Rehhagel ne istediyse Yanal yapti
BIR futbol takimi bu kadar çok top kaybi yapiyorsa, Dünya Kupasi finallerine gitmesin. Öyle olursa bu, futbol namina ayip olur.
Rakibin oyun sekli belli. Biz, rakibe göre oynamayacagiz. Bu maçi kazanmak istiyorsak, -ki mecburduk- onlarin oyununu bozmamiz gerekirdi. Biz ne yaptik? Otto Rehhagel ne istediyse, Ersun Yanal'a onu yaptirdi.
Aldigimiz her topu sisirdik. Hücumda kafa vuracak oyuncumuz yok. Simdi burada diyeceksiniz ki, "Fatih Tekke kafayla Türkiye liginde kaç tane gol atti?" Atar, Fatih Tekke seneye de kafayla gol atar. Çünkü, burasi Türkiye ligi. O boyla Avrupa'da kafa golü attirani döverler. Bizde ise transferine zam yaparlar.
Gökdeniz'in burada isi yok
Ikinci yarida oyuna Tuncay girince forvette hareketlendik. Kafaya çikmaya basladik. Yunan defansi rahatsiz oldu. Simdi burada biraz duralim. Sen maça Gökdeniz'le basliyorsun. Gökdeniz kötü oyuncu degil. Hatta cümleyi biraz daha iddiali hale getirelim; çok iyi oyuncu. Ama artik bundan sonra Gökdeniz'in Türkiye liglerinde futol oynama sansi çok az. Hatta olmamasi gerekir. Çünkü, A.Sebat-Kayseri maçindan sonra Fubol Federasyonu'nun elinde oldugu iddia edilen kasetler eyleme konursa, Gökdeniz'in birakin bundan sonra, bu milli maç kadrosuna da alinmamasi gerekirdi. Eger hakliysa, aklanana kadar. Ama biliyorsunuz, Ingiltere'de Ferdinand takim kurtaran aslan olmasina ragmen idrarini vermeye geç gittigi için 6 ay ceza yedi. Normal, Ingiltere ile Türkiye arasinda bu kadar fark olacak.
Sanki merkez istasyon
Orta alanda topa hakim olamadik. Defanstan çikarken çabuk hareket edemedik. Bütün bunlar olunca da forvette etkisiz kaldik. Yildiray, önünde bos alan bulursa veya ona top verilirse diklemesine rakip defansin arasina sürpriz deparlar atabilen bir oyuncu. Özellikle de topla. Bunu yaratamadik. Emre kendini kral ilan etmis. Top ondan geçmeden hücuma kalkmiyor. Mübarek sanki merkez istasyon.
Dün gece oyun planimizda, mücadelemizde, bu oynadigimiz futbolla galibiyeti hak etmedik. Yunanistan en iyi iki adami oynamamasina ragmen istedigini elde etti. Çok da fazla hücumu düsünmediler.
Merk, UEFA'dan torpilli
Markus Merk iyi bir hakem degil. Bakmayin, UEFA'da da torpil, çevre, ülke baskisi var. Bence idare ettigi maçlar, hak ettigi maçlar degil. Onun için yalnizca bu maçta en az 6-7 tane çok önemli hata siralayabilirim. Notlarimi da aldim ama uzatmayacagim. Yalniz, sunu özellikle söyleyeyim, en dogru karari, Yildiray'i atmasiydi.
Sevgili okuyucular, bunu Ersun Yanal için söylemiyorum. Onun da büyük hatalari oldu. Yalniz Türkiye ligini Fenerbahçe takimi koca bir sezon boyu oynadigi futbolla lider olarak kapatip sampiyon olmussa, bu milli takimdan çok fazla bir sey beklemek hayal olur. Bakin, milli takimimizda oynayan kaç oyuncumuz Türkiye'den giderek Avrupa'da basarili oldu? Bir de dönün bakin, Yunanistan takiminda kaç oyuncu Avrupa liglerinde top oynuyor. Tamam, AB ülkesi olmalari bu faktör için bir avantaj. Ama dün geceki oyun mantaliteleri birebir mücadeleleri onlarin bizden daha tecrübeli oldugunu gösterdi.
Yoksa ben F.Bahçe Baskani Aziz Yildirim gibi düsünmüyorum. "Ne var yani, Ersun Yanal'a sahip çikalim, O, Türk çocugu degil mi?" demisti. Bir anda aklim karisti. F.Bahçe'de çalisan Mustafa Denizli ile Ridvan Dilmen, Yunan çocugu muydu?
Erman Toroglu
|