Cevap: Maçı Değerlendirelim
Pedriel o golü atabilse maçı almıştık.Maçı belki 70 kişi ile izledim,içlerinde belki de tek Sivassporlu bendim.Pedriel 'in golü kaçırdığı dakikalarda oyunun hakimiyetini almıştık,biz pas yapabiliyorduk,Fenerbahçe telaşlanmaya,pas hatalarını artırmaya başlamıştı.Benimle birlikte maçı izleyen Fenerbahçeliler ,her hata yapan oyuncularına ve teknik direktörlerine küfür ediyorlardı.Rıza Çalımbay'ı takdir ediyorum her zamanki gibi.O taktiğini çok güzel hazırlamıştı,Pedriel o golü atabilse taktiği tam anlamıyla tutacaktı ama olmadı.Pedriel altıpastan golü atamadı,top döndü geldi bizim kalemize Alex kalitesi ve tecrübesi ile 20 metreden topu tam ters köşeye gönderdi.Ben bu maçta Pedriel dahil tüm takımı ve özellikle Rıza Çalımbay'ı tebrik ediyorum.Pedriel çok mücadele etti, o golü atmak isterdi ama olmadı( Bünyamin Gezer Bekir'in Pedriel'i durum 2-1 iken arkadan düşürdüğü ve sarı kart gördüğü pozisyonun kırmızı kart olması gerektiğini belirtti)Olumsuz eleştiri yapan taraftarlarımızı anlıyorum ama bu takımın lige başkanı cezaevinde iken başladığını ve çok olumsuz koşullarda mücadele ettiğini hatırlatmak isterim.Pedriel in golü kaçırdığı dakikaya kadar Fenerbahçe yi tek kelime ile paçavraya çevirdik.Bizim sorunumuz biraraya gelememek,birlikte hareket edememek,potansiyel gücümüzü ortaya koyamamak.İstanbul da 1.5 milyon Sivaslı var,ben de 5 yıl İstanbul da yaşadım.Her yerde karşınıza Sivaslılar çıkıyor.Dünkü maç bayanlara ve 12 yaşına kadar olan taraftarlara ücretsiz idi,Sivasspora ayrılan tribünde 2 tane bayan gördüm ben.Bazı Sivassporlu bayan ve çocuklar Fenerbahçe tribününde idi.Bizim acizliğimiz ve güçsüzlüğümüz orda işte.Neden Sivasspor tribünü doldurulamıyor ve maça giden taraftarlarımız neden bize ait tribünde değil de Fenerbahçe tribününde maç izliyorlar.Bizim tribünümüz dolu olsa hakem de "bu takım sahipsiz değil" der ve aleyhimize bazı düdükleri çalamaz, televizyonlarda yorum yapan Rıdvan Dilmen ve Tümer Metin gibi taraflı yorumcular da ağızlarından çıkacakları 2 kere düşünerek konuşurlar.Her yerde her zaman takımı destekleyen yiğidoları ayrı tutuyorum, ama arabaların orasına burasına Sivasspor bayrağı asmakla taraftar olunmuyor.Rıza Çalımbay çok olumsuz şartlar altında harika bir takım yarattı,takımımızın yaş ortalaması düştü,içeride ve dışarıda kendi oyununu oynayan,hiçbir takıma ezilmeyen,iç sahada ve deplasmanda her maçta bol gol pozisyonu üreten bir takımımız var artık.Gelecek sezon öncesi Rıza Çalımbay ın istediği birkaç takviye yapılabilirse Bülent Uygun un getiremediği şampiyonluk bence Sivasspor a hiç uzak olmayacaktır.Tabii başkanımız Mecnun Odyakmaz'ın da tahliye olmasının vereceği moral ve destekle.
|