Cevap: Yenileri nasıl buldunuz ?
Her şey ‘Yeni’ olunca!
24 Ocak 2011 Pazartesi
Eraydın Aytekin
*
İlk yarıyı sıkıntılı bitirdi Sivasspor
Umutlar ikinci yarı için yeşerdi.
Devre arasında önemli takviyeler yapıldı.
Öyle ki Sivasspor tarihinde yapmadığı kadar çok transfer harcaması yaptı.
Sanıyorum yönetim de artık pabucun pahalı olduğunu gördü.
Tabi bu kadar beklenti ve alınan futbolculardan sonra ilk maçta nasıl bir görüntü alacağı herkesin merakı haline geldi.
Rakip Galatasaray
Stadı yeni. Arena
Yenilenmiş futbolcularla
Yeni taraftarlarla.
Sivasspor da yeni
Devre arasında alınan 6 yeniden 5’i sahada.
Az bir oran değil bu.
Yarısı yenilenmiş bir takımla oynadı.
İlk yarı top kayıplarının yanında yeni stadında ilk golü atma hevesindeki Galatasaray sertliği de ortaya koyarak oynadı.
Sıkıntılı dönem geçiren camiaya galibiyet hediye etmek için her zamankinden fazla efor sarf ettiler. Sivasspor da defansif anlamda buna iyi karşılık verdi.
Tabi hepimizin gözleri yeni transferlerin ne yapacağı sorusu etrafında şekillenmişti.
Görev aldığı süre içerisinde Sivasspor’a hızı, etkili driplingleri ve oyun zekası ile Kamil Grosicki’nin katkı sağlayacağını gördük. Ramoviç’in yokluğunda Beşiktaş’tan alınan genç kaleci Korcan etkili kurtarışlar yaptı. Ancak yenilen golde gereksiz çıkışıyla da skora doğrudan etki etti. Bu pozisyonda Servet’in rahatça oraya gitmesine Uğur’un seyirci kaldığını da unutmamak lazım. Navratil uzun boyu ve fiziğini kullanmayı bilen bir oyuncu. Rada ise biraz tutuk gördündü. Kolay rakip kaçırdı, biraz da ağır gibi geldi.
Eneramo çok kısa sürede görev almasına karşın maçın sonucunu değiştirebilecek pozisyona girdi. Sivasspor’un hücum gücüne katkı sağlayacağı imajını verdi.
Rakip için yeni heyecan, yeni stadın açılışı anlamında bir maça denk gelmesi Sivasspor adına talihsizlik. Ama rakibin bulduğu golden önce Mehmet Yıldız ve Kamanan’ın ard arda kaçırdığı gol pozisyonu da kırılma anı oldu. Sivasspor o dakikada golü bulsa maçı 3 puanla kapatabilirdi.
Netice olarak Sivasspor mücadele gücü açısından ligin ikinci devresinde daha iyi olacağını gösterdi. Yeni oyuncuların takıma uyum sürecini atlatmasıyla çok daha iyi olacaklarını söyleyebiliriz. Zaten Sivasspor için önemli olan kendi evinde oynayacağı maçlar olmalı.
Bunun içinde Antalya maçından başlayarak bir seri yakalamak zorunda.
İkinci yarıda rakiplerin de güçlendiğini düşünecek olursak, çok daha zorlu ve çekişmeli bir yarış olacağını söylemek yanlış olmaz.
Sonuç olarak yeni oyunculardan çok yeni stat heyecanının ön plana çıktığı maçta mücadeleler denk olsa da atan takımın kazandığı bir maç oldu.
Sivasspor ligin kalan bölümü için gerçek sınavını Antalya önünde verecek.
Dolayısıyla biraz daha bekleyip görmek gerekiyor.
Sanıyorum herkes takımın gerçek gücünü bu maçta test edecektir.