Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Zaman zaman sitemizde mesajlarını okumuştum..Şimdi böyle ciddi bir konuda,hem de seni hiç ilgilendirmeyen bir konuda Sivas'la ilgili gereksiz ve kaynaksız bir yorum yapıyorsun...Türkiye'de şu anda kaç tane ilçeye kaç tane küçük çaplı şehire ne kadar kapasitede stat yapıldığını biliyor musun?Ş. Urfa,Erzurum gibi 3. ligde olan illere 25,3obin kapasiteli statlar yapılmış durumda..3.ligdeki Erzurum'a 25 bin kişilik modern bir statyumun inşaatı bitmiş durumda..50binlik Rize'ye 17000 kişililk modern bir stat yapıldı..3.ligdeki Ordu nun ilçesi Ünye nin statının tribünleri tek tek yıkılarak 15binlik stata yapılıyor...Alanya'ya 15 binkapasiteli stat geçen yıl bitirildi..En son da 3.ligdeki Çorum'a modern 25 bin kişlik stat yapılacağı haberleri kendi belediye sitelerinde yayınlandı..Stadı toki yapacakmış..Durum böyleyken kalkmış Sivas şöyle böyle ,Sivas'a düşük kapasiteli stat yapılmalı ya da eski stadın kapasitesini artırın diye bir de akıl veriyorsun...Öyle ya da böyle bu stat Sivas'a yapılacak..Sivas'ın hiçbir ilden aşağı kalır bir durumu da yok...Bizi herhangibir ilin durumu da ilgilendirmiyor...Bir stat yapılırsa ne için yapılır;dünyada çok sayıda büyük sttalar var;hatta bazı statlar varki,örneğin Villareal gibi 50bin nüfüsu olan bir ilçe takımın bile 27bin kişilk stadı var,hem de 2 yıl önce yapıldı...Bir stat bir ilin yaklaşık 40-50 senelik ihtiyacını karşılamakta;yani geleceğe yapılan ciddi bir yatırımdır...Modern bir statta futbolun dışında konser,sergi ,toplantı gibi etkinlikler yapılarak kulübe gelir de sağlanmaktadır...Sivassporda artık modern bir sttada sahip olup hem tarftarına güzel bir maç izletmek hem de gelirlerini artırmak istiyor..Böyle sttayuma er veya geç sahip olacağız ..Buna inanıyorum ki hiç kimse mani olamayacak;ÇÜNKÜ 6. ŞEHİR VE ONUN YİĞİDOLARI HER ŞEYE LAYIK..
|
Konunun beni ilgilendirip ilgilendirmediğinin kararını siz weremezsiniz.Bursasporluysam(h er daim onur we gurur duyarız)Bursaspor logosu altında yorum yapıyorsam Sivasta yaşamıyorsam Sivasla uzaktan yakından bir alakam yoksa bu Sivassporu desteklemediğimi gostermez.Bunun tartışmasını değil siz burada hiç kimseyle yapmam ama bilineki en az sizin kadar Sivassporu sewiyor we destekliyorum.Buda bu konunun sizi ilgilendirdiği kadar benide ilgilendirdiğini gosterirAynı şekilde benim taraftar sitem Texas a bir Sivaslının gelip Bursayla ilgilendiğini gorsem ben onur duyarım..Bunu bir geçelim......Yorumumu bir daha gozden geçirirseniz benşm Sivasa stad yapılmasın diye bir soylemimin olmadığını gorursunuz.Ben Sivasa neden stat yazpmazlar onun gerekçelerini yazdım.Bu gerekçeler benim kafamdan uydurduğum şeyler değil.Türkiyenin siyasetin gerçekleridir Kendi ağzınızla soylemissiniz alanyada erzurumda stadlar yapılıyor diye...alın size bolgesel ispatı...Orda burdaki 15000 lik stadların modernliği tartışılır ki o modern diye tabir ettiğiniz stadı Sivasa yapmaya kalksalar siz dahil bir çok kardeşim buna kapasitesi nedeniyle karşı çıkacaktır.Konuyu fazla dağıtmadan anlatmak istediğim şeyi yanlış anladığınızı belirtmek için bu yorumu yaptım..Bana kızdığınız belli..Sivas stadını doldurmuyor diye yazdığım için kızıyorsanız istediğiniz kadar kızın..o stad dolana kadar Sivas şehri layık olduğu yere gelene kadar yapıcı ama acı olan her gerçeği Anadolu ewladı Sivası sewen bir Bursalı kardeşiniz olarak buraya yazacak bunuda her daim paylaşmaktan çekinmeyeceğim ...Saygılar...