Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Süperlig > Milli Takım Hakkında

Milli Takım Hakkında Milli Takım Hakkında Yorumlar

Seçenekler Arama Stil

ISTE BEKLENEN ACIKLAMA! FIFA CEZAMIZI NASIL İNDİRDİ?..
Alt 25.06.2006, 17:11   #21
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 974 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart ISTE BEKLENEN ACIKLAMA! FIFA CEZAMIZI NASIL İNDİRDİ?..

FIFA CEZAMIZI NASIL İNDİRDİ?..

UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun FIFA'dan resmen özür dilemesinin ardından ceza indiriminin geldiğini söyledi.

Dünya Kupası maçları sebebiyle Almanya'da olan Şenes Erzik, FIFA Tahkim Kurulu'nun Türkiye ve milli futbolcu Emre Belözoğlu'na verilen cezalarda indirime gitmesini değerlendirdi. FIFA'nin ceza indiriminin yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda geldiğini belirten Erzik, sonuca ulaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şenes Erzik, Türkiye'nin CAS'a yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve TFF'nin yaşanan olaylardan dolayı FIFA'dan resmen özür dilmesi sonucu ceza indiriminin geldiğini belirtti.

Ceza indiriminde kendisi ile birlikte TFF Başkanı Haluk Ulusoy ve Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu'nun büyük emeklerinin olduğunu belirten Erzik, "FIFA tarihinde böyle bir ceza hiç olmadı. Bu nedenle FIFA da ne tür bir karar vereceğini tam olarak kestirmiş değildi. Federasyonun bana tam yetki vermesi ile FIFA nezdindeki görüşmeleri sürdürdüm. CAS'a başvurumuzu çektik. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve Federasyon Hukuk Kurulu Üyesi Kemal Kapulluoğlu ile ben, çok ketum bir çalışma yürüttük. Son gelişmeleri saklı tuttuk belki ama mutlu sona ulaştık. Ketum davranmamız, sonuca ulaşmamızı sağladı" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaşanan olaylardan dolayı FIFA'dan özür dilemesini değerlendiren Şenes Erzik, "FIFA'nIn verdiği kararı değiştirmesi için özür dilenmesi gerekiyordu. Bu olay Türkiye'de oldu, Bosna-Hersek'te değil. Bu olaylardan üzüntü duyduğumuzu belirtmekten daha doğal bir şey olamaz. Emre de bir daha böyle olayların yaşanmayacağı konusunda garanti verdi. Federasyon, resmen FIFA'ya özrünü sunmuştur" şeklinde konuştu.

Şenes Erzik, Türk taraftarlara da seslenerek, eskiye dönmelerini ve Türk taraftarların Kore ve Japonya'da sergiledikleri örnek davranışları yeniden sergilemelerini istedi.

FIFA Tahkim Kurulu, İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle A Milli Takım'a verilen 6 maçlık tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirmişti.

Kurul, ayrıca milli futbolcu Emre Belözoğlu ile İsviçreli Benjamin Huggel'in 6 maçlık cezasını da 4 maça düşürdü.
CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: FIFA CEZADA INDIRIM
Alt 28.06.2006, 12:32   #22
gokbora
YASAKLI ÜYE

gokbora - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 gokbora ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: FIFA CEZADA INDIRIM

Emre: Sevindim ama çok mutlu değilim

DHA

FIFA’nın Türkiye’ye verdiği 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz oynama cezasını 3’e indirmesini ve kendisine verilen 6 maçlık oynamama cezasının da 4 maça düşürülmesine sevindiğini ama çokda mutlu olmadığını söyled.

İngiltere’nin Newcastle United’ın formasını giyen yıldız oyuncusu, 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi Milli takımın 6 maçlık cezasının 3 maça inmesine sevindiğini belirterek, "FIFA’NIN Türkiye’ye verdiği 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz oynama cezasını 3’e indirmesini ve kendisine verilen 6 maçlık oynamama cezasının 4 maça düşürülmesinde Haluk Ulusoy, Şenes Erzik ve Kemal Kapulluoğlu’nun büyük emekleri oldu. FIFA’nın cezayı düşürmesi için Haluk Ulusoy, Şenes Erzik ve Kemal Kapulluoğlu çok uğraştılar ve emeklerinin karşılığını aldılar. Cezamın 2 maç inmesine sevindim ama çok mutlu değilim. Benim için 4 maçta çok uzun bir süre. Nerden bakarsanız 7-8 aylık bir süre. Ama yinede 6 maç oynamamaktan iyidir. Milli takımın cezasının 3 maça indirilmesi sevinç verici bir olay" dedi.

Emre Belözoğlu, Milli Takımın cezasının indirilmesi ile 2008 için daha iddialı oldukların ifade ederek, "6 maç dışarıda oynayacağımız dönemde bile 2008 Avrupa Şampiyonası’na gideceğimizi söylüyorduk. Şimdi cezamız 3 maça düştü. Çok daha avantajlı bir durumdayız. Çünkü 3 maç ile 6 maç arasında çok ciddi bir fark var. 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılıp ciddi başarılar yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

::::::::::::::::::MILLI TAKIMA BASARILAR:::::::::::::::::::::
gokbora isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2006, 12:57   #23
gokbora
YASAKLI ÜYE

--------------------------------------------------------------------------------

TACIN ZAMANI GELDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ekibiyle beraber ay-yıldızlı bayrağı en yüksek noktaya çıkarmak için mücadele edeceklerini söyledi. Türkiye’nin şu anda Dünya Kupası’nda çeyrek final mücadelesi verentakımlardan çok daha üstün olduğunu ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: ‘’Dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin bir kupa ile taçlandırılması gerekiyor. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynayıp kupayı Türkiye’ye getirmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Geçmişteki başarılara baktığımız zaman bunlar tesadüfi değildir.”

İMAJIMIZ DİBE VURDU

Haluk Ulusoy, genel kuruldaki cümlesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Ben (futbol olarak dibe vurduk) demedim. (İmaj açısından Türk futbolu dibe vurdu) dedim” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dünyaya bunca yıldır fair-play örnekleri verdiğini dile getiren Ulusoy, “Türk ve Koreli futbolcuların el ele tutuşarak halkı selamlayan hareketleri posterlere konu olmuştur. Bütün dünyaya örnek olan Türkiye imajı, İsviçre maçıyla birlikte yerlere vurdu. Bunu bizler de söylüyoruz, herkes de kabul ediyor” diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK

İsviçre maçı sonrasında alınan cezanın çok ağır olduğunu belirten Ulusoy, olayların üstüne gittiklerini ve cezayı düşürmeyi başardıklarını kaydetti. Alınan cezayı düşürmek için 5 ay mücadele verdiklerini vurgulayan Ulusoy, “Her türlü çabayı sarf ederek cezamızı 3 maça kadar indirdik. Şenes başkanımın benimle birlikte mücadele etmesi ve Sayın Kemal Kapulluoğlu’nun büyük hukuki katkıları ile Futbol Federasyonunun FIFA’da da gücü olduğunu kanıtlayacak duruma getirdik” dedi.
Alt 28.06.2006, 15:09   #24
cemal58yiğido
Usta Yiğido

cemal58yiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

85 Mesajına 166 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 867 cemal58yiğido COK SEVILEN BIR KISIcemal58yiğido COK SEVILEN BIR KISIcemal58yiğido COK SEVILEN BIR KISI

3 maç bile çok isviçreye neden aynı ceza verilmedi
cemal58yiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2006, 15:13   #25
serhankaburcuk
Usta Yiğido

serhankaburcuk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

30 Mesajına 39 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1359 serhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekannt

Alıntı:
cemal58yiğido Nickli Üyeden Alıntı
3 maç bile çok isviçreye neden aynı ceza verilmedi

İsviçre ayrıcalıklı bir ülke....Kolaymı Fifa başkanı Sepp Blater bile oralı...Ama bizim Şenez ERZİK var ama bir işe yaramıyor...TÜRKİYE BENCE YİNEDE CAS' A GİTMELİ...
serhankaburcuk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2006, 20:04   #26
FurkaN
Usta Yiğido

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

525 Mesajına 1.026 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1085 FurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
serhankaburcuk Nickli Üyeden Alıntı

İsviçre ayrıcalıklı bir ülke....Kolaymı Fifa başkanı Sepp Blater bile oralı...Ama bizim Şenez ERZİK var ama bir işe yaramıyor...TÜRKİYE BENCE YİNEDE CAS' A GİTMELİ...
Evet İsviçre ayrıcalıklı bir ülke. Ancak bu karara bile zafer naraları atan Federasyon Başkanımız ve basınımz CAS'ı unuttu onlar için bu karar kazanılmış en büyük zafer(!)
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2006, 10:33   #27
gokbora
YASAKLI ÜYE

AZ KONUŞAN, SER VERİP SIR VERMEYEN ŞENES ERZİK, KENDİNDEN BEKLENMEYEN BİR ÇIKIŞ YAPTI. “BEYLER BAKIN” DEDİ, “TÜRKİYE’YE ÇOK YAKINDA ÇOK BÜYÜK BİR MÜJDEM VAR. AMA ŞİMDİ SÖYLERSEM İŞİ BOZARLAR DİYE KORKUYORUM” DEDİ .
30.06.2006 09:10

Erzik daha ne yapsın

Akıl defterime iyi yazdığım için unutmuyorum. Günlerden 30 Mayıs Salı. Şenes Erzik, Turgay Aksoylu, sonradan masaya katılan Önder Fırat ve ben öğle yemeği yiyoruz. Şenes Erzik, ertesi günü Dünya Kupası için Almanya’ya uçacak.

Masada konu elbette futbol. Az konuşan, ser verip sır vermeyen Şenes Erzik, kendinden beklenmeyen bir çıkış yaptı. “Beyler bakın” dedi, “Türkiye’ye çok yakında çok büyük bir müjdem var. Ama şimdi söylersem işi bozarlar diye korkuyorum” dedi .

Hep birlikte merak ettik. “Nedir Başkan” dedim, bir daha “şimdilik aramızda” diye yineledi ve “FIFA’dan söz aldık, 6 maçlık cezada büyük indirim olacak. Hatta oldu bile diyebilirsiniz, ama şimdilik bunu unutun” dedi.

Erzik‘in bunu söylediği günlerde indirimden eser yoktu. Ama sonradan öğrendik ki; Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile Şenes Erzik gerçek anlamda tam bir işbirliği yapmış. Haluk Ulusoy, geçmiş federasyondan
devraldığı bu “kötü miras” üstüne politika yapacağına ülke çıkarı doğrultusunda canını dişine takmış, başka federasyon başkanları gibi Şenes Erzik’e karşı anlamsız bir kıskançlık duyacağına adeta “eti senin kemiği benim” misali topuyla tüfeğiyle Erzik‘in yanında yer almış.

Sonuç ortada. Erzik-Ulusoy işbirliği Türkiye‘ye yüzde 50’lik büyük bir indirim getirdi.

O FIFA, o UEFA ki, başkalarının yaptığını görmez, Türkiye‘nin bir kusuru oldu mu adeta pireyi deve yapar. Ama kabul edelim ki, biz de uluslararası kuruluşlarda sicili en bozuk ülkelerden biriyiz. Buna rağmen bu zafer gerçek anlamda Erzik-Ulusoy dayanışmasının bir eseridir.

Biz ülke olarak Erzik‘e bugüne kadar hep “kurtar bizi” diye gittik. Oysa adamın yapabileceği iş var, yapamayacağı iş var. Adamı elli türlü sıkıntıya soktuk, yardım için elimizi bile uzatmadık. Kabul edelim ki Şenes Erzik bu ülkenin bir şansıdır. İşte kanıtı.

Şenes Erzik ile Haluk Ulusoy‘a bu dayanışmaları, bu başarıları için yürekten alkışlarımı gönderiyorum. Umarım Fatih Terim ve öğrencileri bu umudu yeşertebilirler.
Alt 03.07.2006, 10:37   #28
gokbora
YASAKLI ÜYE

"MİLLİ TAKIMA KEFİL OLDUM!.."
03 Temmuz 2006 11:13

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 'Türkiye'ye ilk başta verilen ceza tam bir katliamdı. Ancak Atatürk Havalimanı'ndaki olaylar planlanmış görüntüsü vermişti' dedi. Erzik şöyle devam etti: Olaya 1-0 yenik başlamıştık. Seyircinin bir rolü yoktu ama seyircisiz oynama cezası vermişlerdi. İndirim bekliyorduk ve bunu da aldık. Blatter de cezanın fazlalığından rahatsızdı. Kemal Kapulluoğlu, Haluk Ulusoy ve ben çok gizli bir şekilde çalıştık ve cezanın indirilmesini sağladık. Bundan sonra herkesin aklını başına alması lazım. Çünkü verilen bu indirim şartlı bir indirim. Zaten indirimden önce Blatter bana 'Kefil olur musun' dedi. Ben de kefil oldum.

ÇOK ŞEY KAYBETTİK

'Şu an Dünya Kupası'nda olsaydık en az çeyrek final oynardık' diyen Erzik, konuşmasını şöyle sürdürdü: Maddi manevi çok şey kaybettik. Burada Alman ve Türk taraftarlarını bir arada görünce bu turnuvada olmadığımız için bir kez daha üzülüyorum. Bu turnuvada yıldız futbolcu çıkmadı. Gana'nın futbolunu çok beğendim. Elenmesine de çok üzüldüm. Hakemler bu kupada çok hata yaptı. En önemlisi İngiliz hakem Graham Poll'ün bir oyuncuya üç sarı kart göstermesiydi. Bildiğim kadarıyla bu hakem görevi bırakacak. Bunun dışında Rus hakem Ivanov'un da bir maçta 20 kart çıkarması bana göre gereksizdi.