-->: FIFA CEZADA INDIRIM
AZ KONUŞAN, SER VERİP SIR VERMEYEN ŞENES ERZİK, KENDİNDEN BEKLENMEYEN BİR ÇIKIŞ YAPTI. “BEYLER BAKIN” DEDİ, “TÜRKİYE’YE ÇOK YAKINDA ÇOK BÜYÜK BİR MÜJDEM VAR. AMA ŞİMDİ SÖYLERSEM İŞİ BOZARLAR DİYE KORKUYORUM” DEDİ .
30.06.2006 09:10
Erzik daha ne yapsın
Akıl defterime iyi yazdığım için unutmuyorum. Günlerden 30 Mayıs Salı. Şenes Erzik, Turgay Aksoylu, sonradan masaya katılan Önder Fırat ve ben öğle yemeği yiyoruz. Şenes Erzik, ertesi günü Dünya Kupası için Almanya’ya uçacak.
Masada konu elbette futbol. Az konuşan, ser verip sır vermeyen Şenes Erzik, kendinden beklenmeyen bir çıkış yaptı. “Beyler bakın” dedi, “Türkiye’ye çok yakında çok büyük bir müjdem var. Ama şimdi söylersem işi bozarlar diye korkuyorum” dedi .
Hep birlikte merak ettik. “Nedir Başkan” dedim, bir daha “şimdilik aramızda” diye yineledi ve “FIFA’dan söz aldık, 6 maçlık cezada büyük indirim olacak. Hatta oldu bile diyebilirsiniz, ama şimdilik bunu unutun” dedi.
Erzik‘in bunu söylediği günlerde indirimden eser yoktu. Ama sonradan öğrendik ki; Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile Şenes Erzik gerçek anlamda tam bir işbirliği yapmış. Haluk Ulusoy, geçmiş federasyondan
devraldığı bu “kötü miras” üstüne politika yapacağına ülke çıkarı doğrultusunda canını dişine takmış, başka federasyon başkanları gibi Şenes Erzik’e karşı anlamsız bir kıskançlık duyacağına adeta “eti senin kemiği benim” misali topuyla tüfeğiyle Erzik‘in yanında yer almış.
Sonuç ortada. Erzik-Ulusoy işbirliği Türkiye‘ye yüzde 50’lik büyük bir indirim getirdi.
O FIFA, o UEFA ki, başkalarının yaptığını görmez, Türkiye‘nin bir kusuru oldu mu adeta pireyi deve yapar. Ama kabul edelim ki, biz de uluslararası kuruluşlarda sicili en bozuk ülkelerden biriyiz. Buna rağmen bu zafer gerçek anlamda Erzik-Ulusoy dayanışmasının bir eseridir.
Biz ülke olarak Erzik‘e bugüne kadar hep “kurtar bizi” diye gittik. Oysa adamın yapabileceği iş var, yapamayacağı iş var. Adamı elli türlü sıkıntıya soktuk, yardım için elimizi bile uzatmadık. Kabul edelim ki Şenes Erzik bu ülkenin bir şansıdır. İşte kanıtı.
Şenes Erzik ile Haluk Ulusoy‘a bu dayanışmaları, bu başarıları için yürekten alkışlarımı gönderiyorum. Umarım Fatih Terim ve öğrencileri bu umudu yeşertebilirler.
|