan rahmet eylesin kalan ailesi,yakınlarınada başsağlığı dilerim.mekanı cennet olsun.
ALLAH RAHMET ETSİN SON ZAMANLARDA SPORCULARDA ASIRI BIR RAHATSIZLANMA VAR HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN ONLARDA OLURSA BIZDE KIM BILIR NE OLUR.BASIMIZ SAOLSUN...
Harput0658 24.09.2008, 20:33 Allah rahmet eylesin büyük şanssızlık.
kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve futbol camiyasınabassaglıgı diliyorum mekanı cennet olsun..
etzel1967 24.09.2008, 20:39 Allah rahmet eylesin...çok üzücü bir haber...
Her Canlı birgün mutlaka ölümü tadacaktır ama öyle ama böyle kaderde ne varsa onu yaşamak zorundayız Allah rahmet eylesin Rabbim tahsilatını affetsin mekanı cennet olsun ailesine ve yakınlarına Rabbim sabır versin
furkancfc 24.09.2008, 21:04 allah gani gani rahmet eylesin yiğidom. mekanın cennet olsun.
burak_baykal 24.09.2008, 21:35 YEREL SEÇİMLERİN YAKLAŞMASI İLE SİYASİ PARTİLERDE İLÇE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ OLMAYA BAŞLAMIŞTI.GEÇEN PAZAR GÜNÜ KAĞITHANEDE İKTİDAR PARTİSİNİN İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 3 DÖNEM GÖREVDE BULUNAN SİVAS ZARALI SEYİT AHMET ÇANDIR YERİNE TEKRAR SİVASLI OLAN SAMİ İLHAN SEÇİLMİŞTİR.(AYRICA KAĞITHANE BELD.BAŞK.YARD.)SEVGİLİ HEMŞEHRİME GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM.İNŞALLAH KAĞITHANEDE BULANAN SİVASLILARA FAYDASI BULUNUR.
SenSetik 25.09.2008, 02:33 ARSENE WENGER'İN SIRRI:
Arsenal'in başarılı hocası Arsene Wenger'in en güçlü yanı olarak gösterilen 'takım yaratma' özelliğinin sırrı çözüldü. 59 yaşındaki Fransız çalıştırıcının psikologlara danışarak hazırladığı maç öncesi takım konuşmaları hafta sonu oynanan Bolton maçının ardından otel görevlilerin eline geçince ünlü hocanın taktikleri açıklığa kavuştu.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki rakibi Arsenal'in son takım konuşmasında deneyimli teknik adam “Takımdaşlık içinde bulunacak bireysel mutluluk” temasını işlediği ortaya çıktı. Bolton deplasmanı öncesi Manchester Otel'de yapılan toplantıda Wenger her oyuncusuna kendilerinden beklediği davranışları bir A4 kağıdına yazarak madde madde okudu.
İşte Wenger'in 19 Eylül'de Bolton maçından önce 'gizli' olarak dağıttğı yazının içeriği:
* Takım ancak onun içindeki bireylerin birlikteliği kadar güçlüdür.
* Bizi ekip olarak ileriye taşıyacak şey onun içindeki bireylerin birbiriyle candan ilişkiler kurmasıdır.
Sezona fırtına gibi girip Bolton deplasmanında 3 puanı 3-1'lik skor ile alan Arsenal'lı futbolcular genel konuşmanın ardından maça özel 'Bizi güçlendirecek şeyler' başlığı altında şu liste de dağıtıldı:
* Sürekli pozitif bir yaklaşım göster!
* Kendin için değil takım için doğru olduğuna inandığın şeyi yap!
* Güçlü bir başarma inancına sahip ol!
* Takımın gücüne her zaman inan!
* Saha içinde ve dışında hep daha fazlasını iste ve hep daha fazlasını ver!
* Sadece konsantrasyona odaklan!
* Kazanma duygusunu yaşamak için formda kal ve hazırlıklı ol!
* Ruhen daha güçlü olmaya odaklan ve sonuna kadar gitmeye daima hazır ol!
* Deplasmanda oynarken kimliğimize inan ve kendi sahamızda o sevdiğimiz futbol tarzımızı aynı şekilde yansıt!
* Takım arkadaşlarına daima sahip çık!
* İnsan ve futbolcu olarak efendi ol ve mütevazılığını asla kaybetme!
* Takım olmanın değerli ve özel olduğunu asla unutma, bunun keyfini çıkart ve daima bu özel topluluğa her türlü katkıda bulun!
DENİZEVİ 25.09.2008, 22:57 ÖN YARGILI OLMAK
http://i35.tinypic.com/2zqenub.gif
Gelincik Hikayesi
Uzaklarda bir köyde, kocası, çocuğu doğmadan ölmüş... Tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması açısından dağda yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar. Gelincik kadının yanından bir an bile ayrılmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça uysallaşır.Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğar. Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadır. Günler geçer ve kadın bir gün birkaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır. Gelincikle bebek evde yalnız kalmışlardır. Aradan biraz zaman geçer ve anne eve gelir. Gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne çıldırmışcasına gelinciğe saldırır ve oracıkta öldürür hayvanı... Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur. Anne odaya yönelir...
Ve odada beslediği beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yılanı görür.
Einsteinin bir sözü vardır;" İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor."
Her şeye ön yargılı ve taraflı olarak yaklaşanlara atfolunur...
ÖNYARGININ OLMADIĞI !.. EN GÜZEL GÜNLER SİZLERİN OLSUN !..
Abdullah DuMaN 26.09.2008, 16:33 9 yaşında Milan'a imza attı
Serie A devi Milan, şimdiden Lionel Messi, Sergio Aguero ve Diego Maradona ile kıyaslanan 9 yaşındaki Meksikalı çocukla sözleşme imzaladı.
Uzun vadeli bir yatırım yapmış olan Rossoneri, 9 yaşındaki Meksikalı Edgardo Obregon'u takıma bağlamış olmanın rakipleri karşısında büyük bir avantaj sağladığını ifade etti.
Guadalajara ekibi Chivas ile antrenmanlara çıkan 9 yaşındaki Obregon'a orada "The Cat" yani "Kedi" lakabı takıldı.
Obregon Milan'ın düzenlediği Gençler Turnuvası'nda teknik ekibin gözüne girerken, Barcelona tarafından da takibe alınmıştı.
"O Messi'nin, Aguero ve Maradona'nın devamıdır" yorumunu yapan İspanyol Marca gazetesi 9 yaşındaki çocuğu övgü dolu sözlerle ifade etti.
Avrupa kulüpleri son yıllarda, genç yetenekleri çocuk yaşlarda renklerine bağlamaya çalışırken, Milan'ın yaptığı Obregon atağı gençleri takip eden Avrupa devleri arasındaki rekabeti daha da kızıştırdı. (Haber türk)
XXCakir58 26.09.2008, 16:37 Insallah bizdende böyle yetenekli futbolcularin cikmasini dilerim.
EyüphanAydın 28.09.2008, 12:52 Ramazan Bayramı namazı, Ankara'da 07.25'de, İstanbul'da 07.41'de, İzmir'de 07.46'da, Hakkari'de ise 06.39'da kılınacak.
Diyanet İşleri Başkanlığından aldığı bilgiye göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle:
''Adana: 07.13, Adıyaman: 07.01, Afyonkarahisar: 07.33, Ağrı: 06.43, Aksaray: 07.19, Amasya: 07.13, Ankara: 07.25, Antalya: 07.31, Ardahan: 6.46, Artvin: 06.50, Aydın: 07.43, Balıkesir: 07.44, Bartın: 07.28, Batman: 06.50, Bayburt: 06.55, Bilecik: 07.36, Bingöl: 06.53, Bitlis: 06.46, Bolu: 07.30, Burdur: 07.33, Bursa: 07.40, Çanakkale: 07.50, Çankırı: 07.22, Çorum: 07.17, Denizli: 07.38, Diyarbakır: 06.54, Düzce: 07.32, Edirne: 07.51, Elazığ: 06.58, Erzincan: 06.58, Erzurum: 06.51, Eskişehir: 07.34, Gaziantep: 07.04, Giresun: 07.03, Gümüşhane: 06.59, Hakkari: 06.39, Hatay: 07.09, Iğdır, 06.40, Isparta: 07.32, İstanbul: 07.41, İzmir: 07.46, Kahramanmaraş: 07.07, Karabük: 07.26, Karaman: 07.21, Kars: 06.44, Kastamonu: 07.22, Kayseri: 07.13, Kilis: 07.05, Kırıkkale: 07.22, Kırklareli: 07.48, Kırşehir: 07.19, Kocaeli: 07.37, Konya: 07.24, Kütahya: 07.36, Malatya: 07.02, Manisa: 07.45, Mardin: 06.51, Mersin: 07.15, Muğla: 07.41, Muş: 06.49, Nevşehir: 07.16, Niğde: 07.16, Ordu: 07.05, Osmaniye: 07.09, Rize: 06.55, Sakarya: 07.35, Samsun: 07.12, Siirt: 06.47, Sinop: 07.17, Sivas: 07.08, Şanlıurfa: 06.59, Şırnak: 06.44, Tekirdağ: 07.47, Tokat: 07.10, Trabzon: 06.58, Tunceli: 06.57, Uşak: 07.37, Van: 06.42, Yalova: 07.39, Yozgat: 07.17, Zonguldak: 07.30.''
YURT DIŞINDA NAMAZ SAATLERİ
KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bayram namazı saat 07.19'da kılınacak.
Türk cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerindeki bazı merkezlerde bayram namazı saatleri ise yerel saatle şöyle:
''Bakü: 08.17, Nahcivan: 08.34, Bişkek: 06.40, Taşkent: 07.00, Duşanbe: 07.00, Almatı: 07.31, Aşkabat: 07.41, Tiran: 07.18, Atina: 08.00, Dedeağaç: 07.53, Gümülcine: 07.55, İskeçe: 07.57, Selanik: 08.05, Saraybosna: 07.25, Mostar: 07.27, Sofya: 08.05, Üsküp: 07.12, Bükreş: 07.55, Köstence: 07.45, Belgrad: 07.18, Priştina: 07.13.''
Avrupa'daki bazı şehirlerden Amsterdam'da 08.28, Brüksel 08.29, Helsinki'de 08.21, Paris'te 08.34, Strasbourg'da 08.13, Stockholm'de 07.47, Londra'da 07.47, Cenevre'de 08.17, Berlin'de 07.55, Dortmund'da 08.17, Dusseldorf'da 08.19, Frankfurt'da 08.11, Hamburg'da 08.10, Köln'de 08.19, Stutgart'ta 08.07'de (yerel saatle) bayram namazı kılınacak.
Bayram namazı, Washington'da 07.43, New York'ta 07.32, Atlanta'da 08.09, Boston'da 07.22, Chicago'da 07.28, Detroit'te 08.10, Los Angeles'ta 07.25, Miami'de 07.49, Montreal'de 07.35, Toronto'da 07.56, Sydney'de 06.12, Melbourne'de 06.37, Tokyo'da ise 06.14'te (yerel saatle) kılınacak.
YigidoGenclik38 28.09.2008, 12:57 [
allah razı olsun senden üyüp simdiden herkezi bayramı nı kutlarım ama benimki hüzü gececek ama"][/FONT][/COLOR][/FONT]
yeniceri_can 28.09.2008, 13:18 ulu camideyim inşallah bayram sabahı..
ibrahimovic7 28.09.2008, 13:34 Herkesin bayramı mübarek olsun. Sivasspor yenmese bayrama biraz buruk girecektik ama bide feneri yendiya cook rahatız neşeliyiz. :))
myyiğido58 28.09.2008, 13:54 sivasspor bizi neşelendirdi bayrama biz öle soktu paylaşım için saol
EyüphanAydın 28.09.2008, 14:02 Sivasspor-Fenerbahçe maçı ile çifte bayram yaşadık.
Bayrama girmeden bize bu bayramı yaşattığın için sana minnettarız.Böylesi hoş bir armağanı bu mübarek gecede bize yaşattığın için sana minnettarız.Tekrar tekrar Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını Kutluyorum.
Büyüklerimin ellerinden,küçüklerimin gözlerinden öpüyorum...
yiğidokazım58 28.09.2008, 16:24 Şimdiden Bayramınız mübarek olsn geçmiş kandiliniz kutlarım. :)
kangallı58 28.09.2008, 17:01 Tüm yigidoların Ramazan bayramı mübarek olsun büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim
5858ismail3535 28.09.2008, 17:47 Tüm yigidoların Ramazan bayramı mübarek olsun
orhanyıldız58 28.09.2008, 18:51 Eyüphan hep yararlı konu açıyosun kardeşim saol...
yusuf_yusuf 28.09.2008, 20:04 Tüm yigidoların Ramazan bayramı mübarek olsun
herkesın ramaan bayramı mubarek olsun bu bayramda kuçuklerın buyuklerının elını opup barsıması lazım dır derım ben en iyi bayram dır bu onlar için
DENİZEVİ 28.09.2008, 23:40 Tüm İslam Alemin Mübarek Ramazan Bayramını En İçten Duygularımla Kutlar,daha aydınlık ve parlak gelecek adına,günlerinizin;bir ay ışığı kadar parlak,güneş ışınları gibi ışıl-ışıl olmasını temenni ederim.
YuNuSPaSa58 29.09.2008, 00:31 Ettiğiniz Her Dua; Derdine Deva, hastalığına Şifa, gözlerinize Nur, Gönlünüze Huzur, Geçmişinize Rahmet, Hanenize ßereket qetirsin. Ramazan ßayramınız Mübarek oLsun YiğidoLar...
SİVAS VE SİVASSPORUN BAŞARISI İÇİN EMEĞİ GEÇEN HERKEZDEN ALLAH RAZI OLSUN
AMİN AMİN...TÜM SİVAS CAMİASINDAN İNŞALLAH
yusufener 01.10.2008, 14:41 İNSANLIĞIN MEMLEKETİ
Koca dünyada her yer sular altında kalmıştı.Sadece Sivas kalmıştı sular altında kalmayan.Aslında o bölgeye de diğer yerler kadar yağış vardı.Ama oranın tertemiz ve sıcak kanlı insanlarının kalpleriyle bu bölge ayakta kalmayı başarmıştı.
Sivas'ta sadece Türkler değil yanında bir kaç tane daha ırk bulunuyordu.Bunlar şanse eseri buraya gelmiş olan turistlerdi.İnsanlığı kurtarmak Sivas'taki insanların elindeydi.Sivas'taki köylü kısım gelen turistlerden ilim öğrendiler,turistler de köylülerden saflığı,temizliği,doğru düşünmeyi öğrendiler.İkisinin sentezini kurup Sivas'ta büyük bir laboratuvar kurduar ve bütün düşüncelerini burada paylaştılar buraya odakladılar.
Bütün ihtimalleri göz önüne aldılar.En iyisinin suları,inşa ettikleri gökdelen kadar büyük depolarda toplamak olduğunua karar verdiler.İlerde küresel ısınma olursa suyumuz da olur düşüncesiyle herkes bu fikir etrafında birleşti.Suları topladılar ve depolara koydular.Yeryüzünde dağlık alanlar ve yüksek kesimler suyun altından kurtulmuştu.İnsanlar yavaş yava yayılmaya ve soylarını devam ettirmeye başlamışlardı.Çeşitli yörelere dağıldılar ama Sivas'ı asla unutamamışlardı.Çocuklarına anlattılar onlar da çocuklarına ve onlar da çocuklarına anlattılar. Tüm insanlık nerelisin diye soulduğunda 'Sivaslıyım' diyordu ama yeni kuşak 'Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir' dediği için gelecek kuşaklar memleketlerinin Sivas olduğunu öğrenemeyeceklerdi...
Not : Neden Sivas sular altında kalmadı diyorsanız o da Allah'ın hikmeti :D :D Ve yazarın işine karışmayın :D :D
58_SEMİH_58 01.10.2008, 17:38 İNSANLIĞIN MEMLEKETİ
Koca dünyada her yer sular altında kalmıştı.Sadece Sivas kalmıştı sular altında kalmayan.Aslında o bölgeye de diğer yerler kadar yağış vardı.Ama oranın tertemiz ve sıcak kanlı insanlarının kalpleriyle bu bölge ayakta kalmayı başarmıştı.
Sivas'ta sadece Türkler değil yanında bir kaç tane daha ırk bulunuyordu.Bunlar şanse eseri buraya gelmiş olan turistlerdi.İnsanlığı kurtarmak Sivas'taki insanların elindeydi.Sivas'taki köylü kısım gelen turistlerden ilim öğrendiler,turistler de köylülerden saflığı,temizliği,doğru düşünmeyi öğrendiler.İkisinin sentezini kurup Sivas'ta büyük bir laboratuvar kurduar ve bütün düşüncelerini burada paylaştılar buraya odakladılar.
Bütün ihtimalleri göz önüne aldılar.En iyisinin suları,inşa ettikleri gökdelen kadar büyük depolarda toplamak olduğunua karar verdiler.İlerde küresel ısınma olursa suyumuz da olur düşüncesiyle herkes bu fikir etrafında birleşti.Suları topladılar ve depolara koydular.Yeryüzünde dağlık alanlar ve yüksek kesimler suyun altından kurtulmuştu.İnsanlar yavaş yava yayılmaya ve soylarını devam ettirmeye başlamışlardı.Çeşitli yörelere dağıldılar ama Sivas'ı asla unutamamışlardı.Çocuklarına anlattılar onlar da çocuklarına ve onlar da çocuklarına anlattılar. Tüm insanlık nerelisin diye soulduğunda 'Sivaslıyım' diyordu ama yeni kuşak 'Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir' dediği için gelecek kuşaklar memleketlerinin Sivas olduğunu öğrenemeyeceklerdi...
Not : Neden Sivas sular altında kalmadı diyorsanız o da Allah'ın hikmeti :D :D Ve yazarın işine karışmayın :D :D
Guzel Yazmıssın Yusuf:D............
KIZILCAN 06.10.2008, 23:22 Bursaspor yenilgisi Galatasaray'ın aklını iyice başından almış olacak ki... Yenilginin şokunu üzerinden atamayan Cimbom, şok bir unutkanlık yaşadı.
Bursaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray, iki şoku bir arada yaşadı.
Bursaspor, Galatasaray’ı yenmenin keyfini çıkartırken Cimbom ise Bursa’da bıraktığı 3 puanın şoku ile futbolcusu Volkan Yaman’ı Bursa Atatürk Stadı’nda unuttu.
VOLKAN'I STATTA UNUTTULAR
Saat 18.00’de başlayan karşılaşmanın sona ermesinden sonra hayal kırıklığı yaşanan sarı kırmızılı kafile saat 21.00’de Bursa Atatürk Stadı’ndan ayrıldı. Deniz otobüsü seferleri iptal edilidği için İstanbul’a otobüs ile karayoluyla gitmek üzere yola çıkan Galatasaray kafilesi stattan 500 metre uzaklaştıktan sonra Volkan Yaman’ın Atatürk Stadı’nda kaldığını öğrendiler.
Çekirge yolu üzerinde durdurulan Galatasaray otobüsü, Volkan’ın kafileye katılmasını bekledi. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen Volkan otobüse binince, Galatasaraylılar, unuttukları futbolcusuyla birlikte İstanbul’a döndüler.
kerami58 06.10.2008, 23:53 way be bu kadarda olmazki canım bizde yenildik ama kimseyi unutmadık ankarada:)............:)...... ...:)
subasi29 07.10.2008, 00:17 Valla Unutulmasi Benim Icin Pek Enteresan Degil,Ziraa Onlar Deplasmana Oyle Bir Edayla Gidiyorlarki Mutlak Galibiyet Alacaklarini Saniyorlar.Ama Hersey Yolunda Gitmemis Adam Unutmuslar Desenize Bunlar Kor Olmus
YuNuSPaSa58 07.10.2008, 01:41 :D:DBunamışLar:D:D:D:DAslında otoßüsün şoförü ßen oLsaydım hiç umursamazdım direk giderdim:D:D:D:D
Ulubatli58 07.10.2008, 14:43 :D:DBunamışLar:D:D:D:DAslında otoßüsün şoförü ßen oLsaydım hiç umursamazdım direk giderdim:D:D:D:D
seni naparlardi sonrasini hic dusundun mu ;)))
yigidomustafa58 08.10.2008, 21:15 Sivas'ta Coşkulu (Davullu-Zurnalı) Asker Uğurlama
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5051838.jpg http://www.internethaber.com/images/news/50715.jpg
Sivas'ta askerlik çağına gelen gençlerin yakınları, evlatlarını davul zurna eşliğinde askere uğurladı.
Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde askerlik çağına gelen gençlerin yakınları, evlatlarını davul zurna eşliğinde, coşkuyla birliklerine uğurlamanın gururunu yaşadı.
Koyulhisar'dan bu yıl 1988/3 tertip olarak askere gidecek gençler için ilçe merkezinde tören düzenlendi. Gençlerin aileleri ve yakınları tarafından vatani görevlerini yapacakları illere davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönderildiler.
Uğurlama töreninde asker yakınları, ''En Büyük Asker Bizim Asker'' sloganları attı.
Koyulhisar Merkez Mahallesi Muhtarı Ahmet Kundakçı, oğlunu askere göndermekten gurur duyduğunu belirterek, ''Terör memleketimizi parçalayıp, bölmeye uğraşsa da biz onlara inat askerlerimizi davul zurna ve dualarla uğurluyoruz'' diye konuştu.
Asker adayları ise vatani görevlerini yapacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.
Aileleri ve yakınlarıyla vedalaşan askerler omuzlarda otobüslere bindirilerek uğurlandı. Araç konvoyuyla ilçe merkezinde tur atan asker adayları vatani görevlerini yapacakları yere doğru hareket etti.
Uğurlama törenine, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Ayın, asker adaylarının aileleri, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Abdullah DuMaN 10.10.2008, 08:03 Pakistan'ın aşiretler bölgesinde insansız bir Amerikan uçağının fırlattığı füze, 9 kişinin ölümüne neden oldu.
ABD bugüne kadar Pakistan'a 10 füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda sivil öldü. Bugün de hedefinde iki ev vardı.
Afganistan sınırındaki aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'ın Miranşah kasabasındaki füze isabet eden ilk evde 10 kişiyi öldü.
Evde ölenlerin 6'sı Arap kökenliydi...
Füze isabet eden ikinci evin ise Taliban komutanlarından Celalettin Hakkani'ye ait olduğu tahmin ediliyor. O evde ölü olup olmadığı ise bilinmiyor.
Bölgedeki bir gazeteci, evinin damındayken büyük bir patlama duyduğunu ve gördüğünü belirterek, Miranşah'ın Tappi köyündeki saldırıdan sonra uçağın hala bölgede uçtuğunu kaydetti.
KAYNAK: http://galeri.internethaber.com/gall...p?id=2166&no=1
velibircan 12.10.2008, 18:20 http://www.haber50.com/resimler/haberler/37023.jpg
Çoğu türk en büyük en büyük tutkusudur. Her türk genci hayatinda hic olmazsa bir kere hali sahada mac yapmistir. Çogu zaman sadece top tepilen bi yerden ötedir hali saha maçları. Buralarda oynanan maclar, bir ölüm-kalim savasidir. Atılan goller, yıllarca konusulacak gurur kaynaklarıdır. Yenilen goller utanc tablosudur, hele bacak arasindan yenmisse. Hakem olmaz pek, olsa da İ..e olur her zaman. Türk erkegi, hali saha macinda iddia kaybetmez, gol yemez, terlemez. Gol atar, daha önemlisi calim atar. Eger izleyici de varsa hele bir de aralarinda kiz da varsa futboldan hic anlamayan, adam eksik oldugunda cagirilan eleman bile varini yogunu macta harcar. Önemli olan kazanmaktir bu maclarda. Bir de hali saha maclari sonrasi sonsuza kadar devam eden tartismalar vardir ki :)
mac bitmistir,koridorlar da kavga baslar
Cemil: lan hakan niye pas vermiyon lan ,ne kadar bencil herifsin.
Hakan :olum sen kendine bak defansa gelmiyon,insan yardim eder,gol de atabilsen lan senin hakan sukur le bir akrabaligin var mi?
Cemil :ya senin umit ozat la akrabaligin varmi?
Digerleri :Kesin ya tamam.şey eDilmi şşeyin davasını yapmayın (burada sokak atasözleri girer araya)
kaleci adayının kolay bulunmadığı maçlardır.
Maç sonunda herkesin kendisini "maçın adamı" seçtiği karşılaşmalardır
eğer uzun bir zaman sonra yapıyorsanız, sonrasında çekeceğiniz ağrıyla ilgili arkadaş sohbetlerinde "abi 7 aydır maç yapmıyorum, amma hamlamışım ha!"* şeklinde demeçler vermek olmazsa olmazıdır.
HALI SAHA TERİMLERİ :D
[ bırak ] : 'pas ver' manasına gelen bir kelimedir. ayağında top olan takım arkadaşından pas isteme cümlesidir.
[ geldi ] : ayağında top olan takım arkadaşın yanına rakip bir oyuncu gelince söylenen uyarı cümlesidir.
[ iyi vurur ] : ayağında top olan rakip oyuncuyu gaza getirip şut çekmesini sağlamak amacıyla kurulan bir cümledir.
[ geriye ver ] : topu kapıp rakip sahaya diklemesine ilerleyen takım arkadaşını uyarı mahiyette söylenen söz. oyuna defansif bir anlayış katmak için söylenir.
[ geri gelin biraz ] : çeşitli söyleniş şekilleri olmakla birlikte ileriye gidip de geri dönmeyen takım arkadaşlarına sitem cümlesidir. yenilmiş bir gol sonrası söylenmesi asabiyet değişkeninde +2 etki yapabilir.
[ yapma abi ya ] : olumsuz bir davranış yapan takım arkadaşına söylenen söz. [ abi gel ] : bir pas isteme cümlesi daha. ne kadar masum bir cümledir.
[ çok güzel ] : olumlu bir davranış yapan takım arkadaşına söylenen söz.
[ gerideyim ] : topun kenar tellerin yanında sıkışması durumunda takım arkadaşının söylediği söz. topu bana ver, ben müsaitim anlamındadır.
SİZİNDE HALI SAHA MAÇLARININ HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR ?
DENİZEVİ 16.10.2008, 23:05 KiRazcı
http://s.azbuz.com//uploads/UserFiles/8/83/831547/Image/260px-Cherry_Stella444.jpg
http://i34.tinypic.com/23u4m5s.jpg
LÜTFEN TIKLAYINIZ ve İZLEYİNİZ
http://i38.tinypic.com/dvsz86.gif (http://www.dosya.tc/K_RAZCI-1.pps.html)
DENİZEVİ 17.10.2008, 12:34 Mustafa Sinemalarda
Sevgili Arkadaşlar,
Film 29 Ekimde sinemalarda başlıyor.
Her şeye rağmen, hala birilerinin Mustafa Kemal'i anlatmak adına
bir şeyler yaptığını görmek çok ama güzel...
Teşekkürler ve Alkışlar Can DÜNDAR...
http://i34.tinypic.com/23u4m5s.jpg
LÜTFEN TIKLAYINIZ
http://i38.tinypic.com/dvsz86.gif (http://bandirmasehri.azbuz.com/blog/yazi/oku/5000000009319849/Mustafa-Sinemalarda)
spainloco 20.10.2008, 15:47 Sivas'ı şok eden intihar!
Bugüne kadar Türkiye'de örneğine hiç rastlanmadı. Sivas'ta bir lise öğrencisi, sınıfın ortasında intihar etti!
Şiddet okul önlerinden sınıflara kadar indi. Sivas'ta bir lise öğrencesi girdiği bunalıma daha fazla yanamayarak intihar etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Hafik Lisesi 10. sınıf öğrencisi Muhammet Sefa İ. (15), öğle arasında sınıfında, yanında getirdiği tabancayla başına ateş etti. Ağır yaralanan öğrenci Muhammet Sefa İ, kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Öğrencinin cesedi otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırıldı.
Babası Yahya ve ağabeyi Eyüp İ. ile bazı yakınları da hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Olayın ardından hastaneye gelen öğrencinin annesi Fadime İ'ye ise sakinleştirici iğne yapıldı.
Öğrencinin ''kız meselesi'' yüzünden intihar ettiğinin düşünüldüğünü belirten yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirdiler. Bu arada, olay nedeniyle lisede eğitim öğretime öğleden sonra ara verildi.
GokhanTurna 24.10.2008, 20:10 http://www.sahinfm.com.tr/resimler/haberler/18066.jpg
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bu yıl yarışmada Türkiye’yi Hadise’nin temsil edeceğini söyledi. TRT Genel Müdürü "Sponsorları iyi. Bu yüzden tanıtımı ucuza gelir"dedi.
Akşam’ın haberine göre, Şahin, “Düzenlediğimiz anketin sonucunu dikkate alarak bizi Hadise’nin temsil etmesine karar verdik” diye konuştu.
TRT, Mayıs 2009’da Moskova’da yapılacak yarışma için aday sayısını ikiye indirmiş, Şebnem Ferah ile Hadise finale kalmıştı.
Çok Önce Açıklandı Ama Sitede Konu Yoktu Yanılmıyorsam.. Siz Nasıl Degerlendiriyosunuz Hadisenin Katılmasını
titizyiğido 24.10.2008, 20:13 .VAAAAAAAY.BAŞARILARRR........ .........
GokhanTurna 24.10.2008, 21:26 İlk 3 Kesin:D İnşallah Kazanırız...
ofgurleyuk78 24.10.2008, 21:30 Avrupada çoktanınan birisi. Başarılı olacağını sanıyorum. Başarılar Hadise.
DENİZEVİ 29.10.2008, 02:38 http://i36.tinypic.com/34tbipc.gif
http://i33.tinypic.com/280tgfl.gif
RECEP_YÜKSEL 29.10.2008, 13:41 Geç Rambo Abi geç' demişler
29 Ekim 2008 Çarşamba 13:55
Avrasya Maratonu'nu kestirmeden koşup, birinci olan Rambo, herkesi nasıl uyuttuğunu anlattı. Bakın neler yapmış.
İNTERNETHABER
Böylesi ne görüldü ne duyuldu. Avrasya Maratonu'nu kestirmeden koştu, başta kimse uyanmadı. Finişte bir güzel yorgunluk numarası da yaptı. Birincilik kupasını ve bir madalya aldı. Sonradan uyanan yetkililer kupanın peşine düştü ama gelin görünkü Rambo kupayı denize atmıştı.
Pazar günü yapılan 30. Avrasya Maratonu "komik bir skandalla" noktalandı. 40-44 yaş kategorisinde Fenerbahçe'nin olay amigosu Rambo lakaplı Okan Güler birinci oldu.
TRAJİ KOMİK BİR ADAM
Fenerliler ona Rambo diyor... Bir çok kez "komik" olaylarla gündeme geldi. Bu sonuncusunda olduğu gibi. Ama aslında onun hayatı dram... Bir evi ve ailesi yok. Şükrü Saracoğlu stadının yanındaki köprü altı onun evi... Adres hanesine de Trabzon Kıraathanesi yazıyor. Çünkü gündüzleri sabahtan akşama o kahvede oturuyor.
YARIŞI KESTİRMEDEN BİTİRDİ
Kayıtlara böyle geçti ama işin içinde iş vardı. Müthiş bir dereceyle dünya rekoru kıran Rambo, aslında küçük bir hile yapmıştı. Yarışı 7 kilometre kısaltıp, kestirmeden koşmuştu.
MADALYA VE KUPA VERİLDİ
Başta kimse anlamadı. Takii atletlerin taktığı çipler kontrol edilene kadar. Ama o zamanda iş işten geçmişti. Çünkü Rambo çoktan kupasını ve madalyasını almış, kayıplara karışmıştı. Belediye şimdi o kupa ve madalyanın peşinde.
GEÇ RAMBO ABİ DEDİLER
Evi olmadığı için Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki köprü altında yatıp kalkan Rambo, ATV ana haberde koşuda hile yaptığını kabul etti; "Polisler beni görünce bir şey demedi. Geç Rambo abi geç" deyip yolu açtılar" dedi.
YORGUNLUK NUMARASI YAPTIM
Finişe vardığında kimse şüphelenmesin diye yorgunluk numarası yaptığını söyleyen Rambo, "Kendimi yere attım. Kadınlar, sağlık ekipleri bana masaj yaptı. Her tarafım ağrıyor diye numara yaptım" dedi.
TENEKE GİBİ BİR ŞEYDİ
Rambo kupayı vermeye niyetli değil. Dahası vermesi de mümkün değil. Nedenini de şöyle anlatıyor; "Kupa teneke gibi bir şeydi. Hiç bir işi yaramazdı, bir şeye benzemiyordu. Dönerken kırıp denize attım. Madalyayı da Ali Abime (Ali Koç) verdim. Önce benim birinci olduğuma inanmadı ama sonra çıkarıp 1000 YTL verdi."
60 BİN DOLARIMI VERMEDİLER
Rambo, kupayı vermediği gibi "60 bin dolar olan" para ödülünü alamamış olmasına yanıyor. Hakemlerin yol boyu kendisini gördüğünü söyleyen Rambo, "Birincilik ödülü olarak sizin bana 60 bin dolar vermeniz lazım. Eğer bu ödülü verirseniz, ben de kartondan bir kupa yaptırıp size gönderirim" diyor.
30 yıllık maraton tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşılaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. yetkilileri, çözümü bu kategorinin birincisi ilan edilen Kemal Üney'e yeni bir kupa yaptırmakta buldu
BU HABERE ÇOK GÜLDÜM ADAM 3 KİLOMETRE KOŞUP KUPA ALIYOR :D :D :D
Geç Rambo Abi geç' demişler
29 Ekim 2008 Çarşamba 13:55
Avrasya Maratonu'nu kestirmeden koşup, birinci olan Rambo, herkesi nasıl uyuttuğunu anlattı. Bakın neler yapmış.
İNTERNETHABER
Böylesi ne görüldü ne duyuldu. Avrasya Maratonu'nu kestirmeden koştu, başta kimse uyanmadı. Finişte bir güzel yorgunluk numarası da yaptı. Birincilik kupasını ve bir madalya aldı. Sonradan uyanan yetkililer kupanın peşine düştü ama gelin görünkü Rambo kupayı denize atmıştı.
Pazar günü yapılan 30. Avrasya Maratonu "komik bir skandalla" noktalandı. 40-44 yaş kategorisinde Fenerbahçe'nin olay amigosu Rambo lakaplı Okan Güler birinci oldu.
TRAJİ KOMİK BİR ADAM
Fenerliler ona Rambo diyor... Bir çok kez "komik" olaylarla gündeme geldi. Bu sonuncusunda olduğu gibi. Ama aslında onun hayatı dram... Bir evi ve ailesi yok. Şükrü Saracoğlu stadının yanındaki köprü altı onun evi... Adres hanesine de Trabzon Kıraathanesi yazıyor. Çünkü gündüzleri sabahtan akşama o kahvede oturuyor.
YARIŞI KESTİRMEDEN BİTİRDİ
Kayıtlara böyle geçti ama işin içinde iş vardı. Müthiş bir dereceyle dünya rekoru kıran Rambo, aslında küçük bir hile yapmıştı. Yarışı 7 kilometre kısaltıp, kestirmeden koşmuştu.
MADALYA VE KUPA VERİLDİ
Başta kimse anlamadı. Takii atletlerin taktığı çipler kontrol edilene kadar. Ama o zamanda iş işten geçmişti. Çünkü Rambo çoktan kupasını ve madalyasını almış, kayıplara karışmıştı. Belediye şimdi o kupa ve madalyanın peşinde.
GEÇ RAMBO ABİ DEDİLER
Evi olmadığı için Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki köprü altında yatıp kalkan Rambo, ATV ana haberde koşuda hile yaptığını kabul etti; "Polisler beni görünce bir şey demedi. Geç Rambo abi geç" deyip yolu açtılar" dedi.
YORGUNLUK NUMARASI YAPTIM
Finişe vardığında kimse şüphelenmesin diye yorgunluk numarası yaptığını söyleyen Rambo, "Kendimi yere attım. Kadınlar, sağlık ekipleri bana masaj yaptı. Her tarafım ağrıyor diye numara yaptım" dedi.
TENEKE GİBİ BİR ŞEYDİ
Rambo kupayı vermeye niyetli değil. Dahası vermesi de mümkün değil. Nedenini de şöyle anlatıyor; "Kupa teneke gibi bir şeydi. Hiç bir işi yaramazdı, bir şeye benzemiyordu. Dönerken kırıp denize attım. Madalyayı da Ali Abime (Ali Koç) verdim. Önce benim birinci olduğuma inanmadı ama sonra çıkarıp 1000 YTL verdi."
60 BİN DOLARIMI VERMEDİLER
Rambo, kupayı vermediği gibi "60 bin dolar olan" para ödülünü alamamış olmasına yanıyor. Hakemlerin yol boyu kendisini gördüğünü söyleyen Rambo, "Birincilik ödülü olarak sizin bana 60 bin dolar vermeniz lazım. Eğer bu ödülü verirseniz, ben de kartondan bir kupa yaptırıp size gönderirim" diyor.
30 yıllık maraton tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşılaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. yetkilileri, çözümü bu kategorinin birincisi ilan edilen Kemal Üney'e yeni bir kupa yaptırmakta buldu
BU HABERE ÇOK GÜLDÜM ADAM 3 KİLOMETRE KOŞUP KUPA ALIYOR :D :D :D
abi 2 gundur rambonun haberlerini okuyorum gulmekten geberiyorum :D
XXCakir58 07.11.2008, 13:17 Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın 19 Kasım'da Avusturya ile Viyana'da oynayacağı dostluk maçı için şimdiden 10 bin biletin satıldığı açıklandı.
Avusturya Futbol Federasyonu'ndan (ÖFB) yapılan açıklamada, Avusturya-Türkiye milli maçı için bilet fiyatlarının değişik kategorilerde 5 ila 40 Avro olarak belirlendiği ve çeşitli satış noktalarında bugüne kadar 10 bin biletin satıldığı bildirildi. Viyana'da, 50 bin seyirci kapasiteli Erst-Happel Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletlerinin 22 Ekim'den itibaren satışa sunulduğunu belirten ÖFB yetkilileri, stadın (F) tribününün tümüyle ülkede yaşayan Türk seyircilere ayrıldığını belirttiler.
Bu arada 19 Kasım günü TSİ 21:30'da yapılacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe ile yardımcıları Detlef Scheppe ve Kai Voss'tan oluşan hakem üçlüsünün yöneteceği, dördüncü hakem olarak da Avusturyalı Thomas Steiner'in görevlendirildiği açıklandı.
EyüphanAydın 07.11.2008, 13:52 Milli takımımıza hazırlık karşılaşmasında başarılar dileriz.
subasi29 07.11.2008, 13:53 hadi hayirlisi genclere forma sansi tanir insallah
cücü baba 07.11.2008, 21:22 selam arkadaşlar ben bu gün çok farklı vede hiç kimsenin bu güne kadar değinmediği bir konuyu ele almak istiyorum.Gelin bu günden itibaren hep beraber bir şeyler yapalım ve az sonra bahsedeceğim konuyu tüm türkiyeye yayalım. İster stadyumda ister kahvede veya evde oturmuş maç seyrediyorsun kamera futbolcuya yakın plan yapmış tam futbolcunun suratını görürken odane futbolcu TUU tükürüyor insan o an her şeyden nefret ediyor icabında evde misafirin var oturmuş ailecek maç seyrediyorsun bir şeyler ikram etmiş yiyor içiyorsun o an futbolcu tükürüyor ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyorsun artık yeter buna bir son vermek lazım çok iğrenç bir durum ne yapmak gerekiyorsa yapalım ama bir yerlerden başlayalım...:confused:
MustafaParlak 07.11.2008, 21:35 selam arkadaşlar ben bu gün çok farklı vede hiç kimsenin bu güne kadar değinmediği bir konuyu ele almak istiyorum.Gelin bu günden itibaren hep beraber bir şeyler yapalım ve az sonra bahsedeceğim konuyu tüm türkiyeye yayalım. İster stadyumda ister kahvede veya evde oturmuş maç seyrediyorsun kamera futbolcuya yakın plan yapmış tam futbolcunun suratını görürken odane futbolcu TUU tükürüyor insan o an her şeyden nefret ediyor icabında evde misafirin var oturmuş ailecek maç seyrediyorsun bir şeyler ikram etmiş yiyor içiyorsun o an futbolcu tükürüyor ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyorsun artık yeter buna bir son vermek lazım çok iğrenç bir durum ne yapmak gerekiyorsa yapalım ama bir yerlerden başlayalım...:confused:
Adam Futbol Oynuyor Vucudundaki TÜKÜRÜGÜ aTması Gerekiyor.Dogal BirŞey Olarak Karşılamalıyız Ancak Futbolcuların İstiklal MARŞI Sırasında Hazır Olda Durmayıp abuk subuk Hareket Yapmaları Hakem Tarafından Kartla Cezalandırılmalı diye düşünüyorum...
albina58 09.11.2008, 19:13 Bir buçuk saat kadar evvel sitemizde 700 misafirimiz,150 üyemiz aktif idi,
şimdi fenerbahçe-galatasaray maç saatinde ise hemen hemen hepsi gitmiş :D çokoprens yemeye mi gittiler? yoksam başka bir işleri var acaba? :D
Sivas'ta, Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.
09 / 11 / 2008 19:56
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Turkcell Süper Ligi'nde Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak maçı televizyondan izlemek üzere gruplar halinde giden her iki takımın taraftarları, Osmanpaşa Caddesi ve İstasyon Caddesinde karşılaştı.
Bu arada iki grup arasında yaşanan gerginliğin büyümesi üzerine bazı taraftarların birbirlerini darp ettiği öğrenildi. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle dağıtılan gruplar daha sonra ara sokaklara dağıldı.
Ara sokaklarda da karşılaşan her iki grubun sözlü sataşmaları burada da devam etti. Bu arada taraftarların arasındaki bazı kişilerin de tartışmanın büyümemesi için arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.
Mevlam bu Zavalilara Akil versin Süper sehrin takimi duruken giderler 1200km deki takilar icin bir birlerin yerler
YigidoGenclik38 12.11.2008, 10:45 Son Gazi’yi kaybettik 12 Kasım 2008 Çarşamba, 00:50 GÜNCEL
İstiklal Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı’na katılan hayattaki Son Gazi Albay Mustafa Şekip Birgöl 110 yaşında tedavi gördüğü GATA’da vefat etti. Gazi Albay Birgöl cuma günü İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak.
İstiklal Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı’na katılan Son Gazi Mustafa Şekip Birgöl, ağustos ayından beri tedavi gördüğü GATA’da dün sabah hayatını kaybetti. 110 yaşında vefat eden Son Gazi’nin eşi Ayşe Birgöl, ‘Sağlık sorunları son zamanlarda artmıştı, nefes almakta zorlanıyordu. Çanakkale Muhaberesi’nde Atatürk ile çay içtiğini anlatırdı. O dönemde genç bir teğmenmiş, s avaş yıllarının çok zor geçtiğini söylerdi. Bu sabah (dün) gelen ölüm haberiyle yıkıldık’ dedi. Birgöl, cuma günü Selimiye Camisi’nde öğle vakti düzenlenecek askeri töreninin ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
ÜNİFORMA HEYECANLANDIRIYORDU
1. Dünya Savaşı’na katıldıktan sonra ulusal kurtuluş mücadelemizde de yer alan Albay Mustafa Şekip Birgöl, Eskişehirli Yakup Satar’ın ölümü üzerine tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Tüm ihtiyaçlarını kendisi görmesine rağmen insanlarla konuşurken çok heyecanlanan ve kalp rahatsızlığı çeken Gazi, istenmeyen bir durumla karşılaşılmaması için son zamanlarında kimseyle görüştürülmüyordu. Hava almak için oturduğu apartmanın önüne çıktığında kapıcısı İsmail Şimşek’in yardımıyla yürüyebilen Gazi, özellikle askeri üniformalı kişileri gördüğünde çok heyecanlanıyordu. Harbiye’de askeri eğitim görürken çıkan 1. Dünya Savaşı’na rütbesiz katılan Birgöl, 40 yıl silah altında kalarak Albay rütbesine kadar yükselmiş, 13 Eylül 1952 yılında emekli olmuştu.
‘Bir emriniz var mı komutanım’
ÜÇ yıl önce devrin 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Gazi Mustafa Şekip Birgöl’ü arşivlerden bularak ziyaret etmişti. Bingöl’e ‘Bir emriniz var mı komutanım?’ diye soran Başbuğ’nun ziyareti üç saat sürmüştü. En son iki yıl önce 1. Ordu Komutanlığı’na bağlı subayların ziyaret ettiği Birgöl’ün doktorları, yeni ziyaretleri artan heyecanı dolayısıyla kalp krizi geçirme riski nedeniyle önermiyordu. Orgeneral İlker Başbuğ’un ziyaretini unutmayan Son Gazi her sözü geçtiğinde eşi Ayşe Birgöl’e komutan Başbuğ’a selam iletmesini istiyordu.
ARKADAŞLARININ ANILARI SİNEMADA
Son Gazi Birgöl’den önce hayatını kaybeden silah arkadaşı 3 gazinin özel anıları film oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Plan Prodüksiyon tarafından yapılan ‘Son Buluşma’ filmi 14 Kasım’da vizyona girecek. Filmde, Kurtuluş Savaşı’nın son tanıkları gaziler Ömer Küyük, Veysel Turan ve Yakup Satar’ın günlük yaşamları ve savaş yıllarına dair anılarını yer alıyor.
İstiklal madalyalı Birgöl’ün özgeçmişi
İSTANBUL Üsküdar’da 1903 yılında doğan Mustafa Şekip Birgöl, Edirne Kuleli Askeri Lisesinde okudu. Sonra Harp Okuluna girdi. Birgöl, 45. Alay’dan Piyade Mülazım (Asteğmen) rütbesi ile Afyon Cephesi’nde Kurtuluş Savaşı’na katıldı. Son olarak, Gelibolu 4. Tümen’de görev yapan Mustafa Şekip Birgöl, 1952’de albaylıktan emekli oldu.
BASIMIZ SAGOLSUNN<<<
YigidoGenclik38 12.11.2008, 11:10 basımız saolsun artık gazimiz yok allah rahmet eylesinnn
Abdullah DuMaN 12.11.2008, 11:20 ALLAH RAHMET ETSİN G.K.BAŞKANI ARAYIP BULDURMUŞ BU ADAMI
yerliturkuaz 12.11.2008, 11:21 Basimiz sagolsun boyle insanlarin haklarini ne yapsak da odeyemeyiz...
YigidoGenclik38 12.11.2008, 11:30 biz bu adamların sayesinde böyleyiz allah hepsinden razı olsunn mekanları cennet olsun onlara minnettarız dualarımız sizinle
muhsin koçak 12.11.2008, 11:31 basımız saolsun artık gazimiz yok allah rahmet eylesin!!!
Sarkdakikisla58 12.11.2008, 12:26 Allah rahmet eylesin gazilerimizin hakkini nasil öderiz ne yapsak azdir
Besyo_cu 12.11.2008, 12:37 Kurtuluş Savaşı'nda yer alan son gazi öldü
İstiklal Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı'na katılan hayattaki son Gazi Mustafa Şekip Birgöl İstanbul'da vefat etti.
İSTANBUL - Kurtuluş Savaşı'nı yaşayan son gazi emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, İstanbul'da bu sabah hayatını kaybetti. Rahatsızlığı nedeniyle GATA Haydarpaşa'da tedavi gören 105 yaşındaki Mustafa Şekip Birgöl, 14 Kasım Cuma günü Selimiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.
1903'te Üsküdar'da dünyaya gelen Birgöl, Kadıköy'de yaşıyordu. Mustafa Şekip Birgöl'ün sağlık problemleri ve heyecanlanmaması için fotoğraf ve kamera görüntüsü alınmasına ailesince izin verilmiyordu. Birgöl, hayatının son dönemini üç kızından hayatta kalan İpek ve damadı Bekir Artunç ile birlikte geçirdi.
Yürüyemeyen, kulakları ağır işiten ve gözünün biri tamamen görmeyen İstiklal Madalyası sahibi Mustafa Şekip Birgöl, damaklarının da işlevini görememesi sebebiyle sıvıyla besleniyordu. Kurtuluş Savaşı'na ilişkin hatıralarını yazmayan son gazi Birgöl, savaşla ilgili konuşmayı sevmiyordu.
GAZİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ
İstanbul Üsküdar'da 1903 yılında doğan Mustafa Şekip Birgöl'ün babası ve dedesi, deniz subayı idi. İlkokulu Hasanpaşa, ortaokulu Bursa Işıklar Askeri Okulu'nda, liseyi Edirne Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan Mustafa Şekip Birgöl, daha sonra Harp Okulu'na girdi. Birgöl, 7 kuşaktan deniz subayı olan dedelerinin aksine, 15. Fırka 45. Alay'dan Piyade Mülazım-Asteğmen rütbesi ile Afyon Cephesi'nde Kurtuluş Savaşı'na katıldı. Büyük Taarruz'da da bulunan Mustafa Şekip Birgöl, 9 Ekim 1922'de düşmanın İzmir'e dökülmesinin ardından Samsun'daki kıtasına döndü.
1928 yılına kadar Samsun'da görev yapan Mustafa Şekip Birgöl, daha sonra Sarıkamış, Bayburt ve Muğla'da görev yaparken, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra çıkan bazı ayaklanmaların bastırılmasında fiilen görev yaptı. Çanakkale Eğitim Alayı, Ezine Dağ Tugayı ve Gelibolu 4. Tümen'de de görev yapan Mustafa Şekip Birgöl, 13 Eylül 1952 yılında Albay rütbesinde iken emekli oldu.
İSTİKLAL MADALYASI
TBMM'de kabul edilen İstiklal Madalyası Kanunu gereğince, Mustafa Şekip Birgöl, Milli Ordu'da vazife alması dolayısıyla muhariplere verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile taltif edildi.
Tüm Arşivciler Derneği uzmanlarınca Osmanlıca'dan Türkçe'ye çevirilen ve Mustafa Şekip Birgöl'e 30 Mayıs 1926'da verilmesi kararlaştırılan "İstiklal Madalyası Veası"nda şunlar yazılı:
"TBMM'nin 30 Mayıs 1926 tarihinde vuku bulan 3. içtimai senesinin 110. içtimainin 1. celsesinde kabul buyrulmuş olan İstiklal Madalyası Kanunu'nun 1 maddesine müzeyyen 30 Nisan 1926 tarihli ve 869 numaralı kanunnamenin 2. maddesine tevfiken Milli Ordu'da vazife almış olan Piyade Mülazım Mustafa Şekip Efendi'nin kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile taltifi 21 Teşrini Sani 1927 tarihinde tasdiki aliye iktiraen eylediğini mübeyyin veadır."
Veanın son bölümünde, emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün açık kimliği ile 15. Fırka 38. Alay 5. Bölük'te görevli olduğunun yazılı olduğu gözlenirken, mührün de Türkiye Cumhuriyeti Müdafayı Mülliye Vekaleti adına imzanın Mustafa Abdülhalik tarafından atıldığı ibaresi yer alıyor. Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, emekli subay ve İstiklal Madalyası sahiplerine verilen maaştan faydalanıyor.
KURTULUŞ SAVAŞI GAZİSİ KALMADI
İstiklal Savaşının hayattaki son iki gazisinden biri olan Yakup Satar da 110 yaşında Eskişehir'de geçtiğimiz Nisan ayında yaşımını yitirmişti.
toshi2610 12.11.2008, 13:56 Allah rahmet eylesin.Degerini anlamak güc gazilerimizin
YigidoGenclik38 25.11.2008, 12:22 arkadaslar hepimizin genelde futbol tutkusu vardır bende futbola baslamıstım mevkim forvetti maclara hic cıkmadım ve o külübü bıraktım sonra bi halı saha macında kaleci durdum hocanın biri beni begenmis ve o takımın kalecisi olarak devam edicegim bundan sonra
bunu sizle paylasıyım dedim arkadaslar nasıl ama!!!!!!!!
sivaslıkamber 25.11.2008, 12:32 HAYIRLI OLSUN GARDAS İNSALLAH DAHA SONRA SİVASIN KALESİNDE GORURUZ SENİ
YigidoGenclik38 25.11.2008, 12:34 HAYIRLI OLSUN GARDAS İNSALLAH DAHA SONRA SİVASIN KALESİNDE GORURUZ SENİ
eyv gardasım ins olursa SİVASSPORUN kalesinde durmak kadar bir gurur olmaz
SİVASSPOR beni bekle ben geliyommmmmmmmmm
petkovic koltugunda gözüm var 3-4 sezon sonra ins
SenSetik 27.11.2008, 21:27 W.Bremen bırakmadı: 2-2
Şampiyonlar Ligi (B) Grubu beşinci maçında Anorthosis Famagusta kendi sahasında Werder Bremen ile 2-2 berabere kaldı.
İlk yarısı 0-0 golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Anorthosis'in gollerikarşılaşmanın 62. dakikasında Nicolaou ve 68. dakikasında Savio'dan geldi. Werder Bremen'in gollerini ise 72. dakikada penaltıdan Diego ve 87. dakikada Almeida kaydetti.
Anorthosis Famagusta, bu karşılaşmanın ardından (B) Grubu'ndaki puanını 6'ya, Werder Bremen ise 4 puana yükseltti.
Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 9 Aralık'ta Panathinaikos - Anorthosis ve Werder Bremen - Inter arasında oynanacak maçlarla tamamlanacak.
BU TAKIMI RUMDA OLSA YUNAN DA OLSA TAKDİR EDİYORUM ARKADAŞ...
PARASIZDA BİŞEYLER YAPILABİLECEĞİNİ BÜTÜN YÜREKSİZLERE GÖSTERİYORLAR!!!!!!!!!!!!
izmirliyigido 02.12.2008, 09:56 .
Sivas'ı özleyenler, TRT-1 ekranlarının başına !
TRT-1'in düzeyli yayıncılığının güzel çalışmalarından biri olan ve Nuray Yılmaz'ın sunduğu "Gezelim Görelim" programı bu akşam 02.12.2008 Salı akşamı Saat 21:00'de Sivas'ı anlatacak.
Bizim gibi gurbette Sivas özlemi çeken, uzaklarda burnunun direği sızlayan ve topraklarını birkez daha görmek isteyen Sivas'lı hemşehrilerimiz bu programı izlemek isterler diye düşündüm.
Sakın kaçırmayın, izleyin, izlettirin !...
.
teşekkürler. bu arada pazar gecesi telelig programına sivasporumuz için abim mail attı ve okundu. başarılar yiğidolar
asisusehrili 02.12.2008, 10:33 tesekkurLer izmirLee. Ekran basina kiLitLenip reytingtede birinci oLacaqiz :)
crburak58 02.12.2008, 11:17 antalya dan tüm sivaslılara selamlar bu programı mutlaka izlemeliyizz...
programı hatırlatmakla çok iyi yaptınn tşkkler
FORZA SİVASSPOR
Bugün çarkıfelekte sivasta olacaktı galiba :) bugün tvlerde Sivas gecesi olacak :D
oo kacirmayalim bari memleket hasretiyle yanan gencler olarak :)
3 gun sonra guzel sivasimdayim :)
EyüphanAydın 02.12.2008, 17:43 Bu aralar tüm kanallarda Sivas'ı ince ince ayrıntısına kadar göstermektedirler.Böylesi hoşnut davranışları kanallar gösterirse biz ' Sivaslılar ' dahada mutlu olucaktırız.
Sivastan uzakta olan bizler için güzel bir fırsat.
Sabiha Serin 04.12.2008, 06:48 SİVASLI HALK ŞAİRİMİZ AŞIK KUL GAZİYİ KAYBETTİK
CUMHURİYET,KÜLTÜR,SANAT VE OZANLAR DİYARIMIZDAN DEĞERLİ
BİR ŞAİRİMİZİ DAHA KAYBETTİK…. NUR İÇİNDE YATSIN….
''Aşık Kul Gazi'' olarak bilinen 74 yaşındaki halk ozanı Gazi Kurt, vefat etti.Alınan bilgiye göre, çeşitli rahatsızlıkları bulunan halk ozanı Gazi Kurt, Yenişehir Mahallesi'ndeki evinde hayatını kaybetti. ''Aşık Kul Gazi'' olarak bilinen Kurt'un cenazesi, Ulu Camisi'nde kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.
-AŞIK KUL GAZİ-
Şarkışla ilçesine bağlı Tuzla köyünde 1934'te doğan ve asıl adı Gazi Kurt olan Aşık Kul Gazi'nin 300'ü aşkın eseri bulunuyor.1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı, 255 aşığın katıldığı Halk Şairleri Eser Yarışması'nda dereceye giren Kul Gazi'nin şiirleri, Bakanlıkça ''Rüzgarda Kekik'' adlı kitapta yayınlandı.Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde hakkında 4 lisans tezi ve 1 de yüksek lisans tezi yapılan Kul Gazi, yurdun birçok yerindeki aşıklar şenliğine katılarak ödüllendirildi.Aşık Kul Gazi, 8 Aralık l992'de İsveç'te açılan Uluslararası Kültür Yarışması'nda şiir dalında ''Birleşelim'' adlı eseriyle dereceye girerek ödül aldı. Kul Gazi'nin ''Birleşelim'' adlı şiirinde şu dizeler yer alıyor.''İnsanlık ufkunda gelin barışak/Cehaleti yenmek için yarışak
İlim İrfan hedefine erişek/Manevi Sermaye talan olmasın Canla başla bu gayeyi güdelim/Kutsal varlıklara hürmet edelim
Birleşelim bir dirliğe gidelim/Benliğimiz elden alan olmasın
Düşkünü yoksulu bütün açları/Korumak gerekir hep muhtaçlar
Okşanmalı yetimlerin saçları/Sevgisiz şefkatsiz kalan olmasın'' Bir öğretmene aşık olan ve onun için şiirler söyleyen Kul Gazi'nin ''Sarı Çiçek'' isimli kitabı da bulunuyor
SİVASLI AŞIK KUL GAZİ'YE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ
SAĞLAM BİR DİL, GÜÇLÜ BİR SANAT USTALIĞI, SAYGIN BİR MESLEK ERBABI OLARAK; BARIŞ SEVGİ DOSTLUK TEMALARIYLA İNSANIMIZI, VATANIMIZI VE GELECEĞİMİZİ İLGİLENDİREN HER KONUYU ANADOLU KİLİMİ GİBİ İLMİK İLMİK İŞLEYEREK ŞİİRLEŞTİREN DESTANLAŞTIRAN AĞITLAŞTIRAN VE GÜZELLEŞTİREN SİVASLI AŞIK KUL GAZİ ARAMIZDAN AYRILARAK EBEDİ ALEME GÖÇ ETMİŞTİR.
SİVASLI AŞIK KUL GAZİ'YE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ.MEKANI CENNET OLSUN.SİVASLI AŞIK OZAN ŞAİR ŞİİR YORUMCUSU VE ŞİİR DOSTLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM ŞİİR USTASI MESLEKTAŞLARIMIZA,BÜTÜN SEVENLERİNE SABIR DİLİYORUM.
SABİHA SERİN
ŞAİR ARAŞTIRMACI YAZAR-- SİVAS
oPsİyOneL 04.12.2008, 06:51 Tanımıyorm Hiç Duymadımda...
Allah rahmet eylesin..
Topraa BoL oLsuN
GokhanTurna 07.12.2008, 13:55 http://resimler.haberler.com/haber/119/senol-gunes-ameliyat-oldu-2_o.jpg
Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı Güney Kore'nin FC Seoul takımı şampiyonluğu finalde kaybetti.
Ligi ilk iki sırada tamamlayan ve şampiyonluk için 2 maç üzerinden final oynama hakkı kazanan Seoul ile Suwon arasındaki ilk maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı. 3 Aralık'ta oynanan bu maçta Şenol Güneş'in takımı Seoul rakibine bariz bir üstünlük kurmuş ama sayısız gol fırsatlarından yararlanamamıştı.
Rövanş mücadelesinde ise Suwon 2-1 kazanarak şampiyonluğa uzanan takım oldu.
Şenol Güneş böylece Seoul'de tarihi bir başarıyı kaçırmış oldu.
yigido_sampiyon 07.12.2008, 15:57 olsun şenol hocam...tebrikler...sizi yürekten kutluyorum...
SIRACALI 07.12.2008, 21:08 Arkadaslar
eger aranizda ADAC üyesi varsa mutlaka bu ayki Adac dergisi evinize gelmisdir.
Bu ayki derginin 97.sayfasinda Yüce Dinimiz Islami Karalayan Asalayan ve terörist bir din olarak tanidan bir Kitapin tanidim Reklami yapilmaktadir.
Sizden Ricam bu olaya duyarsiz kalmayalim ve Üyelerinin bir cogu müslüman olan Adac a Protesto Maili gönderelim. Allah Riza icin.
Tesekkürler
Sehr geehrte Damen und Herren,
als ADAC Mitglied bin ich von Ihrer Verantwortungslosigkeit zutiefst enttäuscht.
Der Grund hierfür ist die Werbung des Buches von udo ulfkotte in der Ausgabe ADAC Motorwelt Heft 12/08 Seite 97.
Es mag sein, dass ADAC zur Finanzierung der Zeitschrift Werbung braucht.
Es mag sein, dass der Inhalt der Werbung den geltenden Rechtsnormen entspricht.
Diese Werbung wird jedoch eindeutig als Hetzkampagne gegenüber islamischer Volksgemeinschaft verstanden, vor allem in der Weihnachtsausgabe.
Sie haben diese Kampagne unterstützt, in dem Sie die Werbung dieses unseriösen Buches in Ihrer seriösen (!) Zeitschrift erlaubt haben.
Ist ADAC eine religiöse Organisation und erfüllt dadurch seine religiöse Mission?
Bei so einem sensiblen Thema wäre von ADAC – ohne Rücksicht auf die rechtliche Lage- wünschenswert gewesen, diese Werbung nicht anzunehmen.
War es das Wert?
Können Sie daraus resultierenden, schwerwiegenden Konsequenzen verantworten?
Bei einem multikulturellen Mitgliedspool haben Sie die Verantwortung, auf solche Punkte zu achten.
Sich mit der rechtlichen Grundlage zu gerechtfertigen, ist eine Ausrede.
Das Thema ist ernster als Sie annehmen.
99,9999 % der Muslime verurteilen, Gewalt, Terrorismus, Zionismus und Fanatismus. Denn Gewalt hat keine Religion.
Bitte ziehen Sie in Betracht, dass viele Ihrer muslimischen Mitglieder das Gefühl haben, mit ihren Mitgliedsbeiträgen gegen sich eine Hetzkampagne finanziert wird.
Sie überlegen ernsthaft ihre Mitgliedschaft zu kündigen, oder haben es bereits getan.
Es wird Pflicht von den Verantwortlichen eine sachliche Stellungnahme zu diesem Thema bei der nächsten ADAC Motorwelt Ausgabe zu geben.
Nur so können Sie das verletzte Vertrauen wieder gutmachen.
Ich verbleibe mit freundlichen Grüßen und hoffe, dass Sie in Zukunft die nötige Sensibilität und Empathie zu solchen Themen zeigen werden.
Adacnin Email Adresi:
adac@adac.de
Buda Adac Motorwelt in Email Adresi:
motorwelt.leserbriefe@adac.de
mustafa_kavak58 07.12.2008, 21:09 bu dergi almanyada mi var cünkü bize her ay geliyo adac dergisi
SIRACALI 07.12.2008, 21:56 Burda hicmi Adac üyesi yok.Bu konuda duyarsiz kalmayalim.
SIRACALI 07.12.2008, 21:58 Masallah,carki feleke bayagi ilgi var.
subasi29 07.12.2008, 22:21 valla ne ayak anlamadim gitti ;)
GokhanTurna 09.12.2008, 11:44 http://www.gazeteposta.net//images/stories/77907.jpg
Eurovision'da Türkçe mi İngilizce mi şarkı söylenecek tartışması sürerken, Hadise üç şarkının demosunu hazırladı. Şarkılar TRT'te sunulacak.
Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, TRT'ye sunulacak 3 parçanın demo kayıtlarını tamamladı. Hadise şarkıları kimlerden aldığını da açıkladı.
Beyoğlu Richmond Otel'de basın toplantısı düzenleyen Hadise, Belçika'dan yeni döndüğünü ifade ederek, orada 3 şarkıyı hazırlamak için çok çalıştıklarını, çok kısa bir sürede 3 demoyu tamamladıklarını söyledi.
ÜÇÜNÜ DE TRT'YE SUNACAĞIZ
Parçaların Erdem Kınay, Volga Tamöz, Ozan Çolakoğlu, Fergan Mirkelam, Sinan Akçil ve Cenk Durmazel tarafından kendisine verilen besteler arasından seçildiğini anlatan Hadise, seçtikleri 3 parçanın bestecilerinin kim olduğunu açıklamadı. Hadise, ''3 parçamız hazır. İsimlerini söylemiyorum. Çok mutluyum, 3 tanesini sunmalıyız TRT'ye'' dedi.
Şarkılardan birinde Türk müziği motifleri olduğunu belirten Hadise, bu yüzden çok duygulandığını ifade etti.
ÜÇ ŞARKI DA İNGİLİZCE VE HAREKETLİ
Hadise, bir soru üzerine, şarkıların 3'ünün de İngilizce ve hareketli parçalar olduğunu kaydederek, parçanın İngilizce olmasını istediğini, çünkü İngilizce parçayı herkesin anlayabileceğini kaydetti. Hadise, şarkı sözlerini Belçikalı bir müzisyenle 3 gün önce yazdıklarını ve 2 gün önce de kaydettiklerini söyledi.
CEBİMİZE BİR KURUŞ GİRMİYOR
Son zamanlarda Eurovision için çalışmalara ayrılan bütçeyle ilgili çeşitli haberlerin gündeme geldiğini hatırlatan Hadise, bütçeyle ilgili soruların TRT'ye sorulması gerektiğini belirtti. Hadise, ''O paradan bizim cebimize bir kuruş girmiyor. Ben Türkiye'yi para için temsil etmiyorum'' dedi.
Hadise, Eurovision'a, bundan önceki yarışmalarla ilgili kitaplar okuyarak, performansları izleyerek hazırlandığını söyledi.
Bir hayranının, ''yarışmada Ermenistan ile Türkiye arasında çekişme olacağına'' ilişkin değerlendirmesi üzerine de Hadise, amacının orada Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Sanatçı, siyasi konuların olabileceğini, ama kendisinin bu konulara girmek istemediğini ifade etti.
Hadise, şarkıların İngilizce sözlerini kendisinin yazmak istediğini, daha önce albümüne koyduğu İngilizce şarkıları da kendisinin yazdığını anlattı.
''Avrupa'da tanınan bir sanatçı olarak dinleyici kitlenizden oy bekliyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine de Hadise, ''(Başarılı bir sanatçı olabilirsin, Eurovision'da herkes sıfırdan başlıyor) diyorlar. Orada yepyeni bir şarkı, yepyeni bir sahne ve yepyeni bir seyirciyle kendini ispatlaman gerekiyor. Ben de öyle yapacağım. Eurovision'a herkes katılamıyor, tadını çıkarmak istiyorum'' diye konuştu.
BİRİNCİ OLURSAK PARTİ VERECEĞİM
Hadise, yarışmada birincilik iddiası olup olmadığına ilişkin soruya da ''Ben hiç o kadar iddialı konuşmadım. Eurovision'da da 'birinci olacağız' demiyorum. Hem ben, hem de ülke hayal kırıklığı yaşar. Tabii ki ben de isterim. İnşallah birinci olursak, İstanbul'da çok büyük bir parti vereceğim'' yanıtını verdi.
EUROVISION, HEDEFLERİMDEN BİRİ
Eurovision'un hedeflerinden biri olduğunu ifade eden Hadise, dünya çapında Türkiye'yi temsil eden çok az sanatçı olduğunu, kendisinin de onlardan biri olmak istediğini dile getirdi.
Hadise, yaşadığı Belçika'dan kaç puan beklediğiyle ilgili olarak da, ''Belçika'dan 12 puan bekliyorum, olmazsa geri dönmüyorum. Ben sadece Türkiye için değil, Belçikalılar için de yarışıyorum'' dedi.
Yarışmada ''komşuculuk'' yapılarak puan verildiğinin ifade edilmesi üzerine de Hadise, bunun kendisini ürkütmediğini, ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Hadise, ''Şarkı iyiyse insanlar sizi seçer diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Hadise, Sertab Erener'in kendisini desteklediğinin hatırlatılması üzerine, Erener'den bunları duymanın çok güzel olduğunu belirtti. Hadise, Sertab Erener'in Eurovision performansının mükemmel olduğunu ve bu desteğinin kendisini gururlandırdığını söyledi.
30 - 31 ARALIK'TA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK
Hadise'nin hazırladığı 3 parça, 20-25 Aralık tarihleri arasında TRT'ye sunulacak. Bu şarkılar arasından Eurovision yarışmasına katılacak parça 30-31 Aralıkta kamuoyuna açıklanacak.
yigidomustafa58 09.12.2008, 16:23 ||UEFA|| YILIN TAKIMI ADAYLARINI SEÇ
UEFA'nın her yıl futbolseverler arasında düzenlediği geleneksel "Yılın Takımı" anketi adayları açıklandı. "2008 Yılın Takımı" adayları arasında Milli Takımımızdan Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio ve Teknik Direktör Fatih Terim'in bulunması, Türk futbolunun son dönemde yaptığı çıkışı da belgeliyor.
Bayern Münih'li Hamit Altıntop "Yılın Takımı" için orta alanın sağında aday gösterilirken, geçen yıl Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamasında büyük emeği olan ve şimdi kariyerini İspanya'da Real Betis takımında sürdüren Mehmet Aurelio orta alanın ortasında görev yapan en iyi beş isim arasında sayıldı.
Avrupa'da Yılın Takımı'na teknik direktör olarak aday gösterilen Fatih Terim'in rakipleri; Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıyan Sir Alex Ferguson, Zenit St. Petersburg'la UEFA Kupası'nı kaldıran Hollandalı Dick Advocaat, Avrupa Şampiyonu İspanya Milli Takımı'nın ve Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones ile Anorthosis'in Gürcü çalıştırıcısı Timur Ketsbaia.
ANKETE KATIL TIKLA (http://www1.uefa.com/fanzone/TeamOfTheYear/index.html)
BENİM FUTBOLCULARIM,KAPTANIM ve TEKNİK ADAMIM
http://img123.imageshack.us/img123/5237/benimkadromzx5.png
http://img123.imageshack.us/img123/2083/benimkadromimcc9.png
Yollar bayramın ikinci günü kan gölüne döndü.SİVAS'ın Şarkışla İlçesi'nde taksiyle otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 araçta bulunan 7 kişi yaşamlarını yitirdi.
Kaza, saat 14.30 sırılarında Sivas- Kayseri karayolunun 63'üncü kilometresinde, Şarkışla İlçesi'ne 15 kilometre kala meydana geldi. Şarkışla'dan Sivas yönüne giden Lütfü Gültekin yönetimindeki 58 T 0897 plakalı taksi ile karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 29 AL 399 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada, 2 araç da hurdaya döndü.
Takside bulunan sürücü Lütfü Gültekin'in yanı sıra kimlikleri belirlenemeyen 3'ü kadın 4 kişi ile diğer otomobilde bulunan 1'i kadın 2 kişi, kaza yerinde yaşamlarını yitirdi. Takside bulunan 2 kişinin cesedi araçtan yola fırladığı görüldü. Kaza sonrasında trafiğe kapananan karayolunda ulaşım bir süre sonra kontrollü olarak verilmeye başlandı. Kazaya karışan araçlar yol kenarına çekildikten sonra ceset çıkarma çalışmalarına başlandı.
Sıkışarak ölenlerin cesetlerini çıkarabilmek için Sivas'tan Sivil Savunma ekipleri de olay yerine geldi. Kazada yaşamını yitiren diğer 6 kişinin kimliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor. Cesetler Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
zaralı19 09.12.2008, 17:16 Allaha rahmet eylesin............
EyüphanAydın 09.12.2008, 19:07 http://www.ajansspor.com/resim/bulentuygun02.jpg
''Kim giderse gitsin...''
Bülent Uygun, "Doğru kurduğumuz bu sistemin üzerine her gün bir şeyler katarak yolumuza devam ettiğimiz takdirde, Sivasspor da Anadolu'dan şampiyon olabilen takımlardan bir tanesi olabilir diye düşünüyoruz, arzuluyoruz açıkçası'' derken, her futbolcusunun bir alternatifi olduğunu söyledi..
Geçen sezon boyunca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluğu kovalayan, bu sezona da iyi bir başlangıç yaparak zirve yarışının içinde olan Sivasspor'un teknik direktörü Uygun, yaptığı açıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin başarısı ve gelecekteki hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ile birlikte 6 yıl önce, Sivasspor'u tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkarmak, burada kalıcı olmak ve bir Avrupa takımını Sivas'a getirerek Sivaslı futbolseverlere Avrupa kupası maçı izlettirmek gibi hayaller kurduklarını anlatan Uygun, aradan geçen dönemde bu hayallerin hepsini başardıklarını ifade ederek, Sivasspor'a tarihinin en büyük başarılarını yaşatmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Özellikle geçen sezonki başarılarına dikkati çeken Uygun, kısıtlı imkanlara rağmen ligi Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73'er puanda tamamladıklarını, 23 galibiyet elde ederek bir sezonda en fazla galibiyete ulaşan Anadolu takımı unvanına ulaştıklarını ve UEFA Intertoto Kupası'nda Türkiye'yi temsil ettiklerini anımsattı.
Sivasspor'un geçen sezon yakaladığı başarının, hem Sivaslıların ufkunu açtığını, hem de bütün Anadolu takımlarına Anadolu'dan bir takımın ilerleyen yıllarda şampiyon olabileceğini gösterdiğini belirten Uygun, ''Şimdi Sivasspor'un bu saatten sonra hedefi artık hep üst sıraları zorlamak, doğru planlı projelerle doğru sistemlerle doğru transfer politikalarıyla hep en güzelini, en iyisini yapabilmek'' dedi.
Sivasspor olarak futbolun güzelliklerini saha yansıtmaya, yenildikleri maçlardan sonra bile rakip taraftarlarca alkışlanmaya ve centilmence mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Uygun, ''Yoluna emin adımlarla giden, insanların gönlünde şampiyonluk güzelliğini bile tadabilen, her geçen gün daha iyisini yapmaya çalışan bir Sivasspor var'' diye konuştu.
-SİVASSPOR'UN ŞAMPİYONLUK ŞANSI-
''Sivasspor camiası gelecek dönemlerde şampiyonluk sevinci yaşayabilecek mi'' sorusunu Uygun, ''Şampiyonluk görmek o kadar çok kolay bir iş değil. Özellikle ligde ''4 Büyükler'' dediğimiz çok güçlü takımların olduğu ve Anadolu'dan bir çok başarılı takımın olduğu bir ortamda açıkçası şampiyonluk görebilmek çok kolay değil. Görebilme ihtimalin var mı, evet var. Biz bu ihtimali geçen sezon herkese gösterdik'' diye cevapladı.
Şampiyonluk için Sivas'ın önde gelen insanlarının takıma daha fazla maddi destek vermesi ve taraftarın daha fazla kenetlenmesi gerektiğini anlatan Uygun, öncelikli olarak Sivasspor markasının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, ''Doğru kurduğumuz bu sistemin üzerine her gün bir şeyler katarak yolumuza devam ettiğimiz takdirde, Sivasspor da Anadolu'dan şampiyon olabilen takımlardan bir tanesi olabilir diye düşünüyoruz, arzuluyoruz açıkçası'' dedi.
Karşılıklı saygı ve sevginin olduğu yerde hep huzur olduğunu, itaat ve güvenin olduğu yerde de hep başarının olduğunu belirten Uygun, bu unsurları bir arada tuttuklarını, çalışarak bu başarıları elde ettiklerini söyledi.
-''HER FUTBOLCUMUZUN MUTLAKA BİR ALTERNATİFİ VARDIR''-
Başta kaptan Mehmet Yıldız olmak üzere takımdaki futbolculara transfer teklifleri geldiğinin hatırlatılması üzerine Uygun, başarılara orantılı olarak da oyuncularına transfer tekliflerinin gelmesinin doğal olduğunu söyledi.
Uyguladıkları antrenman metotları ve oyun sistemleriyle futbolcularının kendilerini geliştirmesi için var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Uygun, kadrolarında yer alan hemen hemen her futbolcuya çeşitli kulüplerden transfer teklifi geldiğini, bunun da kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.
Kadrodaki yıldız isimlerin başka kulüplere transfer olmasının takımı etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya Uygun, ''Şimdi Sivasspor takımında sadece değişilmeyecek iki unsur var. Birincisi sayın başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu, ikincisi forma. Yani bu iki unsur hiçbir şekilde değişilmez, satılmaz, alternatifi olamaz. Onun dışında ben de dahil olmak üzere takımdaki her futbolcumuzun mutlaka bir alternatifi vardır'' şeklinde cevap verdi.
Sivasspor'un kendisine ve herhangi bir futbolcuya endeksli olmadığını, herkesin alternatifini hazırladıklarını, hatta kendisinin yerine geçecek hocaları da yavaş yavaş hazırladığını belirten Uygun, Avrupa'da 15 yabancı futbolcu belirlediklerini, takımdan herhangi bir futbolcunun gitmesi durumunda bu belirledikleri futbolculardan bazılarını kadrolarına katacaklarını ifade ederek, ''Kim giderse gitsin, mutlaka bir şekilde alternatifi hep hazırdır ve transfer edilir'' dedi.
GokhanTurna 09.12.2008, 21:04 Ankaragücü'nün 17 yaşındaki futbolcusu Abdulkadir Kayalı Chelsea'de forma giymeyi iple çekiyor.
2009'a kadar başkent ekibiyle sözleşmesi bulunan ancak bunu tazelemeyen Abdulkadir önümüzdeki sezon Londra'da futbol yaşamını sürdürecek.
Ankaragücü'nün altyapısında yetişen ve halen bazen paf takımında ve bazen de A takımda orta saha ve ön libero pozisyonlarında oynayabilen Abdulkadir 1991 doğumlu. Antalya'da yapılan U 17 Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği başarılı oyunu ile dikkatleri üzerine çeken ''Ankaragücü'nün'' 1991 doğumlu Abdülkadir Kayalı otoriler tarafından turnucanın en iyi oyuncusu seçildi. Son 3 karşılaşmada sergilediği başarılı oyunla turnuvanın yıldızı olan Abdülkadir Kayalı'ya dünyaca ünlü İngiliz kulübü Chelsea talip oldu. Geçen yılda uluslararası arenada sergilediği oynla dikkatleri üzerine çeken Abdülkadir Kayalı, İnigiltere'den Manchester City'nin de transfer listesine girmişti ama o Chelsea'yi tercih etti. Londra ekibine toplam 2 milyon YTL'ye malolan Abdulkadir 5 yıllık anlaşmaya vardı.
Ankaragücü'ne 5 yıllık ımza atmadığı için istenmeyen adam ilan edilmesinin doğru olmadığını belirten genç yetenek, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben 2 trilyon karşılığında Chelsea kulübü ile anlaşmaya vardım. Ankaragücü'nden bana herhangi bir baskı yapılmadı. Bu duruma anlayış gösterdiler ve ben de kararımı Chelsea'den yana kullanarak, Ankaragücü'ne imza atmadım" diye konuştu.
Genç yetenek 4 kez U-15, 20 kez U-16 ve 6 kez U-17 olmak üzere 31 kez milli oldu.
yerliturkuaz 09.12.2008, 21:11 Böyle genç yetenekleri kullanmasını bilmeyiz biz gideriz üçüncü sınıf yabancıları alırız bu tip oyuncularıda kör ederiz... Bakın Arsenal'e bunun en büyük kanıtıdır...
EyüphanAydın 09.12.2008, 21:19 http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/217220081209060308475.jpg
GokhanTurna 09.12.2008, 21:24 fm 2008de çok kalite gösteriyolardı ve öleymiş ki chelsea aldı
filistinde yüzlerce insan katledilirken biz hala transferlerin peşinde koşuyoruz...!!! ne kadar doğru acaba.
Hamas radyosu,İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 200 kişinin öldüğü, enkazların altında da ceseterin olduğu söyleniyor....bu haber böyle devam edip gidiyor...
en azından elimizden bir şey gelmiyor,dilimizle kalbimizle buğuz edelim bu aşağılık köpeklere...
ilgilenenlere duyurulur....
yarın öğlen namazından sonra beyazıt camiinde!!!!!!
Gazze’yi roket yağmuruna tutarak 200 Filistinliyi öldüren, 300’ü aşkın Filistinli’yi de yaralayan İsrail, İstanbul’da protesto edildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Der, Haksöz, TİYEMDER, AKDER, TGTV, İDSB, Medeniyet Derneği, FİDDER, ASDER, İnsan Medeniyet Hareketi (İMAH), Hikmet Derneği, AKEV ve AKDAV gibi Filistin Dostları Platformu sivil toplum kuruluşları ile duyarlı vatandaşlar, İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray lisesinden Taksim Meydanı’na kadar yürüdüler.
Eylemciler, “kahrolsun İsrail, kahrolsun Siyonizm”, “Çocuk katili, terör devleti İsrail”, “Filistin’e selam direnişe devam” slogan ve pankartlarıyla İsrail’i kınadılar.
Yürüyüşten sonra Taksim Meydanı’nda ortak bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamayı yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Günlerce, aylarca Gazze’ye ambargo uyguladılar. Kadın ve çocuk demeden insanları aç ve susuz bıraktılar. İsrail sadece insanları aç ve susuz bırakmadı. Bununla yetinmeyerek onları öldürmeye başladı. Bu terörizm değildir de nedir. İsrail’in içinde insanlık duygusu olan Yahudilere ve tüm insanlığa da sesleniyorum. Ortadoğu’nun barışı Filistin’den geçer, Mescid-i Aksa’dan geçer, Gazze’den geçer” dedi.
İsrail zulmüne seyirci kalmayacaklarını belirten Yıldırım, “İsrail için yeni bir yardım kampanyası başlattık. Hayırsever halkımızın gayretleriyle Gazze’deki kardeşlerimize ilaç ve gıda yardımı götüreceğiz. İsrail’in saldırılarında yaralanan Filistinlileri Türkiye’ye getirerek tedavi edeceğiz” dedi.
Bülent Yıldırım’dan sonra Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Türkiye’de tedavi gören Filistinli yaralılar da birer konuşma yaptı.
İsrail’i protesto eylemi basın açıklamasından sonra sona erdi.
STK’lar yarın da öğle namazında Beyazıt Meydanı’nda toplanarak İsrail’i protesto eylemi düzenleyecekler.
merkez_emre 27.12.2008, 22:53 Adiler bir gün yaptıklarınız misli misli cıkar inşallah !!!
XXCakir58 27.12.2008, 23:32 birgün gelecek elbette onlar cezalarini cekecekler, ya bu dünyada yada öte dünyada. Allahlarindan bulsunlar.
karahisarli 27.12.2008, 23:35 osmanlinin gidisi tüm düyada savasi yayginlastirdi eger osmali olsaydi ne orta doguda nede bosnada müslümanlar katledilmezdi allah filistinin ve tüm müslümanlarin yardimcisi olsun
muhsin koçak 28.12.2008, 01:00 filistinde yüzlerce insan katledilirken biz hala transferlerin peşinde koşuyoruz...!!! ne kadar doğru acaba.
Hamas radyosu,İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 200 kişinin öldüğü, enkazların altında da ceseterin olduğu söyleniyor....bu haber böyle devam edip gidiyor...
en azından elimizden bir şey gelmiyor,dilimizle kalbimizle buğuz edelim bu aşağılık köpeklere...
O insanlık dışı görüntüleri bende seyrettim,hele hele cesetler taşınırken tuttukları kolların,bacakların elde kalmasını görünce insanlığımızdan utanıyor olmamamız gerekir.
Seninde dediğin gibi elimizden bir şey gelmiyor,ama dualarımızıda eksik etmiyoruz,lakin hayat devam ediyor.:mad:
dülger58 28.12.2008, 01:17 BU YAPILAN İNSANLIK KIYIMINI BENDE KINIYORUM.VE HİÇBİR KİMSEDE DUR DEME CESARETİNDE BULUNAMIYOR.ALLAH TÜM FİLİSTİNLİLERE VE MÜSLÜMANLARA YARDIM ETSİN......
Belki görmüstürsünüz bilmiyorum, ama güzel birseye benziyor.
http://www.voetbalportaal.nl/forum/showthread.php?t=5384
TUBİTAK tarafından geliştirilen ve 2010 yılında nüfus cüzdanlarının yerini alması planlanan akıllı kimlik kartları görücüye çıktı. Yeni kimlik kartları ilk olarak Bolu'da kullanılmaya başlandı ve 2010 yılında tüm ülkede nufüs cüzdanlarının yerini alacak.
Yeni kimlik kartları akıllı olmasının yanı sıra birçok güvenlik önlemini de bünyesinde barındırıyor.
Akıllı kart en başta akıllı kart tabanlı ulusal kimlik kartı olarak nüfus cüzdanının yerini alacak, ayrıca sürücü belgesi, pasaport, e-devlet uygulamalarında kimlik doğrulama amaçlı bir belge olacak ve aynı zamanda SSK karnesi, Sağlık Bakanlığı sertifikalarında, Maliye Bakanlığının vergi uygulamalarında kullanılabilecek. Örneğin muayene için hastaneye gittiğinizde akıllı kartınız ile muayene olabilecek, muayene sonrası teşhis ve gerekli ilaçlar Sosyal Güvenlik Bilgi sistemine aktarılacak ve eczaneye gidip yine akıllı kartınız ile gerekli olan ilaçları bir reçeteye ihtiyaç duymaksızın temin edebileceksiniz. Yeni kartlar ile mavi ve pembe renklerde tarihe karışacak, akıllı kartlar kadın ve erkekler için aynı renk olacak.
Yeni kimlik kartlarının ön yüzünde ad, soyad, doğum tarihi ve vatandaşlık numarası bulunurken arka yüzde ise doğum yeri, kan grubu, medeni hali ve dini yazılı olacak. Bunun dışındaki tüm bilgiler ise kartın üzerindeki chip'te yüklü olacak.
Yeni kimlik kartlarındaki güvenlik önlemleri de güven veriyor. Hologram, mor ötesi, meneviş ve gökkuşağı baskı ve mikro yazı yöntemlerinin kullanıldığı oluşturulan görünür güvenlik önlemlerinin yanı sıra kişiye ait bilgiler, kartın çipinde de özel şifrelerle saklanıyor.
Akıllı kimlik kartı tamamen yerli kaynak ve mühendislerle son şifreleme teknolojisi kullanılarak ve uluslararası standartlara uygun yapılan, kartın “taklit edilemez” ve “tahrip ya da tahrif edildiğinde değişikliğin algılanmasına imkan veren güvenlik özellikleri” bulunuyor.
Parmak izi, iris tanıma gibi bilgilerin Avrupa Birliği kriterlerine göre bilgisayarların veri tabanlarında saklanması yasakmış, bu nedenle de parmak izi şifresinin kartın içinde saklama yöntemine başvurulmuş. Yani “Kart sahibinin elinde olacağından, bazı basın organlarında yer aldığı gibi parmak izinin bir yerde saklanması gibi bir durum da olmayacak”
Ayrıca yine akıllı kimlik kartları sayesinde artık seçimlerde parmağımıza sürülen o iğrenç reknli mürekkepten de kurtulacağız
http://www.ntvmsnbc.com/news/296900.jpg
kadir0911 30.12.2008, 18:13 Ay-yıldızlı 'Boğa'lar!
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/12/7_236658_deportivo_mac-cikisi-el-tur_414_232.jpg
La Liga'da mücadele eden Deportivo La Coruna takımının bizim için ayrı bir önemi var. Bu takımın maçlarında tribünlerde Türk bayrağı dalgalanıyor!..
Deportivo'nun ünlü taraftar grupları Riazor-Blues ve Los Turcos trübünlerinde her maç Türk bayrağını dalgalandırılıyor. Deportivo tribünlerindeki Türk Bayrağı'nın tarihi ise ilginç...
Bir rivayete göre, Barbaros Hayrettin Paşa'nın İspanya'ya sefer yaptığı zamanlarda Galiçyalı gençlerin Barboros Hayrettin'e yaptığı yardımlar sonucu, İspanya'daki bir başka şehir olan Vigo, La Coruna şehrini ihanet ettikleri ile suçlar ve La Coruna şehrine "Türkler" lakabını takar. Aynı şekilde La Coruna tarafı da Vigo şehrinin Portekiz'e yakınlığı nediyle Vigo'ya "Portekizli! lakabını takmış. Zamanla iki taraf da bu lakabları benimseyerek bu lakabları futbol sahalarında kullanmaya başlamışlar. Takımın taraftarları Celta deplasmanına gittiklerinde Türkler dışarı sloganı ile karşılanıyorlar.
Deportivo La Coruna maçlarında tribünlerde Deportivo bayrağının yanında Türk Bayrağı görmek mümkün. Bu takımın iki önemli taraftar grubu Riazor-Blues ve Los Turcos kendilerine Türk denmesinden onur duyuyorlar.
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/12/8_236659_deportivodg6-400-300.jpg
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/12/7_236658_deportivo_mac-cikisi-el-tur.jpg
http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/12/13_236660_FranciscoVeigaElTurc o.jpg
Kaynak : Fanatik
GokhanTurna 01.01.2009, 12:47 Eurovision 2009 için şarkımız açıklandı. İnşallah iyi bir derece yaparız. Şarkı sade olmuş yinede hayırlısı. Ben şahsen diyorum ki ilk 5e gireriz.
Şarkıyı dinlemek için tıklayınız.. (http://www.dailymotion.com/relevance/search/hadise/video/x7w0rg_hadise-dm-tek-tek-eurovision-2009_music)
GokhanTurna 01.01.2009, 13:38 Dün Eurovision şarkımız açıklandı umarım başarılı oluruz. Şarkıyı ben begendim ama daha iyisini bekliyordum Hadiseden. İlk 5e garanti gireriz die düşünüyorum
Şarkıyı Dinlemek için linke tıklayınız
http://www.dailymotion.com/relevance/search/eurovision%2B2009/video/x7w1hk_eurovision-turkey-2009-hadise-dum-t_music
Şampiyonluk kutlamalarımıza, Sivaslı olan Hadise'nin de katılmasını bekliyoruz. :)Kendisi yaklaşık bir ay evvel yapılan İstanbul'daki Sivasspor gecesine katılmıştı bildiğim kadarıyla...
Yine bir jest yaparak Sivas'ta 4 Eylül'de bir maç öncesi Yiğidoların karşısına çıkmasını bekliyoruz...
zaralı ulkucu 01.01.2009, 17:34 Emrindeyiz
Vatanın, milletin sahibi biziz.
Başbuğ`um emrinde, emrindeyiz biz.
Bu yolda bir ölür bin diriliriz.
Dinin ve devletin bekâsı için,
İslâmın mubarek gazâsı için,
Cenab-ı Allah`ın rızâsı için,
Bu yol ki, hayatı bu yolda bulduk,
Bu şuur, bu azmi biz senden aldık.
Tek kafa, tek yürek, tek bilek olduk.
Köy, şehir, kasaba, milli iradem,
Antepli şahin`im, Maraş`lı edem,
Yediden yetmişe gardaşım, dedem,
Başbuğ`um olmasan her şey bitmişti.
Türkiye komünist olup gitmişti.
Sen sağ ol sayende gençlik yetişti.
Bu kervan gidecek ürsün köpekler.
Analar, babalar, doğan bebekler,
Bozkurtlar hep senden işaret bekler.
Korkaklar gelmesin, geriye dönsün.
Dışarı çıkmasın evinde sinsin,
Dün sendin, bugün de liderim sensin.
Sen emret her engel az gelir bize,
Aşılmaz dağ olsa düz gelir bize,
Zindanmış urganmış vız gelir bize,
Sabrımız memleket için biline,
Dileriz akıllar başa alına,
Bir değil bin Arif feda yoluna,
GLoBe-Y-Gençlik 05.01.2009, 19:57 SİVASSPOR SEN COK YASA CANIM FEDA OLSUN SANA
tekdoktirin 17.01.2009, 00:28 ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUYUN YILLARCA BİZ SIVASLILAR MALUM SEÇİMLER GELDİ HEPBAŞKALARINA HİZMET ETTİK ARTIKYETER ,YA KENDİ İNSANIMIZI GÖREMİYORUZ SİZCE ARTIK B B P NİN ZAMANI GELMEDİMİ SIVAS ALLAH, AŞKI İÇİN ARTIK GÖREVİNİ YAP YETER ,YA / HAYDİ ANADOLU /MAZLUMA ,EREN ,ZALİME ,ALP,
crburak58 18.01.2009, 10:36 ŞUT VE CEZA
Bu futbolcular ne yapıyor?
Yer Antalya... Fotoğraftakiler ise Alman 3. Ligi takımlarından Carl Zeiss Jena´nın futbolcuları...
Peki bu adamlar ne yapıyor? Yanıtlayalım...
Teknik direktör Rene van Eck, antrenmanda oynanan çift kalede varlık gösteremeyen ve kaybeden oyuncularına öfkelenir. Onlara verdiği ceza ise Dünya Futbol Tarihi'nde bir ilktir. Kaybedenler kale çizgisine dizilir ve popoları sahaya dönük biçimde durur. Kazananlar ise ceza yayı üzerinden şut çekerek, takım arkadaşlarını cezalandırır.
SempaticH 18.01.2009, 10:38 valla güzel bir uygulama yalnız topun değdiği yerde felaket yanar ha:D
tanju_58 18.01.2009, 10:41 böyle antronörlük olmaz futbolcunun gururunu düşünmek zorunda....
oktay061626 18.01.2009, 12:20 arkadaslar bu ankete desteklerınızı beklıyoruz ıstanbula kaptırmayalım
http://anket.ekolay.net/3/943/En_fanatik_tara ftar_sizce_hangisi.aspx
bursasporlu bır taraftar olarak
Prof. Dr. Faruk Memik; zengin, ve aşırı beslenen, enerji alımı çok, fiziksel harcaması az insanlarda kolon kanserinin arttığını belirten Memik, "Bu kanser türünün beslenmeyle direkt ilişkisi var" dedi...
Prof. Dr. Faruk Memik beslenmede taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesinin kanserden koruyucu etki yaptığını belirtti. Araştırmaların, özellikle kolon, mide, yemek borusu, akciğer ve meme kanserlerinde beslenme ve çevre etkisinin önemli olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Memik, şöyle konuştu:
devamı;
http://www.samanyoluhaber.com/haber-136588.html
Prof. Dr. Faruk Memik; zengin, ve aşırı beslenen, enerji alımı çok, fiziksel harcaması az insanlarda kolon kanserinin arttığını belirten Memik, "Bu kanser türünün beslenmeyle direkt ilişkisi var" dedi...
Prof. Dr. Faruk Memik beslenmede taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesinin kanserden koruyucu etki yaptığını belirtti. Araştırmaların, özellikle kolon, mide, yemek borusu, akciğer ve meme kanserlerinde beslenme ve çevre etkisinin önemli olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Memik, şöyle konuştu:
devamı;
http://www.samanyoluhaber.com/haber-136588.html
DÜNYADA PAZAR PAYLARINI ARAŞTIRAN ŞİRKETLER TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA, EN BÜYÜK BOYKOT EYLEMİNİ ;
1. HİNDİSTANIN; (127 milyar dolar)
2. İRAN'IN (62 milyar dolar)
3. TÜRKİYE'NİN (26 milyar dolar)
civarında gerçekleştirdiği kaydedildi.
Kaynak:
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=386052
BOYKOT EDİLEN ÜRÜNLERİN TAM LİSTESİ
http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=118
http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=119
Önemli bir not: Bir araştırmaya göre Türkler boykot ettikleri ürünleri 22 gün sonra neden boykot ettiklerini unutup yada umursamayıp almaya başlıyormuş!
Biz bilinçli insanlarız ve artık ne aldığımızı iyi biliyoruz!
zaralı ulkucu 18.02.2009, 07:29 --- mehmet ali wrote:
--- poyraz wrote:
--- sagopa wrote:
--- özкυℓ wrote:
--- Yalnız Kurt wrote:
--- sagopa wrote:
--- emel wrote:
--- poyraz wrote:
--- ALTAYLARDAN TOROSLARA wrote:
--- kübra wrote:
--- çakmak wrote:
--- fazlı wrote:
Her türk evladının okuması gereken bir yazıdır .
Yıl
2060
kızım 18,
ben 47 yaşındayım...
Sayfanın sonunu mutlaka okuyun… güzel yazmıs yazan arkadas
'Baba bizim bayrağımızda sizin zamanınızda
Ay-yıldız varmış neden
şimdi
haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var?
2 arkadaş okulda tavan arasında eski
bir atlas bulmuştuk, o atlasta
gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye
toprağı imiş, şimdi neden
o
haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz?
Eskiden her mahallede 1–2 cami varken,
şimdi neden her ilde bir cami
var, dedem bahsetmişti daha önce ezan denen bir şey
varmış, günde 5 defa
camilerden okunurmuş şimdi bu çan sesleri ne baba?
Filistinlilerin zamanında topraklarını
parça parça satarak İsrail'in
kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde
okumadınız da, topraklarımızı
sattırıp
şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz? Siz atalarınızdan böyle mi
aldınız bu toprakları?
emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarımız satılırken
siz
uyuyor muydunuz baba?
Baba küçükken herkesin beni Ayşegül diye çağırdığını hatırlar gibiyim
şimdi neden bana Angel diyorlar, beni kulağıma
Angel ismini ezanla sen mi
söyledin?
Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Her
gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri ye! rde coplayarak
demokrasi! mi getirdiler
baba? Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğretiler sanki
Elime geçen gün bir kitap geçti baba, senin gençliğinden kalan. Biz
Ankara'ya taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317
şehit vererek 'Gazi' lik ünvanını kazanmış. Neden şimdi oraya kürdistan
diyorlar baba. Baba hani sizlere kürtlerle
Türkler kardeştir demişler, peki kardeşlerim neden bizi öldürüp
ülkemizde ayrı
devlet kurdular.
Baba o kitapta Atatürk diye birinden de bahsetmişti. O her kimse
1933'te Bursa'da bir nutuk vermiş, ben şimdi bile ne kastettiğini
anlayabiliyorken, sizin gençliğiniz
bu kadar mı cahildi de o uyarıları dikkate almadınız?
Şimdiki kürdistan toprağında yer alan Süleymaniye'de askerimizin başına
çuval
geçirmişler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanın donmadı baba? Neden
hesap
sormadınız? Bunları görmezden gelen yöneticilerinize?
O az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain
yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç
olduğun kudret damarlarındaki
asil kanda mevcuttur' demiş. Baba kanınız o kadar bozuk mu ki ülkemizi
bu hale getirenlerin yakasına yapışmadınız?
Baba Türkiyeli ne demek? Biz Türk çocuğu değil miyiz? Soyumuz belli
değil mi bizim?
O kitapta okumuştum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıyordu. Peki, baba ben neden
mutlu değilim? Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden
söylerdiniz?
Baba biz Kurtuluş Savaşı denen bir şey yaşamışız. Kitaba göre
dünyanın gördüğü en
şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan
bu kadar kolay
vazgeçecektiniz de neden o kadar şehit verdiniz?
Hiç mi kitap okumadınız? Hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi
göremediniz ülkemizin peşkeş
çekildiğini? eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde
oturduysanız sizin
o hainlerden ne farkınız kaldı? Allah'ın huzuruna hangi yüzle
çıkacaksınız baba. 'Vatan
sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki
Türklüğünüzden vazgeçtiniz
bari İslam'ın emrine uysaydınız.
Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marşı'mız
varmış. O marşı yanlızca
körü körüne mi ezberlediniz? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış,
demiş ki 'Ey Türk titre ve kendine dön'. Baba ne zaman
titreyeceksiniz? Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan
13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi.
Baba sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün.'Ya devlet
başa, ya kuzgun
leşe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Şehit Şahin, bir Sütçü İmam yok
muydu aranızda?
Yazıklar olsun baba sizin gençliğinize!
Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba. Türklüğünüzden
utanmadınız hiç olmazsa
insanlığınızdan utansaydınız baba. Bu vatan göz göre göre altınızdan
kayarken
hiç
olmazsa ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?
HER GÜNÜM CENAZE HER GÜNÜM ŞEHiT
BUNLARIN SEBEBİ BİR İT OĞLU İT
UYAN TÜRK EVLADI UYUMA UYAN
OTUZ KUPONA ALINMADI BU VATAN
existence 18.02.2009, 07:47 çok hüzünlü bir yazı. Ama unutmamak gerek ne demiş Ulu Önder "Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır"
zaralı ulkucu 18.02.2009, 07:58 yok mu ulkesını vatanını bayragını seven
zaralı ulkucu 18.02.2009, 08:19 okuyunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnn
Bir gün susmayı öğrendim.
Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı.
Babam akşamları eve yorgun dönerdi. Ben bütün gün evde sıkılır, onungelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi.Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir,'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi.
Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi. Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yolalırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip,hâlâ ne istiyor anlamadım.'diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizimde evimiz bir odalı olsaydı da hepbirlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.
Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi.
Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edipkoşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı.Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.
Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu.
'Songünlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi.
Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum.Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum. Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım.' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım.
Babam eve gelinceuygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi.Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi.Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim.O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi.
Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek,komşumuz Ahmet amca ileAyşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım. Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde Hadi odanıza çekilin de kafamı dinleyeyim.'diyeceğim. Ve bir de bağıracağım; Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odalarıda var, daha ne istiyorlar' diye.
Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.Duyduklarına inanamıyorlardı. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki
sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.
* * *
Farkında olmalı insan. Kendisinin, hayatın ve olayların. Gidişatın farkında olmalı.
Ömür dediğin üç gündür; dün geçti, yarın meşhul, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür.
İnternet'ten
konartr58 04.03.2009, 12:53 ADINI SUDAN ALAN ŞEHİR
Sivas, adını sudan alan şehirdir Türkiye’nin üç büyük ırmağına sularını katan topraklar. Kızıl ırmağın, yeşil ırmağın doğduğu ve Fırat’ın üç büyük kolundan biri olan Tohma ırmağının doğduğu yurt parçası.
Karlı dağları, geniş yaylaları ile “başı göklerde ayakları sularda” sayısız efsanelerin yaşandığı tarihin her devrinde adı önde olan toprakların adıdır Suvaz
Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya göçleri ile Altaylardan kopup gelen göç dalgaları içindeki su uruğunun bir kolu, Fırat’ın aşağı topraklarını yurt edinir Sümer adlını alırlar. Diğer kolu ise yukarı topraklar olan Sivas ve çevresini yurt edinirler. Suvas adını alırlar. Suvasların kurduğu ve yaşadığı bu topraklar, ilk çağlarda Suvaz, Romalılar döneminde Sebastia, Müslüman Türklerin döneminde ise Sivas olarak anılmaya başlar.
Sivas’ta hangi yöne dönseniz su ile bir öykü önünüze dikilir. Üç tarafı sularla çevrili Sivas Kalesi surlarının zapt edilmezliğini sağlayan en önemli unsur su ile yaptığı savunma sistemidir. Üç tarafının su dolu hendeklerle çevrilmiş olması ile kalmayıp bir de kuşatmaya alındığında kent içindeki sularla oynandığında oluşturulan sel sonucu birçok işgalci güç Sivas kapıları önünden dönmek zorunda kalmışlardı. Su adeta en güçlü savunma silahı oluştur Sivas kalesinin.
Sivas adının Suvas Türklerince kurulduğu gerçeği yanında, kentin isminin üç sudan geldiği de söylenir. Kimileri bu üç suyu kale surları içerisinde akan üç suda bağlarken, kimileri Sivas içerisinde akan üç burmalı çeşmenin her bir burmasından ayrı bir kaynaktan su geldiği söylenir.
Üç burmalı su inanışı o kadar kent tarihinde baskın olmuştur ki, gök medrese gibi ünlü yapıtın ön yüzünde üç burmalı çeşme yapılarak bu tarihi gerçek geleceğe aktarılmıştır.
Kimisi üç su adının yani sebas adının Kızılırmak, Fırat ve Yeşilırmak ırmaklarından kaynaklandığını söylerler.
Anadolu topraklarında doğup ve bu toprakları terk etmeden en uzun yol alarak, denize dökülen nehirdir Kızılırmak.
Kızıldağ’dan başlayan yolculuğunda, irili ufaklı önemli sayılabilecek nitelikte, otuz beş ırmağın bileşkesidir aslında. Bu otuz beş ırmağın on ikisini, Sivas topraklarından alan Kızılırmak, Sivas’ın Karadeniz’e dökülen gözyaşlarıdır aslında.
Türkiye’nin onda birlik bir alandan daha fazlasını kapsayan Kızılırmak vadisinde, on üç ilin topraklarının kapsadığı göz önüne alınırsa ve de, bu havzada altı milyondan fazla insanın yaşadığı düşünülürse, Türkiye’de yaşayan her on kişiden birinin yaşamında kendisini hissettiren bir zenginlik diyebiliriz.
Kızılırmak, Sivas için ayrı bir öneme sahiptir. Sivas’ta doğmaktadır. Sivas il merkezinin kurulduğu yerde Kızılırmak, beş tane kolu ile kucaklaşmaktadır. Kızılırmak üzerindeki en önemli tarihi köprüler olan Boğaz köprüsü, Eğri köprü, Kesik köprüsü Sivas topraklarının incileri gibi duru yıllaradır gerdanında.
Çevresindeki topraklarda bulunan tuz oranının yüksekliği nedeniyle suları tuzlu olan Kızılırmak, sulamada pek kullanılmaz. Tarihteki adı da bu nedenle acı su anlamında olan HALYS tır. Bu ismin, Danişment-name’de geçtiği gibi, XIII. yüzyıla ait bazı vakfiyelerde, yine XIII. ve XIV. yüzyıllara ait vekâyi-namelerde ve belgelerde Ab-ı Sivas (Sivas suyu) denildiği bilinmekle birlikte Kızılırmak adını bu nehre göçebe Türkmenlerin verdikleri, bu ismin Dul kadir-oğulları'na ait vakfiyelerde de bu şekilde belirtilmiş olduğundan anlamaktayız.
İstanbul'da Başbakanlık Arşivi'nde Divan-ı Humâyûn Ruûs Kalemi Defterleri 'nden birisinde rastlanan ''Tevliyyet-i vakfı cisr-i Gürcü, der ırmağ-ı Sivas. Sivas'ta vaki Nehr-i Alis ve elsine-i nâsda Kızıl-ırmak dimekle meşhur nehrin üzerinde merhum Gürcü Hüseyin bina eylediği cisr. . . '' ibaresi Alis isminin 1718 (1131) tarihlerinde de resmi yazışmalarda kullanıldığını göstermektedir. ''Ab-ı Sivas'' deyimindeki Farsça ''ab'' kelimesinin de yine aynı devirde atılarak, yerine Türkçesi ''ırmak'' kelimesinin konulduğunu göstermektedir.
Bir başka sav da şudur ki Kızılırmak’ halys sözü Romalılarca söylenmiştir. Romalılardan önce bu topraklarda bulunan ön Türklerin yani AS’ların bu suya söyledikleri al-su(Kızıl su) dediklerini Romalıların da bu söylenişi kendi söyleyiş özelliklerine uygun olarak hayls ya da alis’ e dönüştürmüş olma olasılığı yüksektir.
Kızılırmak ismi ile ilgili olarak değişik söylenceler bulunmaktadır. Kimisi taşıdığı toprak renginin kızıl olmasından, kimisi doğduğu dağdan adını aldığı söylenirse de, kimilerince Kızılırmak havzası etrafındaki topraklarda Türkmen nüfusunun yoğunluklu yaşadığından ve Türkmen ağzında” Kızıl” sözünün “Altın” olduğu bilindiğinden ırmağa verilen öneme izafeten bu adın verilmiş olduğu söylenmektedir.
Bazı tarihi söylencelerde ise, adını Lidya kralı Krezeus tan aldığı ve onun ırmağı anlamındaki bir sözün bozularak kızıl adını aldığı söylenir. Bu söylenceye göre Lidya kralı Krezeus’a ” Kızılırmağı geçmemesini, geçtiğinde devletinin yıkılacağını “söylerler. Kral bu söze uymaz ve Medler ile olan savaşında ırmağı geçer ve devleti de bu olaydan sonra yıkılır.
Kızılırmak tarih sahnesine, M.Ö.28 Mayıs 565’de Lidyalılarla, Medler arasında yapılan HALYS BARIŞI ile çıkar. İki devlet arasında uzun süredir sürmekte olan savaş, güneş tutulması üzerine “tanrılar savaş istemiyor” denilerek sona erdirilir. Kızılırmak sınır kabul edilerek yapılan bu barış anlaşmasının yazılı bir belgesi olmasa da, Anadolu topraklarında bilinen ilk barış anlaşması olması nedeniyle ayrı bir tarihi önemi haizdir.
Kızılırmak, çevresinde yaşayanlarca genelde acı olaylarla anılır. Selleri, köprüler yıkması, gelinleri, kızları, gençleri boğması ile birçok türküye ya da söylenceye konu olmuştur. Muzaffer Sarısözen’in derlediği bir türküde;
“Kızılırmak nettin allı gelini
Çevresi oyalı pullu gelini” diye başlayan ağıt ile bu olayları türküleştirmiş şekline bir örneği Türk Halk Türküleri repertuarına kazandırmıştır.
Kızılırmak, Türk edebiyatında da birçok şairin konusu olmuştur. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Kızılırmak kıyıları” şiiri, Behçet Kemal Çağlar’ın “Kızılırmak duruşması” bu konuda önemli örneklerdir.
Kızılırmak halk ozanlarına da konu olmuştur. Ali izzet Özkan ve
Âşık Veysel bu konuda güzel örnekler vermişlerdir. Âşık Veysel;
“Daima bulanın, asla durulman
Nedir bu sendeki hal, Kızılırmak
Çağlayıp akarsın, hiç mi yorulman
Seni zapt edemez göl, Kızılırmak” diyerek, adeta Kızılırmak’ın özelliklerini özetlemiş bulunmaktadır.
Kızılırmak üzerindeki köprülerin hepsi tarihi açıdan mimari açıdan önemli özelliklere sahiptir. Ancak Sivas’ın 10km doğusundaki eski ipek yolu üzerindeki(Tebriz yolu)Boğaz köprüsünün giriş ayaklarında bulunan odaları ve kente giren kervanların yüklerinin sayıldığı, geçiş ücreti alındığı bir nitelikte olması nedeniyle de Türkiye’de belki de bu özellikte ilk ve tek örnek olmak önemini haizdir.
Çevresindeki toprakların suyunu toplayan Kızılırmak, bugün başta Sivas olmak üzere, 13 ilin 70 ilçenin atık sularını toplayarak üzerinde kurulu barajları ile enerji ve sulamada, kum alınarak inşaata, toprak alınarak tuğla ve çömlek yapımında ve de tatlısı balıkçılığında yararlı bir ırmak olarak dünya kurulalı beri akıp gitmektedir.
Anadolu’nun gözyaşları olarak Karadeniz’e ulaşmaktadır. Kızılırmak olmasa idi ne Avanos’ta çömlekçilik olurdu ne Osmancıkta pirinç ekimi gelişirdi. Kızılırmak Anadolu’nun ırmağı olsa da adını da tadını da Sivas’tan alan bir ırmaktır.
Sivas günümüzde suları ile kucaklaşan şehir olma yoluna girmiştir. Aksu projesi bunun ilk adımıdır. Aksu ile Sivas bir zamanlar kirletilmiş etrafına pislik saçan bir ırmağını bir güzellik merkezine dönüştürerek şehir mimarisinde suyun önemini ortaya koyan en iyi örneklerden birsi olma hüviyetini kazanmıştır. Kızılırmak’ın Sivas’taki en büyük kollarından olan Mısmıl ırmak üzerinde yapılan Aksu projesi ile Sivas mavi bir gerdanlığı boynuna takmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
burakkova 23.04.2011, 11:07 sivaslilar.net ile kim ilgileniyor kardeşim..
üye olmaya çalıştım olmuyor..
devamlı belediye hakkında hakarete varan yorumlar yapılıyor..
Burdan Boun takma isimli sivaslı kardeşimi düzgün bir dille uyarıyorum..
kendisi başkan ve ekibine çapsız ve kalitesiz demiş..
kimse kimseyi sevmek zorunda değil..
ama saygı göstermek zorunda..
bu tür şeyler devam ederse tüm BBP.li, Alperen ve Muhsin Başkan'a gönül veren kardeşlerimi bu iki siteyi de protesto etmeye davet edeceğim..
lütfen biraz saygı...
Metal Gear 23.04.2011, 13:36 sivaslilar.net ile kim ilgileniyor kardeşim..
üye olmaya çalıştım olmuyor..
devamlı belediye hakkında hakarete varan yorumlar yapılıyor..
Burdan Boun takma isimli sivaslı kardeşimi düzgün bir dille uyarıyorum..
kendisi başkan ve ekibine çapsız ve kalitesiz demiş..
kimse kimseyi sevmek zorunda değil..
ama saygı göstermek zorunda..
bu tür şeyler devam ederse tüm BBP.li, Alperen ve Muhsin Başkan'a gönül veren kardeşlerimi bu iki siteyi de protesto etmeye davet edeceğim..
lütfen biraz saygı...
Bunda alınacak ne var ki?
Çapsız demek,vizyon olarak geniş düşünemeyen demektir..
Zamanında Sami Aydın'a hırsız denilirken,çapsız kelimesi hafif bile..
Arkadaşlar bu facebookda sivasspor ile ilgili yayın yapan bir sayfa vardı sanırım terör yandaşı şerefsizler siteyi ele geçirmiş sivasspor sayfası üzerinden terör üzerine yayın yapıyor şerefsizler, yapabilecek bir şeyi olanlar yapsın yoksa üye olanlar üyelikten çıksın bari..
http://www.facebook.com/sivas.spor.yigidolar
Abdullah DuMaN 03.09.2012, 08:21 Şırnak'ta çatışma 10 şehit!
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada 10 güvenlik görevlisi şehit oldu.
Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı.
ŞIRNAK VALİSİ: 10 ŞEHİT, 8 YARALI
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 2 Eylül saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki güvenlik noktalarına teröristlerce saldırı düzenlendiğini belirtti. Alınan bilgilere göre, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla dört ayrı noktadan kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ateş açıldı.
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, ''Saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.
Çatışma esnasında ilçede elektriklerin kesildiği belirtilirken, Vali Özkan, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun aralıksız sürdüğünü de bildirdi.
ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Beştüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.
Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi
Malatya/battalgazi/kuluşağı köylülerinin vodafone verdigi dilekce:):)http://galeri.uludagsozluk.com/23/vodafone-a-verilen-dilekce_61323.jpg
58_SEMİH_58 06.09.2012, 19:56 Kredi Dosya Masrafı iadesi
Kredi dosya masrafı iade geri alma örnek dilekçe. Son 10 yıl içinde kredi kullanan vatandaşlara müjde! 12 milyon vatandaş, bankalara başvurarak kredi dosya masraflarını geri alabilecek.
Yargıtay'ın verdiği karara göre son 10 yılda kredi kullanan vatandaşlardan dosya masrafı adı altında aldığı paraları geri ödemeyen bankalara yerel mahkemelerden tokat gibi bir karar daha çıktı. Yargıtay'ın "dosya masrafını iade" kararının ardından, her türlü kredi kullanıcısı geriye dönük olarak 10 yıllık kredi masraflarını geri alabilecek. Yargıtay kararının ardından bankalara Kredi Dosya Masrafı Geri Alma Dilekçesi yağmaya başladı.
Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacak. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi durumunda, kaymakamlıktan hakem heyetine gidin. Dosya masrafı miktarı bin 161 liranın altındaysa bulunduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurun. Dilekçe vermenizin ardından 1-3 ay arasında sonuç çıkıyor. Sonuç çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz için 15 gün yasal süreleri bulunuyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor
Bankadan alınan her türlü kredi için, kredi tutarına göre kesilen dosya masrafı yeni çıkan bir kanuna göre geri alınabilecek. Kredi dosya masrafını geri almak için, ilk önce bir dilekçe yazmak ve bu dilekçe ile kredinin çekildiği banka şubesine başvurmak gerekiyor. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine, kaymakalıklardaki tüketici hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Alacağınız kredi dosya masrafı 1.161,67 TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. 1.161,67 TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.
İlgili başvurudan sonra 1-3 ay arasında sonuç alınabiliyor. Dosya masrafı iadesi sonucu çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz etmek için 15 gün yasal süreleri oluyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak için Örnek Dilekçe 2012
....... BANKASI ......... . ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
..... nolu müşterinizim ......, ............ Bankası Şube Müdürlüğünden ...... tarihinde .... ay vadeli olarak .... faiz oranı üzerinden ...... TL ......kredisi kullandım ve ... ay ödeme yaptım.
...... kredi faizlerinde indirim olması sebebiyle .... yılı .... ayında kredi yapılandırması için .... şubesine başvurdum. Benden Yeniden yapılandırma nedeniyle ..... TL komisyon alındı.
Benden tahsil edilen ..... TL'nin Ankara 7. Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay 13. Dairesinin onayladığı emsal karar doğrultusunda, haksız alınan bu paranın tarafıma iade edilmesini istiyorum.
Günün Tarihi - İmzanız
Adınız ve Soyadınız
Dosya Masrafı (Hakem heyeti Dilekçe) Örneği
T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)
Şikayet Eden:
Adresi:
E- Posta & Telefon:
Şikayet Edilen :
Adresi:
Şikayetin Parasal Değeri:
Şikayetin Tarihi:
Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)
Ferhat06 06.09.2012, 20:48 Kredi Dosya Masrafı iadesi
Kredi dosya masrafı iade geri alma örnek dilekçe. Son 10 yıl içinde kredi kullanan vatandaşlara müjde! 12 milyon vatandaş, bankalara başvurarak kredi dosya masraflarını geri alabilecek.
Yargıtay'ın verdiği karara göre son 10 yılda kredi kullanan vatandaşlardan dosya masrafı adı altında aldığı paraları geri ödemeyen bankalara yerel mahkemelerden tokat gibi bir karar daha çıktı. Yargıtay'ın "dosya masrafını iade" kararının ardından, her türlü kredi kullanıcısı geriye dönük olarak 10 yıllık kredi masraflarını geri alabilecek. Yargıtay kararının ardından bankalara Kredi Dosya Masrafı Geri Alma Dilekçesi yağmaya başladı.
Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacak. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi durumunda, kaymakamlıktan hakem heyetine gidin. Dosya masrafı miktarı bin 161 liranın altındaysa bulunduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurun. Dilekçe vermenizin ardından 1-3 ay arasında sonuç çıkıyor. Sonuç çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz için 15 gün yasal süreleri bulunuyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor
Bankadan alınan her türlü kredi için, kredi tutarına göre kesilen dosya masrafı yeni çıkan bir kanuna göre geri alınabilecek. Kredi dosya masrafını geri almak için, ilk önce bir dilekçe yazmak ve bu dilekçe ile kredinin çekildiği banka şubesine başvurmak gerekiyor. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine, kaymakalıklardaki tüketici hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Alacağınız kredi dosya masrafı 1.161,67 TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. 1.161,67 TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.
İlgili başvurudan sonra 1-3 ay arasında sonuç alınabiliyor. Dosya masrafı iadesi sonucu çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz etmek için 15 gün yasal süreleri oluyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak için Örnek Dilekçe 2012
....... BANKASI ......... . ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
..... nolu müşterinizim ......, ............ Bankası Şube Müdürlüğünden ...... tarihinde .... ay vadeli olarak .... faiz oranı üzerinden ...... TL ......kredisi kullandım ve ... ay ödeme yaptım.
...... kredi faizlerinde indirim olması sebebiyle .... yılı .... ayında kredi yapılandırması için .... şubesine başvurdum. Benden Yeniden yapılandırma nedeniyle ..... TL komisyon alındı.
Benden tahsil edilen ..... TL'nin Ankara 7. Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay 13. Dairesinin onayladığı emsal karar doğrultusunda, haksız alınan bu paranın tarafıma iade edilmesini istiyorum.
Günün Tarihi - İmzanız
Adınız ve Soyadınız
Dosya Masrafı (Hakem heyeti Dilekçe) Örneği
T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)
Şikayet Eden:
Adresi:
E- Posta & Telefon:
Şikayet Edilen :
Adresi:
Şikayetin Parasal Değeri:
Şikayetin Tarihi:
Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)
Buna göre benim tüketici mahkemesine dava açmam gerekiyor.Bankaya dilekçe yazdım insan gibi şu benden aldığınız parayı verin dedim olumsuz cevap verdiler.
http://resimzade.com/Show.html?i=36986&token=49356 (http://resimzade.com/Show.html?i=36986&token=49356)
pankarta dikkat!!!Vatandaşı gece 2'de ayaklandiran iddaa,Dün akşam yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Çekmeköy Taşdelen Meydanı’nda toplanıp Ekşioğlu Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
"Kahrolsun PKK " ve "Her Türk Asker Doğar" sloganları atarak ilerleyen gruba polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alarak eşlik etti.
Polis ekipleri mezarlığa 1 kilometre kala grubu durdurarak dağılmalarını istedi.
Olaysız dağılan gruptakiler Beytüşşebap’ta yaralanan, hastanede ölen bir teröristin cenazesinin Ekşioğlu mezarlığına gömüldüğü şeklindeki iddia üzerine toplandıklarını söyledi.
http://2.bp.blogspot.com/-jvVgkzPTGOQ/UIbFLKoKl2I/AAAAAAAACoE/_0VCTs1Zt40/s1600/1-hayalet-2.jpg
Portekizli temsilcisinin 1-0 kazandığı maçta Porto'nun genç yıldızı James Rodriguez'in takımına galibiyeti getiren golü attıktan sonra kameramanlar tarafından kaydedilen görüntüde bir hayaletin Dragao Stadındaki taraftarlarla birlikte sevindiği ortaya çıktı.
Uzmanlar tarafından incelenen fotoğrafın üzerinde bir oynama yapılmadığı ve montaj olmadığı kanıtlandı.
Fotoğraftaki hayaletin giyimine bakılarak bu yüzyıldan olmadığı ve en az 50 yıl önce yaşamış birisini anımsattığı belirtilirken, bu haber birçok ülkede geniş yer buldu.
cemahmety 24.10.2012, 17:55 http://2.bp.blogspot.com/-jvVgkzPTGOQ/UIbFLKoKl2I/AAAAAAAACoE/_0VCTs1Zt40/s1600/1-hayalet-2.jpg
Portekizli temsilcisinin 1-0 kazandığı maçta Porto'nun genç yıldızı James Rodriguez'in takımına galibiyeti getiren golü attıktan sonra kameramanlar tarafından kaydedilen görüntüde bir hayaletin Dragao Stadındaki taraftarlarla birlikte sevindiği ortaya çıktı.
Uzmanlar tarafından incelenen fotoğrafın üzerinde bir oynama yapılmadığı ve montaj olmadığı kanıtlandı.
Fotoğraftaki hayaletin giyimine bakılarak bu yüzyıldan olmadığı ve en az 50 yıl önce yaşamış birisini anımsattığı belirtilirken, bu haber birçok ülkede geniş yer buldu.
Diyelim ki hayalet acaba hayalet denilen şey takım elbise ile mi oturur ? Bunu da bir düşünmek lazım.
gürünlüyiğido58 24.10.2012, 18:01 http://2.bp.blogspot.com/-jvVgkzPTGOQ/UIbFLKoKl2I/AAAAAAAACoE/_0VCTs1Zt40/s1600/1-hayalet-2.jpg
Allah Allah , montaj olmadığı kanıtlanmış. Çok ilginç bence daha detaylı araştırılmalı bu konu...
psychology58 24.10.2012, 19:31 İşte hayalet gerçeği!
(VIDEO) Dragao Stadı'nda ortaya çıkan ve montaj olmadığı kesinleşen siluetin hayalet olduğu iddia edilmişti. Ancak gerçek ortaya çıktı, işte "hayalet" olarak tanımlanan o kare..
AP Ajansının tüm dünyaya servis ettiği fotoğrafın yarattığı etki uzun sürmedi. Maç esnasında giyiminden saç stiline kadar oldukça farklı bir görüntü çizen "hayalet" silüetinin siyahi bir yaşlı kadına ait olduğu ortaya çıktı.
Rodriguez'in golü sırasında ayağa kalkamayacak kadar yaşlı olan kadının kameranın çekim açısıyla objektiflere farklı bir görüntü sunması Dragao Stadını her maçta tıklım tıklım dolduran Porto taraftarlarına derin bir nefes aldırmış oldu.
psychology58 24.10.2012, 19:32 İşte hayalet gerçeği!
(VIDEO) Dragao Stadı'nda ortaya çıkan ve montaj olmadığı kesinleşen siluetin hayalet olduğu iddia edilmişti. Ancak gerçek ortaya çıktı, işte "hayalet" olarak tanımlanan o kare..
AP Ajansının tüm dünyaya servis ettiği fotoğrafın yarattığı etki uzun sürmedi. Maç esnasında giyiminden saç stiline kadar oldukça farklı bir görüntü çizen "hayalet" silüetinin siyahi bir yaşlı kadına ait olduğu ortaya çıktı.
Rodriguez'in golü sırasında ayağa kalkamayacak kadar yaşlı olan kadının kameranın çekim açısıyla objektiflere farklı bir görüntü sunması Dragao Stadını her maçta tıklım tıklım dolduran Porto taraftarlarına derin bir nefes aldırmış oldu.
Ricardo Pedriel 25.10.2012, 16:28 saçma hayalet diye bir şey yoktur
yener_sahin 25.10.2012, 17:49 Hadi ya Casper yok mu yani şimdi.. :confused::confused:hayalet diye birşey yokmuş
Ricardo Pedriel 25.10.2012, 19:41 Hadi ya Casper yok mu yani şimdi.. :confused::confused:hayalet diye birşey yokmuş
bir kere casper çizgi film karakteri
yener_sahin 25.10.2012, 19:51 bir kere casper çizgi film karakteri
İnanmıyorum nasıl olur.Bunu bana nasıl yapar :confused:
casper yoksa bende yokum :D
AYDIN1985 25.10.2012, 23:15 (yeni konu)Sesimi birilerine duyarabilrimiyim bilmiyorum ama gercekten cok üzüldügüm bir olay Sivas 4 Eylül Stadinda Bursa macinda basima geldi. Sivasspor asigi bir gurbetci olarak bursa macina 3 tane maratondan bilet aldim ve Yetiskin iki kuzenimle maca gittik. dönen kapilardan tam girecektik´ki, gözlüklü Sivil bir Görevli kuzenlerimin ikisini ayni anda bir kapidan gecmelerini istedi ve biletleri kapiya tutmak icin elimizden aldi fakat biletin birini bize geri vermedi. biletin birini niye vermedigini sordugumuzda ise, sizin yeriniz belli gidin oturun birsey olmaz dedi. biz israrla bileti istedik vermedi, bize neden olarak cocuklarin bedava girdigi icin bazen kapidan gecemediklerini ve onun icin bileti kapiya tutmak icin vermedigini söyledi. biz satada girdik yerimizi aldik 3 kisi, maca dakikalar kala biri geldi kalk burasi benim yerim deyip kuzenimi kaldirmak istedi, SASIRDIK nasil olur bu ya dedik. gelen adama o biletin bizim biletimiz oldugunu ve kapidaki güvenligin (görevli) o bileti bize geri vermedigini anlatmaya calissakta anlatamadik. kuzenimin biri hemen firladi ve o sivil olan güvenlikcinin yanina gitti ve durumu söyledi, güvenlikci tamam ben geliyorum simdi hallederiz deyip kuzenimi gönderdi. baktik gelen yok diger kuzenim gitti bu sefer ayni görevliye niye gelmiyorsun diye, ona verdigi cevap git bos bir yere otur ne olacak sanki gibi laflar deyip yolladi, kuzenim orda bagirsada cagirsada netice degismedi. En üzücü seylerden biride bu olan bitenin Türk Polsinin gözü önünde olmasi ve göz göre göre insanin hakki yenilmesi.
Dikkat edin sizinde basiniza gelmesin.
eneskeskin 26.10.2012, 08:47 Sivasspor yönetimi bedava taraftar almak istiyorsa onlara bir tribun belirlesin oraya alsın başkalarının biletleriyle taraftar sokmak ne demek oluyor! O güvenlikçinin numarasını alıp şirketine bildirseydiniz keşke başkalarına kafasına göre bilet vermek ne demekmiş öğrensin gerizekalı ...
yener_sahin 26.10.2012, 10:23 Beyler sakin, bu olaylar türkiye de her tribünde olan işler.Dışarda parası olmayıp takımına 90 dk destek verecek kişiler sizlerin bir kaç bileti ile içeri alınabiliyor.Hepimiz aynı armanın sevdalılarıyız.Mesele sadece çubukluyu izlemek başka bir sorunu bu kadar abartmaya gerek yok.Hayrınıza birisi girmiş maç izlemiş.
Beyler sakin, bu olaylar türkiye de her tribünde olan işler.Dışarda parası olmayıp takımına 90 dk destek verecek kişiler sizlerin bir kaç bileti ile içeri alınabiliyor.Hepimiz aynı armanın sevdalılarıyız.Mesele sadece çubukluyu izlemek başka bir sorunu bu kadar abartmaya gerek yok.Hayrınıza birisi girmiş maç izlemiş.
Anlamıyorlar birader bizim Sivas taraftarına Ceylan derisinde deri koltukta maç îzleteceksin.takıma destek olmayan taraftar yer seçer oturmaya koktuk arar böyle ufak meseleler çok büyütülüyor
o tribünde genelde olan durum. çok büyütecek birşey yok. siz maçı seyretmeye gelmişsiniz. ama sayenizde bir taraftar içeri girmiş. seyirciler için kale arkası havuz çok güzel kimsede rahatsız etmiyor.
yigido yakup 26.10.2012, 15:32 benim anlamadigim burda yorum arkadaslar yok sorun degil büyütülecek falan durum yok diyor iyide kardesim o adamin biletiyle giren DENGESIZ BEDAVACI gidip bos bir yere oturamazmi illa adamlari yerinden etmek zorundami adam para veriyor kardesim o görevli denen Haysiyetsiz adam ne hakla bileti elde eder Allah bilir belkide bu sekilde adam cok büyük kazanc elde ediyor sorgulanmasi gereken sey bu görev yapan görevini hakkiyla yapacak hirsizligin serefsizligin yapilacagi yer Sivasspor üzerinden degildir.
Arkadasima gecmis olsun birdahaki sefere böyle durumlarda kesinlikle bileti görevliye verme vede hakli oldugun durumda sonuna kadar hakkini ara.
yener_sahin 26.10.2012, 15:43 benim anlamadigim burda yorum arkadaslar yok sorun degil büyütülecek falan durum yok diyor iyide kardesim o adamin biletiyle giren DENGESIZ BEDAVACI gidip bos bir yere oturamazmi illa adamlari yerinden etmek zorundami adam para veriyor kardesim o görevli denen Haysiyetsiz adam ne hakla bileti elde eder Allah bilir belkide bu sekilde adam cok büyük kazanc elde ediyor sorgulanmasi gereken sey bu görev yapan görevini hakkiyla yapacak hirsizligin serefsizligin yapilacagi yer Sivasspor üzerinden degildir.
Arkadasima gecmis olsun birdahaki sefere böyle durumlarda kesinlikle bileti görevliye verme vede hakli oldugun durumda sonuna kadar hakkini ara.
Evet haklısın herkes babasından zengin doğmuyor.Git gide gözünüzü para bürüyecek.Bizi Sivassporlu yapan abilerimizde zamanında bizi turnike kapılarında başka abilerin biletleriyle alanlardı.O bileti veren adamı belki bilmezdiniz ama Sivasspor sevdasını kalbinize işlerdi.Lanet olsun tribüne de Sivasspora da futbol maçı gözüyle bakan zihniyete...Kültürdür bu beyler kültür...10 liralık maraton bileti kimseyi fakir etmez.Adam birde haysiyetsiz yazmış.Birisine haysiyetsiz yazan nedir bende sana bunu sorayım ?
yigido yakup 26.10.2012, 18:48 Evet haklısın herkes babasından zengin doğmuyor.Git gide gözünüzü para bürüyecek.Bizi Sivassporlu yapan abilerimizde zamanında bizi turnike kapılarında başka abilerin biletleriyle alanlardı.O bileti veren adamı belki bilmezdiniz ama Sivasspor sevdasını kalbinize işlerdi.Lanet olsun tribüne de Sivasspora da futbol maçı gözüyle bakan zihniyete...Kültürdür bu beyler kültür...10 liralık maraton bileti kimseyi fakir etmez.Adam birde haysiyetsiz yazmış.Birisine haysiyetsiz yazan nedir bende sana bunu sorayım ?
bence burda biz baska konulari konusuyoruz cünki burda görevli maca giren insanlarin biletini aliyor orda yaptigi sahtekarlikla bileti baskasina veriyor satiyor bir adilik yapiyor.
sonra gelip sizde sivasspor sevgisiyle bilmem 10 liralik bilet kimseyi zengin etmez yok gözlerini para bürümüs madem ordaki dümbük sivasspor sevgisi agir basiyor yok 10 liraya zengin olmuyor verecek giren insanin parasi
yani elin parasiyla kabadayilik yapmayacak sivassporu seven verecek parasini yoksa baskasinin sirtindan sevmeyi herkes yapar.
simdi bedava girmek icin bir sebepte yok 5 tl bir bilet sigaranin paketi bile 7-8 lira 15 günde 5 lirayi 10 yasindaki cocuk bile rahatlikla hazirlar.
Sivasspor u seven kuru kuru sevmeyecek üzerine her zaman ne sorumluluk düsüyorsa onu yapacak
AYDIN1985 26.10.2012, 21:15 Beyler sakin, bu olaylar türkiye de her tribünde olan işler.Dışarda parası olmayıp takımına 90 dk destek verecek kişiler sizlerin bir kaç bileti ile içeri alınabiliyor.Hepimiz aynı armanın sevdalılarıyız.Mesele sadece çubukluyu izlemek başka bir sorunu bu kadar abartmaya gerek yok.Hayrınıza birisi girmiş maç izlemiş.
Anlamıyorlar birader bizim Sivas taraftarına Ceylan derisinde deri koltukta maç îzleteceksin.takıma destek olmayan taraftar yer seçer oturmaya koktuk arar böyle ufak meseleler çok büyütülüyor
o tribünde genelde olan durum. çok büyütecek birşey yok. siz maçı seyretmeye gelmişsiniz. ama sayenizde bir taraftar içeri girmiş. seyirciler için kale arkası havuz çok güzel kimsede rahatsız etmiyor.
yener, infial ve chatlag, adam orda dizi izler gibi mac izledi. diyelimki bizim sayemizde giriyorlar maca ozaman kale arkasindan girsinler yada arkadaslarin dedigi gibi bos bir yere otursun. Gariban dediginiz adam fosur fosur sigara icti 90 dakika boyunca. ona verecegi parayi bilete verseydi.
biz ceylan derisi istemiyoruz gardas hakkimizi istiyoruz, o desteklediginiz adamda bizimle oturdu hic sesi cikmadi biz yine bagirip destekledik takimimizi.
AYDIN1985 26.10.2012, 21:27 o ayni görevli devre arasinda macta idi ve bir cok kisi ile merhabalasip sohbet etti. demek istedigim o adami orda taniyan cok kisi var. belki sizler bile benim kimi kast ettigimi biliyorsunuz.
yanimiza oturan adama bileti nerden aldigini sordugumda, burdan giseden aldim dedi. Allah bilir ama ben pek inanmadim.
burda hak hukuk diyoruz, aman herzaman olan seyler diyorsunuz, ama yeter artik olmasin böyle haksizlik. senede bir defa sevdigim takimimi desteklemeye geliyorum, agzimdan burnumdan geliyor. bana kizmaya kimsenin hakki yok arkadaslar ben hakliyim.
BANA DESTEK OLAN ARKADASLARA TESEKKÜR EDIYORUM
Zinedine Zidane, futbol hayatı boyunca 1 kez bile ofsayta yakalanmamıştır.
Daha önceleri sivassporumuzun sayfasında tanıştığımız arkadaşlarla chat üzerinden konuşabiliyorduk ama uzun bir süredir bu alana giriş yapamıyorum bilen biri varsa lütfen yazsında sivasdaki arkadaşlarla yine konuşmak istiyorum.
Mesut Bakkal son 3 lig maçında Galatasaray'a karşı 3 galibiyet aldı. ( 2010-11 Sivasspor 2-1, 2010-11 A.Gücü 3-2, 2012-13 Karabükspor 3-1)
Türkiye nüfusu, 2012 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla oranla binde 12 artarak, 75 milyon 627 bin 384 kişiye yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 Nüfus Sayımı Sonuçları''nı açıkladı.
Sivas : 623.535
Mustafa58Ağa 28.01.2013, 11:36 malesef nufus düştü
yigido_14 22.11.2013, 20:04 Sivaslı Seyfettin Güven - Komik Anıları
http://www.youtube.com/watch?v=kPK3FuuTxrI
ELLİSEKİZ 22.11.2013, 20:16 Zopanın tesiri :D:D:D:D
eurovision 14.07.2015, 10:11 bu sitede daha önce Eurovision ile ilgili yapılmış yorumlara bakıyorum da sinir kat sayılarımı artırıyor :mad: gavur icadı diye küçümseyen, kıyafet açık diye laf eden, şarkının diline laf eden, kültürü işin içine karıştıran, hele ki geçen sene Conchita Wurst kazanınca onun görünüşünden dolayı Eurovision'u iyice yeren muhafazakar kişiler bence saçmalıyor onları daha geniş düşünmeye davet ediyorum ;) herkesin kendine göre yaşam tarzı vardır kimseye zararı olmadıktan sonra KİME NE ;)
poolat58 15.07.2015, 12:14 SEÇTİĞİNİZ HERHANGİ BİR İSTANBUL
TAKIMINI YALAMAKTA SERBESTSİNİZ!
Bakın biz kimseye illa Sivasspor'u
tutacaksınız diye yalvarmıyoruz. Zaten sizin
gibi yanar döner, bir öyle bir böyle kaypak
adamlara da ihtiyacımız yok. Adamlar oraya
ayırmış adı üstünde DEPLASMAN tribünü
diye. Defol git orda ne halt ediyorsan et.
Memleketin gol yedikçe zevkleniyormusun
kendinden mi geçiyorsun rahatlıyor musun
artık naparsan... Ama benim tribünüme girip
de bir de pişkin pişkin aah ohh yeah yapma,
memleketinin takımı gol yedikçe. Bu kadar
küçültme kendini. Şimdi bazıları çıkar ortaya,
ne yobazsınız modern bir taraftar
olamıyorsunuz, izlesinler ne var bunda falan.
Hayır efendim, sen benim tribünümde bana
deplasmandayım hissi veremezsin. Beni yok
sayamazsın. Sivasspor taraftarını
görmezden gelip adam yerine koymuyorsan
biz sana birşey koymayı iyi biliriz! Dediğim
gibi herkes seçtiği bir istanbul takımını
yalamakta serbest.(ne de olsa aidiyet
duygusu yok seç birini işte hangisi daha çok
şampiyon olmuşsa). Tek ricamız(!) bizden
uzakta yala o yeter!
Hürriyetin haberine göre şike davasinin hakimi mehmet ekinci ve savcisi mehmet berk gorevlerinden alinmis.. Allahin izniyle bir gun aklanacagimiza inaniyorum.. Adalet elbet bir gun tecelli edecek...
http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=29555561
|
|