Alıntı:
SivasLady Nickli Üyeden Alıntı
2 milyon Sivaslı'nın züğürt takımı
Anadolu'nun kaderidir görmezden gelinmek... Şu Sivasspor'un hali bunun en son örneği... Cumartesi günü Beşiktaş'ı evinde devirdi...
10 kişi kaldığı dakikalarda dahi Kartal'a kök söktürdü. Pazar günü gazeteleri açıp baktım...
Başlıklardan küçük bir özet vereyim;
-Kartal'da büyük çöküş (Hürriyet)
-Özrü kabahatinden büyük (Milliyet)
-Beşiktaş başkanı sözünü yemez (Akşam)
-Yolun sonu! Yeter Demirören (Sabah)
-Sinan'ı da al git (Vatan)
Sanki Beşiktaş kendi kendine yenilmiş. Onu yenen bir takım yok ortada... Nerede Sivasspor'un başarısı... Niye başlıkta adı geçmez... Gol krallığına giden Mohamed Ali'nin o nefis golünden niye kimse söz etmez... Niye her maça 4 büyüklerin cephesinden bakılır...
Aynı tablo pazar günü Kayserispor - Fenerbahçe
maçından sonra da sergilendi. Yenen değil, yenilen takım manşetlere çekildi. Yıllardır da bu böyle...
Medya için 4 büyükler var...
Yenseler de yenilseler de hep onlar manşette...
Onları yenenlerin ise ne adlarına yer veriliyor ne zaferlerine...
Sanki bu 4 büyükler dışındaki takımlar Mars'tan gelmiş...
Türkiye'den, hatta dünyadan değiller...
Aslında sorun sadece medya değil...
Bizlerde de mesele var...
Yoldan bir Sivaslı ya da Kayserili çevirip sorun
-"Hangi takımı tutuyorsun" diye...
Cevap 4 büyüklerden biri olmazsa tükürün suratıma...
Kendimden biliyorum...
-"Diğerleri yarışta yok o yüzden tutmuyoruz" diyebiliriz...
Hani bir dönem dünya kupası maçlarında kalkıp Brezilya'yı ya da Arjantin'i tutmamız gibi...
Ama buyrun işte Sivasspor ligin zirvesinde...
Kayserispor'u yenmek her babayiğidin harcı değil...
Demek ki bu bahane artık geçersiz...
Hacer Alkan - Internethaber
|
Hacer Alkan'ı tebrik etmek lazım.Pazar günü bir spor gazetesi de ben aldım. İlk sayfa Pafların 4-0'lık galibiyetine ayrılmış. Aşağıda ise " Peki Liverpool'dan 8 gol yiyen Beşiktaş A takımı ne mi yaptı? İşte onu hiç sormayın..." yazıyordu. İşte onu hiç sormayın ne demek abicim ya. İlla ki Beşiktaş mı galip gelmeliydi. Sivasspor yabancı bir ülkenin takımı da Beşiktaş mağlup olduğu için "işte onu hiç sormayın" deniyor? Tam 4 sayfa Beşiktaşla ilgili haber var. Sivasspor için içeride biryerlerde çeyrek sayfa küçücük bir haber : "İşte Yeni Lider"
Aynı gazetede maçın analizini yapan bir arkadaşda "Balili'nin kırmızı kart gördükten sonra tribünlere yaptığı hareket yakışıksız kaldı" demiş. Balili ne yaptı? Kötü birşey yaptı da bizmi görmedik. Adam tribünlere büyük ihtimalle "pardon" diyerek el salladı. Yahu bu hareket yakışıksız kalıyorda adamların küfür dolu Sivas'a yaptıkları seviyesiz tezahuratı yakışıklı mı kalıyor. Ondan neden kimse bahsetmiyor?
Bir diğer yazar da -ki muhtemelen beşiktaşlı- yok hakemler şöyle kötüydü,Yok beşiktaşın üzerine oyunlar oynanıyor. Yok o kırmızı kartı, o değildi.
En sondada ""Merakımdandır... İstanbul’da 2 milyon Sivaslı var deniliyor. Ve Sivas lider. Dün tribünde 150 tane Sivaslı vardı...." diyor. Belki burda bir nebze haklı ama üslubu hiç iyi değil. Peki Sivas liderde neden hiç Sivas'dan bahsetmiyorsunuz?Bir iki satırla geçiştiriyorsunuz?
Gazeteye mailim;
"Elbetteki İstanbuldaki Sivaslıların sayısı çok fazladır. Maçta 150 Sivaslı olmasının ilk nedeni Sivaslı olupta 3 büyük sevdasından vazgeçemeyenlerdir. Yani Sivaslı olupta dün BJK tribününde olan taraftarlardır...
Ben Sivaslı bir Galatasaray'lıyım.Ve Galatasaray'ı canlı olarak izlediğim ilk maç geçen sezonki Sivas-GS maçı idi . Ve sonuna kadar Sivas'ı destekledim. Son dakikada gelen ,belkide Galatasaray'ı şampiyonluktan eden Sivas'ın golünde de inanılmaz mutluluk yaşadım.
Bunun dışında dün aşırı bir yağmur vardı. Sivaslıların yer aldığı tribünün üzeri de malumunuz açıktı. Stada giripte içeride sığınacağımız bir mekan yoktu.Bu şartlarda 150 sayısı çok normaldir.Tabi bilet almak için gittiğimiz gişenin kenarında yatan ve insanı tedirgin eden tinercilerde ilginçti...
Ama dün İnönü stadındaki herkes Sivas'ı destekliyordu sanki. Takım ve yönetim her ne kadar kötü durumda olursa olsun bence taraftar takımına köstek değil destek olmalı.
En önemli faktör iste Sivas 10 puan farkla da lider olsaydı Fanatik 'teki veya birbaşka medyadaki manşet yine değişmezdi. Pafların galibiyeti,Beşiktaşın içinde bulunduğu kötü durum.. vs bunlara çok fazla yer ayrılırken Sivas için en fazla 1 sayfa yapılır.Bu her zaman böyledir. Sanki Sivasspor bir kaç alt lig takımıdır da tartışıp üzerinde durmamız gereken sadece güzide kulübümüz Beşiktaş'tır.Bu Sivas'ın GS,FB ve TS ile oynadığı maçları içinde böyledir. Büyük takımın haberleri sayfa 2,3,4 ve 5 tedir. Eh Sivas'a da bi yerlerde küçük bir paragraf ayrılır.
Saygılarımla..."
Tabi cevap yok...