Alıntı:
poyrazer5858 Nickli Üyeden Alıntı
senin o irin dediğin şey gerçeklerin ta kendisi arkadaşım. ben sen ve senin gibilerin yüzüne ayna tuttum sadece.
süper ligin en centilmen taraftarı sivasspordu bu seneye kadar. ama bu sene kötü bir gelenek başlatıldı.kendi futbolcularını, hocasını ıslıklama, rakip takımın seyircilerine "kümeye" diye sataşma, efendiliğiyle bilinen rakip takım hocasına durduk yere küfretmek.
şu geldiğimiz noktaya iyi bakın ve söyleyin:
sivaslılara, yiğidolara yakışıyor mu bu görüntüler?
|
Olayı kişiselleştirmeden yazacağım, yukardaki fikirlerle benzer düşüncelere sahip olan güruh'un görmedikleri bir gerçek var, Mehmet Akif'in şiiri ile ifade edeyim
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Şimdiye kadar ki sessizliğimizden kimse koyun olduğumuzu çıkarmasın. Bizler şimdiye kadar kimseye sesimizi çıkarmadıysak ve sizin Rıza'nıza İstifa diye bağırdıysak, sizin Doğa'nıza dışarı diye tempo tuttuysak bunu birde siz düşünün.
Düşünemiyorsanız onu da düşündürelim. Çünkü ya gerçekten içinde bulunduğumuz durumun farkında değilsiniz, yada birilerinin piyonlarısınız ve burda o düşüncenin çığırtkanlığını yapıyorsunuz. İki durumda da aydınlanırsınız. Ama biz sizin gibi irinle aydınlatmayız ışığı tutarız. Gözünüze değil olaylara...
Futbol denen oyunda yenmekde vardır, yenilmekde. Düşmekte vardır şampiyon olmak da. Biz Sivassporlular olarak (dikkat eden onun bunun uşakları, piyonları veya yalakaları demiyorum) bunu kabullenebiliriz. Kabullenebiliriz ve takımımız düşsede ne düşürene kızarız küfrederiz nede küseriz 3 büyütülmüşe gideriz.
Bizim kabullenemediğimiz şey birilerinin başarısızlığın faturasını hep taraftara şehire futbolculara kesmesidir. Bu bir defa iki defa yapılsa susarız deriz ki sıkıştı topu bize attı. Ama sizin (iyi niyetle) savunduğunuz mu diyeyim yoksa başka sebeplerle arkasında durmaya çalıştığınız (çalıştığınız diyorum çünkü bu taraftar arkasında duranlarla beraber yıkacaktır kendini bu duruma düşürenleri) mı diyeyim insan, iki senedir her başarısızlığı birilerine fatura etmiştir. Tek açıklama gösteremezsiniz ben burda hata yaptım diyeceği.
Transferler gerçekleşmez sanki kendisi Pariste doğmuş gibi, sanki Elazığ-Karabük-Kayseri denilen şehirlerden daha aşağı Hakkari-Şırnak-Tunceli ayarında bir şehirmişiz gibi lanse eder tüm Türkiye kamuoyuna.
Taktik hata yapar Formda forvet oyuncusunu çıkarır, takım geri yaslanır golü yer, arkasından forvet sokması gerekir ama çıkan oyuncuyu giremiyor mecburi bir forvet sokar. Açıkalma yapar kadrom dar. sen golü yiyince yaslanma Forveti çıkarma bir gol daha at.
Taraftarın oyuncu ıslıklamasına gelince Taraftarın oyuncuyu ıslıklarken oyuncuya verdiği olumsuzluğun (üstüne basa basa söylüyorum) 50 katını Rıza Hocanız maçtan sonra isim vererek basının önünde eleştirerek veriyor. Taraftar bir Doğa'yı yemiştir. Senin hocan Grosicki'yi yemiştir. Senin hocan Rajnoch'u yemiştir. Senin hocan A. Kadiri yemiştir. Hem onun şöyle bir şansı var, çek antremanda at fırçanı, yada çek antremanda kenara yapma kardeşim de. taraftarın antremanda doğa'ya gidip sen bu takımın ayarında değilsin demesi düşünülemez. Taraftar fırsatını bulunca bağırır.
Tüm bunların sonucunda İSTİFA sesi yükselmiştir. Dünyada Türkiyede ilk İSTİFA sesi değildir bu. Senin hocanın yediği ilk İSTİFA tezahüratı değildir bu. Ama orda bir ilk yaşanmıştır. Rıza Hocan taraftara kolunu kaldırıp Ağzından küfürler saça saça küfür etmiştir. Bir örneği daha yoktur bunun. Ama o kol ve o küfürler bu taraftara değildir. O kolda o küfürlerde tüm olup bitene sesini çıkarmayan koyunlaradır. O kolu kaldıranı alkışlayanlaradır.